Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sırrı Çözüldü!.

Sırrı Çözüldü!.

BBC Türkçe servisinde yer alan habere göre "yabancı bir yerde ilk geceyi uykusuz geçirmesinin, beynin sol tarafının tehlikelere karşı tetikte olmasından kaynaklandığı" ifade edildi.

ABD’de yapılan yeni bir araÅŸtırma, birçok kiÅŸinin yabancı bir yerde ilk geceyi uykusuz geçirmesinin, beynin sol tarafının tehlikelere karşı tetikte olmasından kaynaklandığına iÅŸaret ediyor.

Bir hafta boyunca gece laboratuvarda uyuyan 35 gönüllünün beyin görüntüleri, sol lobun seslere karşı duyarlı kalmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Bazı deniz canlıları ve kuşlar üzerindeki araştırmalar da bu sonucu destekliyor.

Bu hayvanların, yeni bir yerde geçirdikleri ilk gecede beyinlerinin iki tarafındaki duyarlılık seviyelerinin farklılık gösterdiği belirtiliyor.

Balinalar ve yunuslar uyurken beyinlerinin bir tarafı uyanık kalıyor.

’Yastıkla beyni kandırın’

Brown Ãœniversitesi’nden Dr. Yuka Sasaki, Current Biology bilim dergisindeki makalesinde, insan beyninin çok esnek olduÄŸunu belirterek "Ä°nsanlar beyinlerinin gece bekçiliÄŸi iÅŸlevini devre dışı bırakmayı öğrenebilir" dedi.

Sasaki, bunun için ilk gece yabancı bir yerde uyuyamama sorunu yaşayan kişilerin yastıklarını yanında götürmelerini öneriyor. Sasaki, bu yolla beynin yabancı bir yerde omadığına "ikna edilebileceğini" belirtiliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo