Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MESLEKTE 13 YIL !

MESLEKTE 13 YIL !

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, meslekte 13. yılı geride bıraktı.


 

EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin ve Haber Merkezi Yönetmeni Yusuf Zobar, meslekte 13 yılı geride bırakan Uzman Diyetisyen Deniz Özsan’ı 11 yıl önce açtığı ve sayısız danışanını ağırladığı ofisinde ziyaret etti.

 

SaÄŸlıklı yaÅŸamda, saÄŸlıklı ve dengeli beslenme düzeninin gerekli olduÄŸunu vurgulayan Özsan , “13 yıldır bazı ÅŸeylerin öğrenilmiÅŸ ve uygulanıyor oluÅŸunu görmek mutluluk verici. MesleÄŸe baÅŸlangıç yıllarımdan bu yana iletiÅŸim halinde olduÄŸum ve kilosunu koruyan danışanlarım var. Süreç uzun önemli olan bu süreci bir yaÅŸam tarzı haline getirmek.” dedi.

 

Toplumda ‘Diyet’ sözcüğünün yanlış kullanıldığına da dikkat çeken Özsan “Diyet, bireylerin ve toplumun beslenme biçimini hangi sıklıkta, hangi besinleri tükettiÄŸini anlatmak için kullanılan bir terim. Diyet yapmak, ‘bir ÅŸey yemiyorum, aç kalıyorum’ anlamına gelmiyor. ‘3 Beyaz’ olarak isimlendirilen un, tuz ve ÅŸekerden uzak durulması ÅŸehir efsanesi haline gelmiÅŸ. Oysa ki bu üç madde de aslında vücudumuzun ihtiyaçları arasında. Yeterli ve dengeli miktarda, porsiyon kontrolü saÄŸlandığında çok da zararlı deÄŸil. Aşırısı ise her aşırı yapılan ve yenilen gibi zararlı.” dedi.

Özsan, “Ekmek tüketimi de bununla benzerlik gösteriyor. ‘Ekmek tüketmeyin’ uyarısı kesinlikle yanlıştır. EkmeÄŸi yemediÄŸinizde, vücudumuz su ve kas kaybediyor. Dolayısıyla ekmek yenilmeli ama saÄŸlıklı olanı tercih edilmeli. Bunun için de tam buÄŸday, çavdar, kepek türü ekmeklerin yenmesini öneriyoruz. Aslında ‘beyaz’ olarak isimlendirilen ekmekle aralarındaki tek fark, Beyaz ekmeÄŸin daha çabuk acıktırması söz konusudur. Bu da daha fazla besin alımınıza sebep olur." Ä°fadelerini de kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran2
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo