Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !

EREÄžLÄ° FM'Ä°N KONUÄžU OLDU !

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan`dan Ramazan`da sağlıklı beslenme tüyoları .


Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, EreÄŸli FM’de yayınlanan ve Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu “Arzu ile Devri Alem” programına konuk oldu.

“Ramazan’da saÄŸlıklı beslenme” konulu söyleÅŸi de konuÅŸan Özsan, “Ä°ftar ve sahur arasının kısa olması nedeniyle çoÄŸu bireyin sahura kalkmadan oruç tutması Ramazan’da yapılan en büyük hatalardan biri. Ramazan ayını saÄŸlıklı ve kilo almadan geçirmek için sahur yaparak oruç tutmakta fayda var.” dedi.

ORUÇ DİYETE BAŞLAMAK İÇİN FIRSAT

Sahurda yeterli sıvı alımına dikkat edilmesi gerektiÄŸini ve sahurda gün boyunca susatabilecek aşırı tuzlu ve yaÄŸlı besinlerden uzak durulması gerektiÄŸini vurgulayan Özsan,  “3-4 bardak su tüketiminin yanında ÅŸekersiz hazırlanmış meyve kompostoları da sıvı ihtiyacını karşılamak için tercih edilebilir. Oruç, diyete baÅŸlamak içinde bir fırsattır Sonuçta mecburi bir iÅŸtah kontrolü saÄŸlıyorsunuz. Sahurda tuz oranı yüksek olan besinler sizi susatır. Sahurda doÄŸru tercihler yapılmalı. Sahur yapmayan boÅŸ mide de sizi olumsuz etkiler. İçeriÄŸe dikkat edenler daha saÄŸlıklı bir Ramazan geçirebilirler. Ä°ftar ile sahur arasında su içmek için susamayı beklemeyin.

Ä°ftarla sahur arası en az 8 bardak su tüketmek gün boyu susuz kalan vücudunuz için ideal olandır.” dedi.

NE ÇOK SICAK NEDE SOĞUK ÇORBA !

Orucu su ve hurmadan sonra  ne çok sıcak nede soÄŸuk, ılık bir çorba ile açmak gerektiÄŸini de söyleyen Özsan, “Köfte, et ve bunun gibi ana yemeÄŸin yanında zeytinyaÄŸlı sebze iftarda fazla besin alımını önleyici faktör. Ä°ftarda pideyi de bir dilim ekmek büyüklüğünde tüketmeliyiz. iftar-sahur arasına ufak ara öğünler ekleyerek hem kan ÅŸekerinizin dengede kalmasını hem de kilo kontrolünü saÄŸlamış olursunuz.” ifadelerini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo