Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

8 HAFTADA SONUÇ ALINIYOR!.

8 HAFTADA SONUÇ ALINIYOR!.

Uzmanlara göre uyku terapisi, depresyon tedavisinin başarısını iki katına çıkarıyor. Uykusuzluk sorunu çözülen hastaların depresyon tedavisinde 8 haftada sonuç alınıyor.

Depresyon, uyku terapisi ile tedavi edilebiliyor. Uzmanlar depresyondaki kişilere ilaç tedavisinden önce konuşma ve uyku terapisini öneriyor. Bilim insanlarının raporlarına göre, depresyondaki kişilerin uykusuzluk hastalığının iyileştirilmesi, depresyon tedavisinin başarı oranını iki katına çıkarıyor. 2014 yılında açıklanan uyku ve depresyonla ilgili yakından izlenen araştırmaların ilk sonuçları ortaya çıktı. Yeni araştırmayı Toronto Ryerson Üniversitesi’nden bir ekip raporlaştırdı. Raporda, bir antidepresan ilaç veya plasebo hap ile iki haftada bir dört konuşma ve uyku terapi seansıyla uykusuzluk sorunu çözülen hastaların, depresyonunun da 8 haftada iyileştiği belirtildi. ABD’de Chicago’daki Rush Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Profesörü Dr. Nada L. Stotland, uykusuzluğun depresyonu, depresyonun da uykusuzluğu tetiklediğini belirterek, "Eğer depresyondaysanız, geceleri sık sık uyanırsınız, kendinizi yalnız hissedersiniz ve bütün gece uyanık kalırsınız" dedi. Stotland ayrıca uykusuzluğun, günlük yaşamı, yemek yeme alışkanlıklarını etkilediğini ve dikkat dağınıklığı ile sinirlilik haline neden olduğunu ifade etti. 

’İLAÇ EN SON ÇARE’

Araştırmayı değerlendiren doktorlar, uyku tedavisinde ilacı en son çare olarak görüyor ve konuşma terapileriyle uykusuzluk sorununun çözülebileceğini savunuyor. Raporun başyazarı Dr. Colleen E. Carney, "Uykusuzluk odaklı terapinin, standart depresyon tedavisinde kullanılması gerektiğini düşünüyorum" diyor. 

’Birbirini tetikliyor’

Pro f. Dr. Hikme t Yılmaz Celal Bayar Üniversitesi Nöroloji Bilim Dalı:

Depresyonun temel belirtilerinden biri de uykusuzluk. Aslında uykusuzluk-depresyon ilişkisi tam bir ’yumurta- tavuk ilişkisi’. Yani bunlar birbiri için tetikleyici faktör olabiliyorlar. Depresyonda uykuyu başlatmada, uykuyu sürdürmede sorun yaşama, sabahları çok erken uyanma gibi arazlar görülebildiği gibi, bütün bu uyku problemleri sabah yorgun kalkma, ilgi-istek kaybı, karamsarlık, çöküntü gibi depresif belirtilere neden olabiliyor. 

 
Kaynak: Haber Kaynağı
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo