Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Meslek Hastalıkları Uzmanlığında Yeni Dönem

Meslek Hastalıkları Uzmanlığında Yeni Dönem

"Meslek Hastalıkları Uzmanlığı" projesi ile iş sağlığında sistem ve becerilerinin iyileştirilmesi, çalışmaların niteliğinin yükseltilmesi ve araştırmalarda konulan teşhislerin sayısını artıracak.

Türkiye Halk SaÄŸlığı Kurumu (THSK) "Meslek Hastalıkları Uzmanlığının ve Bilimsel Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" açılış toplantısı, Hollanda ve Belçika’nın Ankara Büyükelçilerinin de katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

THSK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı toplantıda yaptığı konuşmada, bu çalışmanın hem ortaklar arasındaki hem de ülkeler arasındaki birliğini geliştireceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Artık dünyada x ülkesinin yapmış olduÄŸu bir çalışma y ülkesinde de ortak olarak götürülebiliyor. Biz yavaÅŸ yavaÅŸ iyi uygulamaları daha da nasıl iyi yapabiliriz diye bakıyoruz. Sırf bu konu spesifik olarak meslek hastalıklarının alanına girmekle beraber tamamen çalışan saÄŸlığını daha da nasıl artırabiliriz, bunu anlatıyor. Çünkü biz meslek hastalıklarının uzmanlık alanına bilimsel olarak destek olsak da diÄŸer taraftan çalışan saÄŸlığını daha sistematik ele almış olacağız. Çünkü dünya üzerinde ÅŸu anda bakıyorsunuz çalışan saÄŸlığı kelimesi geçtiÄŸi zaman özel sektör olarak algılanıyor. Ancak çalışan saÄŸlığı avantajlı ve dezavantajlı grupları kapsıyor. Biz bunları deÄŸerlendireceÄŸiz. Bu projemiz, Avrupa Komisyonundan onay aldı. En iyi projeler içerisinde de 20’inci sırada yer aldı. Ãœlkemizden göndermiÅŸ olduÄŸumuz, destek almaya hak kazanan tek proje."

"İş sağlığı çalışmalarında bilimsel kapasite yükselecek"

Proje kapsamında, iÅŸ saÄŸlığı alanında uzmanlığın ve mükemmelliÄŸin artırılması, THSK’nun bilimsel kapasitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

THSK’nın iÅŸ saÄŸlığı alanındaki sistem ve becerilerin iyileÅŸtirilmesi, iÅŸ saÄŸlığı konusundaki çalışmalarının niteliÄŸinin yükseltilmesi ve iÅŸ saÄŸlığı araÅŸtırmalarında konulan teÅŸhislerin sayısının artırılması amaçlanan proje Aralık 2018’de sonlanacak. Hollanda’dan VUMC Ãœniversitesi ve Belçika’dan Gent Ãœniversitesinin ortak olarak katıldığı proje, Hollanda’nın inovasyon alanında hizmet veren TNO Bilimsel AraÅŸtırmalar Kurumu tarafından desteklenecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo