Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KURBAN BAYRAMI’NDA ET TÜKETİMİNE DİKKAT!..

KURBAN BAYRAMI’NDA ET TÃœKETÄ°MÄ°NE DÄ°KKAT!..

Uzmanlara göre yaklaÅŸan Kurban Bayramı’nı saÄŸlıklı ve rahat geçirebilmek için günlük et tüketimine dikkat edilmesi ve aşırıya kaçılmaması gerekiyor.

Karadeniz Teknik Ãœniversitesi (KTÃœ) Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı’nda beslenme düzeninde deÄŸiÅŸiklikler yaÅŸandığına dikkati çekti.

Kurban Bayramı’nda sofraların et ile zenginleÅŸtiÄŸini dile getiren Özgür, "Kurban etlerinin bol miktarda yer aldığı menüler, hamur tatlıları ile ağırlaÅŸmış sofralar ve fiziksel aktivitenin azalması ile hareketsiz yaÅŸam ciddi saÄŸlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle vatandaÅŸlarımızın Kurban Bayramı boyunca beslenmelerine özellikle dikkat etmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Özgür, bazı hasta gruplarının da risk altında olduğunu belirterek, "Kontrolsüz hipertansiyonu bulunanlar, kan şekeri yüksek seyreden ve insülin kullanan diyabet hastaları, trigliserit değerleri yüksek hiperlipidemili hastalar, kalp damar sorunu olanlar, reflü hastaları, bağırsak ve karaciğer yağlanması olanlar ile hastalık düzeyinde şişman kişiler risk altındadır. Bu nedenle risk altında bulunan bu hastaların da sağlıklı ve rahat bir bayram geçirmek için gıda tüketimlerine daha fazla özen göstermeleri gerekiyor." diye konuştu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo