Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“YIPRANMA PAYI” BEKLENTİSİ

“YIPRANMA PAYI”  BEKLENTÄ°SÄ°

Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Tok, sağlık çalışanlarının yıpranma payı verilmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını beklediklerini bildirdi.

Tok,  Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, geçmiÅŸte yetkili sendika olanların hayal bile edemediklerini SaÄŸlık-Sen’in kazanıma dönüştürdüğünü söyledi.

Yıpranma payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Tok, "Bütün sağlık çalışanları, bu yıl içerisinde yıpranma payına kavuşmalıdır. Ülkemiz sağlık çalışanları sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermayeyle eşitlenmeye çalışılmakta, ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Sağlık çalışanları geleceğe endişeyle bakmaktadır" diye konuştu.

Tok, SaÄŸlık Bakanlığı’nın saÄŸlık kuruluÅŸlarına kreÅŸ açılması talimatı verdiÄŸini hatırlatarak, yeni yapılacak tesislerin projesine mutlaka kreÅŸ eklenmesi yönünde bir uygulamanın hayata geçmesini saÄŸladıklarını kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo