Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GRİPTEN KORUNMANIN YOLU...

GRÄ°PTEN KORUNMANIN YOLU...

Acıbadem Ãœniversitesi Atakent Hastanesi Kulak Burun BoÄŸaz Uzmanı Prof. Dr. Köksal Yuca, yaptığı açıklamada, yüksek ateÅŸ, ÅŸiddetli kas ile eklem aÄŸrısı, halsizlik, titreme, baÅŸ aÄŸrısı, kuru öksürük, bulantı, kusma, ishal ÅŸeklinde belirtileri olan ve influenza adı verilen virüsler tarafından oluÅŸturulan gribin özellikle kış mevsiminde insanları yataÄŸa düşürdüğünü söyledi.

Yuca, bu kadar önemli tablolara neden olabilen gripten yaÅŸam alışkanlıklarına dikkat ederek büyük oranda korunmanın mümkün olduÄŸunu vurgulayarak, "Gripten korunmak için öncelikle el hijyenine dikkat etmek gerekir. Renkli beslenilmeli yani yeÅŸil yapraklı sebzeler, fındık, ceviz, kurubaklagiller gibi A, E ve C vitamini yönünden zengin besinlere ağırlık verin" ifadesini kullandı.

Gripten korunmak için 10 basit kural

Influenza virüsünün hasta kiÅŸilerle tokalaÅŸmak, öpüşmek gibi direkt temasta bulunmak ya da virüs bulaÅŸmış eÅŸyaları kullanılmak gibi etkenlerle kolaylıkla bulaÅŸabildiÄŸine iÅŸarete eden Yuca, gripten korunmanın 10 basit kuralını şöyle sıraladı: 

"Üç ana öğün yemeye özen gösterin ve öğünlerde karbonhidrat, protein ile yağ gibi besin gruplarının dengeli olarak yer almasına dikkat edin. Her yemekte sofranızda salata ve yoğurt bulundurun. Enfeksiyonlardan kaçınmak için tokalaşmak, öpüşmek gibi sosyal alışkanlıklarınızı minimum düzeye indirin. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan A, E ve C vitaminlerinden zengin besinlere ağırlık verin. Günde en az 5 porsiyon, çeşitli renk ve türde sebze ile meyve tüketimine özen gösterin.

Ellerinizi sık sık yıkayın ve bol bol sıvı tüketin. Düzenli egzersiz yapmak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kalabalık ortamlardan kaçının. Ayrıca başkalarının kullandığı bardak, tabak, çatal, kaşık gibi gereçleri kullanmaktan da kaçının. Evinizi her gün 30 dakika havalandırın ve mevsime uygun olarak giyinin."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo