Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Echomar’da başarıldı

Echomar’da başarıldı

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki Özel Echomar Hastanesinde ‘çarpan kalp’ yöntemiyle gerçekleÅŸtirilen açık kalp (by-pass) ameliyatı olan EreÄŸli belediyesi temizlik iÅŸleri personeli DurmuÅŸ Sevim’in (38) taburcu edileceÄŸi bildirildi.
Hastane BaÅŸhekimi Dr. Nevzat ÇimenoÄŸlu, beraberinde ameliyatı gerçekleÅŸtiren Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Burak Emre Onuk, anestesi uzmanları Dr. Hakan Bayır ve Dr. Hakan AteÅŸ ile birlikte Sevim’i ziyaret ederek saÄŸlık durumu hakkında bilgiler aldı.
Çimenoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Op. Dr. Bayır ve ekibinin hastanelerinde böyle bir ameliyat gerçekleştirmesinden dolayı gurur ve mutluluk yaşadıklarını söyledi. Bu tür operasyonların yapılabilmesinin bölge açısından da çok önemli olduğunu belirten Dr. Çimenoğlu, şöyle dedi:
“Biz ekibimize gerekli koÅŸulları saÄŸlarken, memleketimize, bölgemize de bu koÅŸulları saÄŸlamış olduk. Çok büyük ihtiyaçtı. 112 Acil, kalp krizi geçiren hastaları götürecek hastaneler arıyordu. Artık bu tür ameliyatları burada yaptığımız için bölgemize ve bölgemiz insanına saÄŸlık alanında çok büyük hizmet etmiÅŸ oluyoruz. Bu imkanları saÄŸlayan baÅŸta hastane Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Dr. Alp Demir Zorlu olmak üzere yönetim kuruluna teÅŸekkür ediyoruz. Böyle donanımlı kalp damar cerrahi bölümü Türkiye’de çok az ilçede var. Böyle bir merkezi açmak için yaklaşık bir buçuk yıl uÄŸraÅŸ verdik. Sanırım saÄŸlık alanında, son yıllarda EreÄŸli’de en büyük yatırımı biz yaptık. Bu vesileyle de EreÄŸli’ye, Zonguldak’a artı deÄŸer kazandırdık. Ä°nÅŸallah daha güzel ÅŸeyler yapacağız, hedeflerimiz büyük. Böyle bir operasyonu gerçekleÅŸtirmelerinden dolayı hocalarımıza çok teÅŸekkür ediyoruz, hastalarımıza geçmiÅŸ olsun diyoruz.”

ONUK: HASTA DAHA AZ ETKÄ°LENÄ°YOR
Kalbi durdurmadan,kan dolaşımını makineye baÄŸlı olmadan gerçekleÅŸtirilen ve “Çarpan Kalp” olarak isimlendirilen yöntemi uygulayan Dr. Onuk da, 112 Acil tarafından hastaneye getirilen hastanın yapılan kontrollerinde kalp krizi geçirdiÄŸini tespit edildiÄŸini, komisyondan da ‘by-pass’ kararı çıktığını hatırlatarak, ÅŸunları kaydetti:
“Bu ameliyatı daha fizyolojik ortamda yaptığımız için hasta daha az etkileniyor. Buna baÄŸlı olarak hastayı kaybetme ihtimali de azalıyor, bununla beraber diÄŸer hastalıkların oluÅŸma ihtimali de azalıyor. Tabi ki çok damarlı olduÄŸu zaman ameliyatı yapmak daha da zorlaşıyor ama bu konularda yeterli eÄŸitim ve tecrübeye sahip olduÄŸumuzdan yapabiliyoruz. Hastamızda da 4 damarda yaptığımız by-pass gayet sorunsuz geçti. Yarın da taburcu edeceÄŸiz.

DONANIMLI BÄ°R HASTANE
Bu tür ameliyatları yapmak için hastanemizde donanım olarak herhangi bir eksiğimiz yok. Burada her türlü kalp cerrahı ameliyatlarını yapmaya yetkiliyiz. Alet, edevat ve ekibimiz var. Buradan anestezi uzmanlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Çünkü, çarpan kalp ile ameliyat yapmak yetenekle beraber bir o kadar anesteziye de çok iş düşürür. Onlar da çok güzel bu işin üstesinden geldiler. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum.

TECRÜBE İSTEYEN YÖNTEM
Çarpan kalp ameliyatı, aslında epey bir zamandır uygulanan bir ameliyat ÅŸekli ama daha zor olduÄŸu için, daha az tercih ediliyor. Çünkü gerçekten tecrübe istiyor. Genelde tek yada iki damara çarpan kalp ile müdahale etmek nispeten kolay ama kalbin arka tarafındaki damarlara müdahale daha zor olur. Bu nedenle bir çok cerrah pompalı (makine ile) olarak bu ameliyatları yapmayı tercih ediyorlar.”
Hasta Sevim de kendini oldukça iyi hissettiÄŸini belirterek, “Åžu an iyiyim Allah’a şükürler olsun. Ä°lk halimden daha daha iyiyim. Çalışırken aniden olan bir ÅŸeydi. 6 damardan 4’ün yüzde 90 tıkalıymış. Burak Hocamız sayesinde bu hale geldim. Doktorlarımızdan, baÅŸhekimimizden ve hastane çalışanlarından Allah razı olsun” diye konuÅŸtu.
Daha sonra hastane koridorunda yürüyüş yapan hasta Sevim, gazetecilere poz vermeyi de ihmal etmedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın2
hayran1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo