Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“ZONGULDAK’IN YATIRIM TEŞVİK DERECESİ ARTACAK”

“ZONGULDAK’IN YATIRIM TEŞVİK DERECESİ ARTACAK”

www.ereglifm.com.tr -CHP SAHA ZİYARETLERİ-


CHP Zonguldak Milletvekili 27 Dönem Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş’ın, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ettiği bildirildi.
Yapılan yazılı açıklamaya göre,Zonguldak ve Ereğli’deki protokol ziyaretlerinin ardından, 30 Mayıs Çarşamba günü çalışmalarına Alaplı’da devam eden CHP’li Demirtaş, Alaplı CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve İlçe yöneticileri ile birlikte Alaplı Kaymakamlığı, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası, Alaplı Ziraat Odası ve Alaplı Esnaf Odası’nı ziyaret etti.
CHP heyeti, ilk olarak Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu’nu ziyaret etti. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in de bulunduğu ziyarette karşılıklı olarak başarı dilekleri ifade edildi.

ALAPLI OSB İÇİN DESTEK ŞART
Kaymakamlığın ardından Alaplı Ticaret ve Sanayi odasına giden CHP heyetini Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak konuşmasında, Zonguldak ve Alaplı için yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve memnuniyet duyduklarını ifade etti. İstihdam konusunda yaşanan sorunun çözülmesi için adım atılması gerektiği, Alaplı’da kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin bu anlamda önem taşıdığını da ifade eden Recep Ocak, başarı elde edilmesi için çalışılması gerektiğine vurgu yaptı. Başarı dileklerinin ifade edildiği görüşmede CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise şunları ifade etti:

“Zonguldak’ın hizmetinde olacağız"
“2011 seçimlerinde en genç milletvekili adayı olarak Alaplı’da çalışma yürütmüştür. Ama şimdi CHP’nin en yaşlı adayı olarak bulunuyorum. Diğer arkadaşlarımız çok daha genç arkadaşlarımız. Genç ve dinamik bir kadro ile Zonguldak’ın hizmetinde olacağız. Türkiye ekonomik açıdan şu anda çok iyi durumda değil. Dövizdeki bu artış sanayicimizin iş adamımızın esnafımızın belini büküyor. Bu tabii cari açık, yüksek dış borç bunlara baktığınız zaman makro ekonomik dengeler kötüye gidiyor. Sizin de bahsettiğiniz gibi istikrar olması gerekiyor tabii ki yatırım ortamının iyileştirilebilmesi için. Biz de CHP olarak ülke genelinde büyük bir ekonomik program ortaya koyduk. Merkez Türkiye projemiz var. Bir de Bölge kalkınma kuşakları yaratacağız. Ona göre de hem teşvikler hem destekler vereceğiz. Bu kapsamda KOBİ’ler bizim en önemli hedef alanımız Kobilerin yüksek teknolojili ürün üretebilecek bir noktaya taşımamız gerekiyor. Bununla ilgili çok ciddi destekler ve teşvikler vereceğiz. Aynı zamanda Zonguldak açısında baktığımızda en büyük sorun; 3 yıllık parlamento deneyimime baktığımda yatırım teşvik derecesinin Düzce ve Bartın’dan geride kalmış olması. Siz de biliyorsunuz bu yatırım teşvik derecesinin en az Düzce seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Ve aynı zamanda sektörel teşvikleri, arttırıp mevcut sektörel teşviklerin de derecesinin arttırılması gerekiyor. Organize sanayi bölgesi güzel bir çalışma, biz de sonuna yanınızda varız. Yönetiminizi destekliyoruz. Emeği geçen kim varsa siyasi partilerden de AKP, MHP, CHP kim varsa bu OSB’nin hayata geçmesinde onlara da teşekkürlerimiz sunuyorum. Gerçekten Alaplı’nın böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Çok güzel bir proje. Ama bunu yatırım teşvik derecesinin arttırılması gibi desteklerle yapmazsak tam istediğimiz hedefe ulaşamayabiliriz.

“Alaplımızı en az Düzce seviyesine çıkarmamız lazım”
Burada tabii istihdamın önünü açacak olan yüksek teknolojili ürünleri üretebilecek olan KOBİ’leri yaygınlaştıracak bir durum yaratmamız gerekiyor. Mesela her zaman örnek veriyorum. İki ilçemiz var. Birisi Alaplı, birisi Akçakoca iş adamı olsanız dışardan tekstil yatırımı yapacaksınız, ikisinin de adı “a” ile başlıyor, ikisi de deniz kenarında aralarındaki mesafe 25 kilometre, çok yakınlar. Ama iş adamısınız, öbür tarafta SSK primi, elektrik parası, vergi daha düşük. Ne yaparsınız? Doğal olarak Akçakoca’ ya gidersiniz. Bizim ilk önceliğimiz Zonguldak’ımızı, Alaplı’mızı en az Düzce seviyesine çıkarmamız lazım ki rekabet edilebilir bir noktaya gelsin. Dolayısıyla bununla ilgili sözleri de şimdiden veriyorum. Biz iktidara gelirsek bunu gerçekleştireceğiz.”

ALAPLI EKONOMİSİ İÇİN TERSANELERE ÖZEL TEŞVİK
Tersanelere özel teşvik ve destek verilmesi gerektiğine vurgu yapan CHP’li Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:
“Özel teşvikler, destekler vermemiz lazım. Çin Güney Kore tersaneleri kapatmadıysa bizim de kapatmamız lazım. Orda çalışanların en az 2 -3 bini Alaplılı kardeşlerimiz. Ve buranın ekonomisine büyük değer katıyorlar. Bir başka konu yine fındıktır. Alaplı ekonomisi için fındığı da çok önemli görüyoruz. Fındık taban fiyatını eğer biz iktidara gelirsek 2018 Ağustos ayında 15 lira yapacağız. Bu şekilde Alaplı ekonomisine katkı sağlanacağını girdi sağlanacağınız düşünüyorum.”

FINDIK TABAN FİYATI 15 LİRA OLACAK
CHP heyeti, programına, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaretle devam etti. Türkoğlu görüşmede şunları belirtti:
“Alaplı, Ereğli sizden çok şey bekliyor. Bunu başarı ile yürüteceğinizden eminim. Çünkü bizim milletvekilimiz artık bir tek siz varsınız. Bundan dolayı yükünüz ağır. Biz her zaman yanınızdayız. Destekteyiz. Kurum olarak, odalar olarak doğru yapan çalışan her vekilimizin yanındayız. Nedense bu sefer iktidar partisi Ereğli, Alaplı’yı mahrum etti, yok saydı. Belki şöyle diyor nasılsa  aday göstersek de göstermesek de bunlar oy veriyorlar bunlar diye hesap yaptılar. Belki de gözden çıkardılar. Onu biz bilemeyiz tabii. İnşallah Ereğli’nin, Alaplı’nın evladı olarak sizlerden çok şey bekliyoruz. Yapılacak işlerimiz var. Bu konuda biz yanınızdayız. Sizden de hizmet bekliyoruz. Türk demokrasine bir katkıda bulundunuz. Bu unutulmaz. Siyasi görüşlerimiz ayrı olan arkadaşlarımız da var. Ama vekilimiz sizsiniz. Hayırlı olsun diyoruz.”
Ünal Demirtaş, Alaplı Ziraat Odası Başkanı’nın iyi niyetli temennilerine ve kendisine gösterilen güvene teşekkür ederek CHP’nin tarım politikaları konusunda bilgi verdi. Demirtaş, şu ifadelere yer verdi:
“Alaplı Ziraat Odası olarak çok önemli bir görev yürütüyorsunuz. Alaplı’nın ekonomisi ağırlıklı olarak fındık üzerine, tarım üzerine kurulu. Dolayısıyla sizin yaptığınız başarılı çalışmalar da vatandaşlarımız tarafından takdir ediliyor. Bizler de görüyor ve biliyoruz. Tabii yeni bir seçim sürecine girdik. Kısa zaman diliminde kendimizi anlatmaya çalışıyoruz.3 yıl görev yaptık sizinle birlikte. Gerçekten güzel işler yaptığınıza şahit oldu. Bu süreçte bazı sıkıntılar da yaşandı. Fındık fiyatlarında düşüşler ve sıkıntılar yaşandı. Beraberce yaşadık. Biz iktidara geldiğimizde fiyatlarda istikrar sağlanacak ve fındık taban fiyatı 2018 Ağustos’ta 15 lira olacak. Alaplı’nın ekonomisi fındık üzerinden gidiyor. Bazı vatandaşlarımız tamamen fındık ile geçimin sağlıyor. Bazı vatandaşlarımızın da ek gelir kaynağı fındık. Dolayısıyla fındık fiyatlarındaki düşüş Alaplı’nın ekonomisinin de küçülmesine neden oluyor.15 lira olsa idi Alaplı ekonomisi yüzde 50 daha fazla büyümüş olacaktı. Oysa şimdi Alaplı ekonomisi yüzde 50 küçüldü. Tarımsal destekler yetersiz kalıyor. Mazot fiyatını 3 liraya düşürmek gerekiyor. Yine gübre fiyatları da yüksek. Dolardaki artıştan dolayı, kur atışından dolayı tarımda maliyetler yükseldi. Çünkü tohumun önemli bir bölümü yurtdışından geliyor. Dolar üzerinden geliyor. İnşallah bir güven istikrar ortamı geldikten sonra bu döviz fiyatları düşer.

40 BİN ZİRAAT MÜHENDİSİNE İŞ
CHP olarak tarıma çok önem veriyoruz. Tarıma baktığımızda dışardan gelinen girdi ile bu politikalar yürütülemez. İthalata dayalı bir anlayışla bu olmaz. Çiftçi kar elde edip geçimin sağlayamıyor. Konya kadar büyüklüğü olan Hollanda dünyaya mal satıyor. Teknolojiyi kullanacağız. 40 bin ziraat mühendisini işe alacağız. Her bölgenin özelliğine göre bir planlama yapılacak. Ürün planlaması yapılacak. Planlama yapılmadan, yapılan üretim sıkıntı yaratıyor. Türkiye’de yeni bir tarımsal kalkınma sağlayacağız.
Alaplı’daki son program olarak Alaplı Esnaf Odası’nı ziyaret eden CHP heyeti Başkan Muharrem Gelgeç ile görüştü. Alaplı Esnaf Odası Başkanı görüşmede, tersanelerin sorunlarına değinerek tek çözümün bu konuda acil bir çözüm bulunması olduğuna vurgu yaptı ve şunları ifade etti: ”Yalova’da, Tuzla’da tersaneler devam ediyor da neden Alaplı’da tersaneler devam etmiyor. 10 sene önce dükkanımızı açtığımızda sabah 10’a kadar, işlerden çay bile içemezdik. Şimdi öyle değil. Herşey hazırken neden bu yatırım yapılmıyor. Tüm samimiyetimle söylüyorum, Alaplı esnafımızın tek kurtuluşu tersanelerdir.”

ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Türkiye’de ekonominin kötü bir noktaya geldiğini ifade ederken, KOBİ’leri ayağa kaldıracaklarını ifade etti. Konuşmasında CHP’li Demirtaş şunlara da değindi: “Türkiye çok borçlu hale geldi.453 miyar dolar dış borç var. Aldığımız ile sattığımız arasında bir fark var. 1 yıllık cari açık 53 miyar dolara çıkmış. Her yıl 15 Erdemir kadar cari açık veriyoruz. Eskiden yurtdışından döviz geliyordu. Şimdi kötü yönetimden doları döviz gelmiyor. Piyasada para sıkıntısı oluyor. Türkiye de esnaf sıkıntılı. Alaplı’da, Zonguldak’ın tamamında çifte kriz var. İşçi açığı artıyor. Tersanelere hala bir çözüm üretilemedi. Alaplı esnafı bizim köylümüzün alış verişi ile ayakta durmaya çalışıyor. Bu tablo AKP devam ederse değişmez. Daha da kötüye gider. Yönetilemediği ortada. Maliyetler artıyor. Herşeyi ithal ediyoruz. Fındık da dolarla aslında. Dolar artarken fındık fiyatı düşüyor. Fındığı yabancı bir şirketin tekeline teslim edildi. Önce siyasi irade lazım. istihdamı çoğaltan tersaneleri ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. KOBİ’leri ayağa kaldıracağız. Esnaf Bakanlığı kuracağız. Esnaftan alınan kira stopajını kaldıracağız

KÖTÜ GİDİŞİ CHP DEĞİŞTİRECEK!
AKP bunu yapamadı. Söz verdi ama yapamadı.2011 de Zonguldak’ın yollarını konuştuk, TTK’nın işçi açıklarını, tersaneleri konuştuk. Yine aynı şeyleri konuştuk. AKP şimdi merak ediyorum, hangi sözü verecek? Yatırım teşvik derecesini Düzce seviyesine çıkaramazsak bu iş çözülmez. 24 Haziran’da iktidara geliyoruz. İktidar geldiğimizde hepsini yapacağız.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo