Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

1 KASIM SEÇİM YASAKLARI...

1 KASIM SEÇİM YASAKLARI...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) BaÅŸkanlığının 1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sırasında geçerli olacak içki, silah ve yayın yasağının uygulama usul ve esaslarına iliÅŸkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

YSK BaÅŸkanlığınca 9 Ekim’de oy birliÄŸiyle kabul edilen karara göre, oy verme günü olan 1 Kasım’da saat 06.00’dan 24.00’e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satışı yapılamayacak, içkili yerlerde ve umumi mahallerde  her türlü alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesi yasak olacak.

Ayrıca emniyet ve asayiÅŸi korumakla görevli olanların dışında hiç kimse ateÅŸli silah, patlayıcı maddeler, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet,  yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boÄŸucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik madde taşıyamayacak.

Oy verme günü, oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eÄŸlence yerleri kapalı olacak, eÄŸlence yeri niteliÄŸini taşıyan lokantalarda da yalnızca yemek verilebilecek.

YSK kararına göre, seçim günü saat 18.00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organı tarafından seçim ve seçim sonuçlarına iliÅŸkin haber, tahmin ve yorum yapılamayacak, saat 18.00 ile 21.00 arasında da ancak YSK tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliÄŸler yayınlanabilecek.

Yayınlar üzerindeki seçim yasakları saat 21.00’den sonra kalkacak. Ancak YSK’nın uygun görmesi halinde seçime iliÅŸkin yayın yasağı 21.00’den önce de kaldırılabilecek.

AA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo