Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞUBAT AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ŞUBAT AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Karadeniz Ereğli Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı birinci oturumu, Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda gündem öncesi söz alan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, mahalle çalışmalarından bahsederken, eski Devlet Hastanesi alanının üniversite kampüsüne dönüştürülmesi için AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan ile beraber Başbakan Ahmet Davutoğlu’na dosya verildiği hatırlattı.

CHP’li Meclis üyelerinin gündemin birinci maddesindeki eski Devlet Hastanesi’nin yerinin TOKİ’ ye ait olduğunu söylemesi üzerine ’Bu konuyu yanlış biliyorsunuz’ diyen Başkan Uysal’ da konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

’Seçimden önce Milletvekilimiz Ercan Candan, ’Şu eski hastanenin yeri üniversite kampüsü olsa ne olur?’ diye sormuştu. Bende, ’Sadece Ereğli’nin değil ülkenin en güzel kampuslarından biri olur’ demiştim. Seçim yapıldı, Allah nasip etti başkan olduk. Başkan olduktan sonra bu kampus hayalimiz oldu, sonra da hedefimiz oldu.

Biz bu konuyla Temmuz ayından beri uğraşıyoruz. O günden beri Kaymakamımız ve rektörümüzle görüşmeleri sürdürüyoruz. Onlara da teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz Ercan Bey, Sayın Başbakan’a 2 kez üniversite yeri ile ilgili dosya verdi, üçüncüsünü de birlikte verdik. Sayın Başbakan konuyu bildiğini söyledi. Bu konu bakanlar toplantısında sözlü ve yazılı olarak gündeme geldi.

Bu alanın eğitim vadisi ve eski hastanenin yerinin üniversite kampusu olması Ereğli’nin ekonomik geleceği açısından çök önemli. Biz burada siyaset yapmıyoruz, Ereğli’nin eğitim ve ekonomik geleceğini konuşuyoruz. Biz Milletvekilimiz Candan ile TOKİ Başkanı ile de konuştuk. Böyle bir şey olmadığını söyledi. Burası Sağlık ve Maliye Bakanlığı’na ait bir alan. Yalan yanlış biliyorsunuz. Ereğli ne çektiysek, bilgi kirliliğinden ve sokaktaki dedikodulardan çekti. 

Öte yandan eski hastane yerinin üniversite kampusu olması ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, komisyona havale edildi. Kent Meydanı ve yer altı otoparkı projesi konusunda belediye ile hükümet arazilerinin takası, halk otobüslerinin engellilere göre yolcu sınırlandırılması gibi gündem maddesi de kabul edilirken, ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclis toplantısının kalan gündem maddeleri 05 Şubat 2015 Perşembe günü(yarın) saat 10.00’da ele alınacak. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo