Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞAHİN, CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİNİ DETAYLANDIRDI !.

ŞAHİN, CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİNİ DETAYLANDIRDI !.

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın miting alanında bizi en çok duygulandıran bir cümlesi, ‘Yarimiz Ereğli için çıktık geldik’ demesiydi. Bu ne büyük bir mutluluktur, Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte Öğretmenevi’nde düzenledikleri basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeye gelişindeki mitinge katılımın emniyet bilgilerine göre 25 binin üzerinde olduğu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ereğli sevgisinin artarak devam ettiğini savunan Şahin, şöyle dedi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın miting alanında bizi en çok duygulandıran bir cümlesi, ‘Yarimiz Ereğli için çıktık geldik’ demesiydi. Bu ne büyük bir mutluluktur, Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Geldiğinde söylediği cümleler bizleri onore mutlu etmiştir, Ereğli’nin artık birinci sınıf bir kent olmasının önünü açan cümlelerdir bunlar. Bunlardan dolayı da sayın cumhurbaşkanımıza minnettarım.”

KONULARI DETAYLANDIRDI
Erol Şahin, Ereğli’ye yönelik söylemlerini detaylandırmak amacıyla basın toplantısı düzenlediklerini anlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, eski hastane binalarının bulunduğu alandaki “kısmi çözüm” şeklindeki konuşmasının, yapılacak binaların, askeri alana helikopter iniş-kalkışlarına engel olmayacak şekilde yapılmansa ilişkin” olduğunu ifade ederek, “Dolayısıyla ben Cumhurbaşkanımıza bu cümlesi için teşekkür ediyorum. Kamuoyunda bu fakültelerin yapılıp yapılamayacağına ilişkin tüm tartışmalarda, Ereğli’de miting alanında bu açıklamayı yaparak önümüzü açmıştır. Bir an önce fakülte binalarımızın inşası ile ilgili çalışmalarımıza başlayacağız. Bunun tek anlamı, tek ifade ettiği gerçek budur” diye konuştu.

ERDEMİR YATIRIMI VE İSTİHDAM
İlçede kurulu Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları’na 1 milyar dolar yatırım ile 1000 yeni istihdama yönelik sözleri de açan Şahin, şunları söyledi:
“Bu yatırım Ereğli’ye yapılacak. Buraya alınacak işçiler Ereğli’den alınacak bin kişiden bahsedilmektedir ve bu bin kişi ilave istihdam olarak ifade edilmektedir. Bu açık ve nettir. Kıskançlıkla bu konuları başka yerlere taşımak, bugüne kadar yapılamayanlar yapacağız, Ereğli’de çok güzel şeyler olacak. OYAK grubu söz konusu yatırımla ilgili resmen bir açıklama yaparak konuyu teyit etmiştir.
Erdemir’in Ereğli’nin sosyal hayatına katkısının artarak süreceğini söylüyor Cumhurbaşkanımız. Bizim belediye başkanlığımızda biz kimsenin fabrikasını, bacasını mühürlemek için gelmiyoruz. Biz Ereğli’yi büyütmek için geliyoruz. Erdemir’in yapacağı bütün yatırımlarda, Erol Şahin dönemi boyunca destekçi olacak. Ben diyorum ki, Ereğli’ye yatırım yapmak için kim geliyorsa, nereden geliyorsa gelsin, yolunu, suyunu altyapısını bedava yapacağını ifade ediyorum. Erdemir’in büyümesi için gereken katkıyı tabii ki gerçekleştireceğim. Yeter ki Ereğli’nin çocuğu orada işe girsin, katkı sağlasın. Erdemir Ereğli’nin sosyal hayatına katkı sağlasın. Bizim amacımız bu.”

EREĞLİ 1. LİG İLÇE
AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Ereğli, Beartın güzergahındaki ‘Liman Demiryolu Projesi, Ereğli’deki tersanelerle ilgili ‘Ne gerekiyorsa yapılacak’ sözü, TTK’ya yeni alınacak 500 işçi” gibi söylemlerini detaylandırarak, şunları kaydetti:
“Limanların demiryolu ile buluşması ne demek? Yatırımın altyapısının tamamen tamamlanmış olması demek. Limanınız var, demiryolunuz var. Birinci lig müjdesidir bu. Yine cumhurbaşkanımız diyor ki, Ereğli’nin tersaneler bölgesinde mendirek limanı inşa ettik. Ülkemizin ve bölgenin en önemli gemi üretim merkezlerinden biri haline getirmek için her türlü desteği sağlayacağız, diye ifadesi var. Bu destek ve ifade doğrultusunda tüm talimatların verildiğini ve yapılması gereken tüm çalışmaların yapıldığını belirtmek istiyorum. Bu çalışmalar da yapılıyor.”

TEMSİLCİM EROL KARDEŞİM…
Cumhurbaşkanı Erodğan’ın, yeni sisteme göre temsilcim Belediye başkanı…” şeklindeki sözlerine de dikkat çeken Şahin, şunları söyledi:
Diyor ki cumhurbaşkanımız, ‘Erol Şahin’in burada size daha iyi hizmet edeceğine inandığımız için buraya aday olarak gönderdik. Devam ediyor, ‘Kardeşlerim, şu anda bu kardeşiniz 4,5 yıl daha bu ülkenin cumhurbaşkanı. Dolayısıyla Erol Şahin Kardeşim de burada. İnşallah bu seçimi kazandıktan sonra beş yıl sizin hizmetkarınız. Ve yeni sistemde benim buradaki her şeyim, elim ayağım Erol Şahin’dir. Karadeniz Ereğli’deki tüm adayları gözden geçirin. Hangi arkadaşınız böyle projeler koyabilecekse, hangi arkadaşın arkasında böyle bir siyasi irade varsa, bu konuşulanların onda birini yapacak biri varsa getirin, ben de onlara oy vereceğim. Ereğli’nin geleceğiyle kimsenin oynamaması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın Ereğli’ye sevgisini ve desteğini, bütün sorunları çözmekte, beş yıl içinde bütün bunları gerçekleştirmekte çok güzel şekilde değerlendirip, Ereğli’nin birinci lig bir ilçe olmasını, gelişmiş bir ilçe olmasını temin edebiliriz. Aksi taktirde Ereğli’miz bugünleri bile arar hale gelebilir. Ben siyaset yapmıyorum burada, gerçeklerden bahsediyorum.”

MAL VARLIĞIMI TAKAS EDERİM!
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan AK parti Adayı Erol Şahin, CHP Adayı Halil Posbıyık’ın açıkladığı mal varlığında başta villası olmak üzere küçük gösterme gayreti içinde olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:
“Halil bey bir devlet memurudur, geliri gideri bellidir, mal varlığı bellidir. Ereğli halkı yazılan rakamları ve karşılığını takdir ediyordur. Bu kardeşiniz ömrü boyunca devlet memurluğu yapmadı, Ereğli’de vergi rekortmeniydi bu sürede. Böyle bir endişemiz sıkıntımız yok. Bir şey söyleyeyim, borçlarımız ve alacaklarımızla birlikte mal varlığımı takasa hazırım. Bunların polemik konusu yapılmasına anlam veremiyorum. Mal varlığımı yasa gereği beş yılda bir devlete açıklıyor ve izah ediyoruz. Devletin ilgili kademeleri bunu inceliyor. Şunu iyi biliyorum ki bizim mal varlığımız milletin hayal ettiği gibi değil. Gerek duyarsam açıklayabilirim. Şu anda öyle bir ihtiyaç hissetmiyorum.”

ÖNEMLİ OLAN MOTORUN KALİTESİ DEĞİL YÖNETMEKTİR
Geçtiğimiz Günlerde motosikletiyle ilçeye gelen Dünya Şampiyonu AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan sofuoğlu’na gösterilen ilgiden de bahseden Erol Şahin, şöyle dedi:
“Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu harika bir motosikletle Ereğli’ye geldi. O motosikleti Kenan Sofuoğlu da kullanabilir, hiç bilmeyen biri de kullanabilir. Birinin o motosikleti kötü kullanması, motosikletin kötü olduğu anlamına gelmez. Ben Kenan Sofuoğlu’nun motosiklet kullandığı kadar Ereğli’yi yönetebilecek bir arkadaşınızım. Ben Ereğli Belediyesini yöneteceğim. Benim amacım bütün sivil toplum örgütlerini ele geçirip onları yönetmek değil. Kimseyle kavga etmek değil, küçük olsun bizim olsun demek değil. Ben bu gayeyle geliyorum. Geleceğe bakıyoruz, geçmişte yaşananlar yaşandı ve herkesin önünde yaşandı. Bunlardan her kes gereken dersi çıkardı. Sayın Cumhurbaşkanımız bunların sonucu olarak Hüseyin Uysal’ı aday yapmayarak değerlendirdi. En iyi şekilde hizmet edebileceğine inandığı Erol Şahin’i aday olarak gösterdi.”

ORUÇ: CUMHURBAŞKANIMIZI BİLGİLENDİRDİK
Gazetecilerin “Sanayiciler, teşvik konusunda talepte bulunan bir açıklama yaptı, bu konu üzerinde bir şey söylenmedi” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, “OSB’den yapılan açıklamayı gelirken bizzat ben arz ettim. Açıklamadan memnun oldu, bunu da söyleyeyim” ifadesini kullandı.

 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo