Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZBAKIR, ÇALIŞTAYA KATILDI

ÖZBAKIR, ÇALIŞTAYA KATILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay BaÅŸkanlığı iÅŸ birliÄŸiyle aile, çocuk ve kadın konularında mevcut yasal düzenlemelerin tartışılacağı çalıştay Ankara Sheraton Hotel’de baÅŸladı.

Sosyal hayatta ortaya çıkan ihtiyaçlar ile Türk hukuk sistemindeki aile, çocuk ve kadın konularındaki mevcut yasal düzenlemeler ve uygulamaların tartışılacağı, sorunların tespit edilip çözüm önerilerinin geliÅŸtirileceÄŸi ’Türk Hukuk Sisteminde Aile, Çocuk Kadın Çalıştayı’, 13-15 Nisan tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel’de baÅŸladı.
Çalıştaya katılanlar arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema RamazanoÄŸlu  ,Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ ,AK Parti Zonguldak  Milletvekilli Hüseyin Özbakır , AK Parti Trabzon Milletvekili Av. AyÅŸe Sula KöseoÄŸlu , Yargıtay BaÅŸkanı Ä°smail Rüştü Cirit  , Adalet Bakanlığı MüşteÅŸarı Kenan Ä°pek , Prof.Dr. Şükran Şıpka , Prof.Dr. Feridun Yenisey , Akademisyenler, hukukçular, sivil toplum kuruluÅŸları temsilcileri ve uzmanların katılımıyla  baÅŸlayan  Ã§alıştayda, ’Aile Hukuku’, ’Çocuk Adalet Sistemi’, ’Çocuk Koruma Sistemi’, ’Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Åžiddetin Önlenmesi’ olmak üzere eÅŸ zamanlı dört temel oturum yapılacak.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleÅŸtirilecek ’Aile Hukuku’ konulu birinci oturumda, ’Türkiye Aile Yapısı AraÅŸtırmaları’, ’Türkiye BoÅŸanma Nedenleri AraÅŸtırması’ verileri ile Genel Müdürlük tarafından ülke genelinde sunulan ’BoÅŸanma Süreci Danışmanlığı’ hizmeti sonucunda elde edinilen tecrübe ve deneyimler ele alınacak.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleÅŸtirilecek ’Çocuk Koruma Sistemi’ ve ’Adalet Sisteminde Çocuk’ konulu ikinci ve üçüncü oturumda ise ’Çocuk Koruma Kanunu’, ’Çocuk Adalet Sistemi’ uygulanması ve diÄŸer mevzuatta çocuklara yönelik fiiller nedeniyle uygulamada karşılaşılan sorunlar ve kamuoyunda yankı bulan çocuÄŸa karşı iÅŸlenen istismar suçları, internet ortamında iÅŸlenen suçlar, velayet hakkının kötüye kullanılması, onarıcı adalet uygulamaları ile yargılama ve infaz süreçleri, suç maÄŸduru ve suça sürüklenen çocuklar açısından ayrı ayrı ele alınacak. Tartışmalar sonucunda sorunların tespiti ve çözüm önerileri ortaya konulacak.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Åžiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Uygulama YönetmeliÄŸi’, ’Ä°stanbul SözleÅŸmesi ve Türk Ceza Kanunu’nun yaptırım sistemi, cezaların miktarı, iyi hal sebebiyle indirim uygulamaları’ baÅŸlıklı konularda sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak.

Çalıştay kapsamında gündeme gelecek konular, değerlendirmeler ve çözüm önerileri kapsamlı biçimde raporlanacak, süren çalışmalar açısından önemli bir kaynakça oluşturulacak.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görev alanına giren tüm konulara ilişkin yasal mevzuatın etkin biçimde uygulanmasının sağlanması, uygulamada karşılaşılan sorunların tespit edilerek, mevzuatın ilgili tüm tarafların katkı ve katılımları ile revize edilmesi önemli olacak.
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo