Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Öğrencisi Olduğu Okulun ’Güvenliği’ De Ona Emanet

Öğrencisi Olduğu Okulun ’Güvenliği’ De Ona Emanet

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)  Zonguldak Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi Metin Kartal, 6 yıldır özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı okulda öğrenim görmenin gururu yaşıyor.

Yüksekokulda 6 yıl önce özel güvenlik görevlisi olarak işe başlayan 39 yaşındaki bir çocuk babası Kartal, 3 yıl önce tartıştığı bir öğrencinin eğitim durumuyla ilgili eleştirileri üzerine üniversite sınavına girmeye karar verdi.

Bazı öğretim üyelerinin de desteğiyle radyo ve televizyon programcılığı bölümünü kazanan Kartal, gündüzleri derslere girip, akşamları da güvenlik görevlisi olarak çalışıyor.

Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite sınavına hazırlanırken sadece görev yaptığı BEÜ’yü tercih ettiğini, böylece işinden ayrılmadan öğrenimine devam edebildiğini söyleyerek, "İki yıldır yüksekokulun hem öğrencisiyim hem de güvenlik görevlisi. Derslerim bittikten sonra saat 16.00’da kıyafetlerimi değiştirip görevime başlıyorum. 8 saat dersler, 8 saat mesai, günün 16 saatini yüksekokulda geçiriyorum. Elimden geldiğince iki işi iyi şekilde yapmaya çalışıyorum." diye konuştu.

- "Okul benim evim oldu"

Kartal, yaptığı işi ve okuduğu bölümü çok sevdiğini dile getirerek şu değerlendirmede bulundu:

"Mezun olduktan sonra da işimden ayrılmayacağım. Dikey geçiş sınavlarına hazırlanarak iletişim fakültesinde eğitimime devam etmek istiyorum. Güvenlik görevlisi olmadan önce gemilerde çalışmıştım ve 17-18 saat ayakta duruyordum. Bölümümde okumaya başlayınca herhangi bir zorluk yaşamadım. Okul benim evim oldu. Öğrenci arkadaşlarımın aileleriyle ve yakınlarıyla  tanıştım. Akademik personelle daha fazla vakit geçirme imkanım oldu." 

Görevi sırasında çoğunluğu arkadaşı olan öğrencilerle sorun yaşamadığını aktaran Kartal, "Gündüz öğrenci, akşam ise güvenlik görevlisi almak benim için gurur verici bir durum. İnşallah eğitim hayatıma devam etme şansı yakalarım" sözlerine yer verdi. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo