Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’ATEŞİ’ OLMAYA ADAY!.

’ATEŞİ’ OLMAYA ADAY!.

Adil AteÅŸ:

*EreÄŸli ve Alaplı halkı arasında hiçbir ayrım yok. Hesap ÅŸu, ’küçük olsun, benim olsun’. Hayır, büyük olsun hepimizin olsun

*Milletvekilliği, çok onurlu bir iş. Kendinizden ve ailenizden fedakarlık yapmak zorundasınız. Ben buna hazırım

*Yıllarca, ’EreÄŸli bir veya 2’inci sırayı hak ediyor’ deniliyor,  buna bende inanıyorum

*Halil Posbıyık’la, YaÅŸar Balcı ile, Ãœnal ve Suat beyle çeliÅŸtiÄŸim ve kavga ettiÄŸim herhangi bir konu asla olamaz. Ahde vefa vardır bizde ve hepsi büyüklerimdir

*CHP’de artık genç, yeni, yıpranmamış ve temiz politika yaptırabilecek insanları tercih ettiÄŸine inanıyorum.

EREÄžLÄ°                          

Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi’nde, CHP’den milletvekilliÄŸi için Aday Adaylığını açıklayan eski Belediye Meclis Ãœyesi Avukat Adil AteÅŸ, katıldığı radyo programında gazeteci Fikri Kapan’a konuÅŸtu.
EreÄŸli FM 91.7 frekansta hazırlanan “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” isimli programın canlı konuÄŸu AteÅŸ, neden milletvekili olmak istediÄŸini anlattı.
Genel merkez düzeyinde konuÅŸulan önseçim konusuna deÄŸinen Adil AteÅŸ, bunun, EreÄŸli için fırsat olduÄŸunu belirtti. EreÄŸli ve Alaplı’nın gerçek manada ’kardeÅŸ’ olduÄŸunu savunan AteÅŸ, milletvekili sıralamasın da ise EreÄŸli’ye 1 veya 2’nci sıranın verilmesi gerektiÄŸini bildirdi. 
Gazeteci Kapan’ın sorularına net cevaplar veren AteÅŸ, aday olması için ortaya koyduÄŸu en büyük kozlarının ise genç, aktif, heyecanlı, yıpranmamış bir yüze sahip olduÄŸunu söyledi. Balcı, Posbıyık gibi isimleri de unutmayan AteÅŸ,  ahde vefa duysuna sahip olduÄŸunu, parti büyükleri ile onur duyduÄŸunu kaydetti.
2 saat süren programda, hayatından kesitler sonun Adil Ateş, gazeteciye, siyasete nasıl girdiğini şu sözlerle anlattı:

“TEK OLMADIÄžINIZI HÄ°SSETTİĞİNÄ°Z ANDAN Ä°TÄ°BAREN GÜÇ OLMAYA BAÅžLIYORSUNUZ”  
“Bu Türkiye’de yaÅŸayıp da, EreÄŸli’mizin, Zonguldak’ın ve ülkemizin sorunlarını arkadaÅŸlarımızla oturup sohbet edebiliyorsak, ’ne olacak bu ülkenin hali?’ diyebiliyorsak, bu herkesin siyasetin içinde olduÄŸu anlamına gelir. Gündemi takip eden herkes bir anlamda politikanın içerisindedir. 2000 yılında, mesleÄŸime baÅŸladıktan hemen sonra mensubu olduÄŸum CHP’ye üye oldum. Bu süreçte yaÅŸanan seçimlerde görev aldım.
Bu iÅŸ, tek başına ortaya çıkıp ’ben belediye meclis üyesi olmak istiyorum’ demekle olmuyor. Birilerinin sizin arkanızda olması gerekiyor. Tek olmadığınızı hissettiÄŸiniz andan itibaren güç olmaya baÅŸlıyorsunuz. Ä°nsanlar, bir kitleye hitap edebilecek, o kitlenin sesi olabilecek insanlar istiyorlar. Ailem, arkadaÅŸlarım, partililer arkamda oldular ve bana, siyasete girmem konusunda baskı yaptılar.
MilletvekilliÄŸi, çok onurlu bir iÅŸ. Kendinizden ve ailenizden fedakarlık yapmak zorundasınız. Ben buna hazırım. Bazı konularda düz bir adamım. DoÄŸru bildiÄŸim ÅŸeyin doÄŸruluÄŸunu yaÅŸamak isterim.”

FIRSAT BU FIRSAT..! 
Genel merkez düzeyinde konuÅŸulan önseçim konusunda da açıklama yapan AteÅŸ, önseçimin parti tabanın hakkı olduÄŸunu belirterek, “önseçime karşı çıkmak ihanet olur. Önseçim, insanların tercihine göre hareket edebileceÄŸi bir mekanizmadır. Partimizle yaÅŸanan her türlü olumlu yada olumsuz ÅŸeyde partimizin arkasında durduk. Hatalar mutlaka yapılacak ancak önseçim bir hak. Parti tabanı da adaylarını belirlemek isteyecektir. Önseçim, bu bölgede büyük bir ÅŸans. 90’larda SHP burada önseçim yaptı diye hatırlıyorum. Bizim parti tabanı, bu konuda bilinçlidir. En son yaÅŸanan 4 adaylı Ä°l Kongresi vardı. 4 aday. Çok güzel yarıştılar ama seçimden sonra tekrar bir araya gelebildiler. Önemli olun budur, partimin kültüründe de bu vardır.
EreÄŸli, Ormanlı, Gülüç, Kandilli ve tüm beldeleri ile baktığımızda, EreÄŸli’nin ortalama 3 bin 800 üye sayısı var. EreÄŸli, Merkez’den sonra ikinci büyük parti tabanına sahip bir bölge. Yıllarca, ’EreÄŸli bir veya 2’inci sırayı hak ediyor’ deniliyor,  buna bende inanıyorum. Fırsat bu fırsat diyorum. Ben bu olaya Alaplı’yı da dahil etmek istiyorum” dedi.

GENÇ… AKTÄ°F… HEYECANLI…
Aday adayı Adil Ateş, önseçim olması durumunda, partililerin neden kendisini tercih edeceği yönünde sorulan soruya ise şöyle yanıt verdi:
“Ben gencim, yeni bir yüzüm. Bu kararı aldığımda ’san çok kötüsün’ demedi, diyeni duymadım. Demek ki, 15 yıllık avukatlık hayatımda, doÄŸru bir yoldaymışım. Heyecanlı ve yenilikçi bir yapıya sahibim. Tüm partilerde de olduÄŸu gibi ’yeni ve genç yüzler’ diye bir ÅŸey söylenir. CHP’de de artık genç, yeni, yıpranmamış ve temiz politika yaptırabilecek insanları tercih ettiÄŸine inanıyorum. Ben, sokaÄŸa inip esnaf ile sohbet edebilen, kahvehanelerde amca ve kardeÅŸlerimle çay içebilen halkın içinde bir adamım. Halktan kopma ÅŸansım yok, çünkü duygusal olarak aç kalırım ben. Parti tabanında bir geçmiÅŸim var. ’Ä°lle beni seçin’ diye bir söylemde asla bulunmam. Ama parti tabanı, gerçekten çok bilinçli. Kimi tercih edeceklerse doÄŸru tercihi yapacağına inanıyorum.”

POSBIYIK, BALCI VE DİĞERLERİ İÇİN NE DEDİ?
Sorulan ’EreÄŸli’de, 4-5 tane aday adayı var ve önseçim de, ortak hareket etmeniz söz konusu olacak mı?’ sorusu karşısında ise AteÅŸ, ÅŸu sözleri kullanarak cevap verdi:
“YaÅŸar bey ile (YaÅŸar Balcı) Halil Bey (Hali Posbıyık) yıllarca bu partiye emek veren insanlarımız. Halil Bey, 20 yıl hizmet verdi. O’nun varlığını, yaptıklarını yok saymak, O’na yapılacak en büyük haksızlık olacaktır. Belediye baÅŸkanı olarak kendisini çok beÄŸenirdim ve partili olması nedeniyle de hep destekledik. MilletvekilliÄŸi düşünce var ise kendisinin, bu parti için büyük bir onurdur.
YaÅŸar aÄŸabey ise partide ilçe baÅŸkanlığı yapmış bir insan. O ve Suat aÄŸabey (Suat Önder) ile hukukumuz uzun yıllara dayanır. Keza Ãœnal beyde (Ãœnal DemirtaÅŸ) öyle. Ben hepsinden çok çok onur duyarım. Halil Posbıyık’la, YaÅŸar Balcı ile Ãœnal ve Suat beyle çeliÅŸtiÄŸim ve kavga ettiÄŸimi herhangi bir konu asla olamaz. Ahde vefa vardır bizde ve hepsi büyüklerimdir. Ben büyüklerime hiç bira zaman saygısızlık yapmadım. Onlarla aynı ortamda yer almak, benim için büyük bir onurdur.
Evet ben yaÅŸ olarak ta gönül olarak ta gencim. Bazıları gönül olarak genç, fiziki olarak yetersiz olabilirle ama ben fiziksel olarak ta gencim.”

“EREÄžLÄ°’NÄ°N HAK ETTİĞİ TEMSÄ°LÄ° KENDÄ°SÄ°NE VERÄ°LMESÄ°NÄ° Ä°STÄ°YORUM”
Zonguldak ayağı kapsamında Harun Akın, Åžerafettin Turpçu, Osman Yayla, mevcut milletvekili Ali Ä°hsan Köktürk, Halil Furat gibi simler hatırlatılan Adil AteÅŸ’e ’kulis çalışmaları içinde olacak mısın?’ sorusu da soruldu. AteÅŸ, “eÄŸer EreÄŸli, hak ettiÄŸi sırayı alacaksa, her türlü kulis çalışmasına varım. Ancak EreÄŸli’yi saf dışı bırakacak her türlü oluÅŸuma da karşıyım. Tüm Zonguldak’a hitap edecek milletvekilleri çıkacak ama her bölgede, kendisini temsil ettirmek isteyecektir. Biz, 40 yıldan beri EreÄŸli’de CHP’den temsil edilemedik. Bunun eksikliÄŸini ÅŸuanda EreÄŸli hissediyor. Artık, EreÄŸli’nin hak ettiÄŸi temsili kendisine verilmesini istiyorum. Bunun aleyhine olan tüm oluÅŸumlara da karşı olacağımı herkese ilan ediyorum” diye konuÅŸtu.

SİYASETTE EREĞLİ-ALAPLIKARDEŞLİĞİ
EreÄŸli ve Alaplı’da ki delege sayısının yaklaşık 4 bin 500 kiÅŸi olduÄŸunu belirten Adil AteÅŸ, iki ilçenin, her anlamda kardeÅŸ olduÄŸunu savundu. AteÅŸ, siyasette küçük hesapların yapılmasının doÄŸru olmadığını belirterek, “Alaplı EreÄŸli’ye aÄŸabey, EreÄŸli ise Alaplı’ya kardeÅŸ diyor. Alaplılı olup ta EreÄŸli iÅŸ yapan onlarca insan sayarım size. EreÄŸli’de doÄŸup, Alaplı’nın köyünde akrabası olan yüzlerce insan var. Ortak deÄŸerlerimiz var. Kız aldık, kız verdik. 90’lı yıllarda, pazar alışveriÅŸi için Alaplı’ya giderdik ve o dolmuÅŸta yer bulmak imkansızdı. YaÅŸam olarak bir sorunumuz yok. Siyaset olarak ta bir sorunun oyduÄŸunu sanmıyorum. Halk arasında, ne siyasi ne kültürel ne de ekonomik olarak sorun olduÄŸuna inanmıyorum. Yunan insanı ile Türk insanı dosttur, sorun baÅŸtakilerdedir gibi. EreÄŸli ve Alaplı halkı arasında hiçbir ayrım yok.
Hesap ÅŸu, ’küçük olsun, benim olsun’. Hayır, büyük olsun hepimizin olsun. Burada büyüklerimize, kanaat önderlerimize, teÅŸkilatlarımıza ve herkese çok büyük görevler düşüyor” dedi.

Program tekrarının, 14 Åžubat Cumartesi günü saat 10.00’dan sora, “ereglifm.com.tr” internet sitesinden dinlenebileceÄŸi bildirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo