Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TETİKER’DEN BASIN TOPLANTISI

TETÄ°KER’DEN BASIN TOPLANTISI

EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker, OSB’ye ara eleman ihtiyacının karşılanması için meslek lisesi yapılmasının planlandığını belirtti.

Tetiker, EreÄŸli OSB’de düzenlediÄŸi basın toplantısında, 56 parselin tamamının tahsis edildiÄŸini, 24 fabrikanın üretime geçtiÄŸini, 15 firmanın inÅŸaat çalışmalarını sürdürdüğünü ve 14 firmanın proje çalışmalarına devam ettiÄŸini belirterek, "Sadece 2 fabrika faaliyetine ara vermek zorunda kaldı" dedi.

Yıl sonu itibariyle yaklaşık 3 bin kiÅŸinin OSB’de istihdam edilmesinin amaçlandığını bildiren Tetiker, EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan (ERDEMÄ°R) sonra en büyük istihdam kapısının OSB olduÄŸunu dile getirdi.

OSB’de 1 parselin eÄŸitim alanı olarak ayrıldığını vurgulayan Tetiker, bu alana ara eleman yetiÅŸtirilmesi için meslek lisesi yapılmasının hedeflendiÄŸini kaydetti.

’’Yeni Meslek Lisesinin devletimize bir maliyeti olmayacak’’ diyen Tetiker, ’’OSB’deki firmalarımız meslek lisesinin yapımında kullanılacak malzemeler ve aletleri saÄŸlama sözü verdiler. Bir parseli eÄŸitim alanına çevirdik, yerini istimlak ettik, programa aldırdık, burada firmalarımız için ara eleman yetiÅŸtirilecek’’ ifadesini kullandı.

Tetiker, EreÄŸli OSB ile Alaplı OSB’nin birleÅŸtirilmesine yönelik çalışmaları olduÄŸunu hatırlatarak, ’’EreÄŸli ve Alaplı ayrı bir bölge deÄŸildir ama burada bir matematik yapmamız gerekiyor. Ne kadar borçları var, bizlere ne kadar ihtiyaçları var, bunlara bakacağız ondan sonra bu birleÅŸme deÄŸerlendirilecek’’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo