Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HER ŞEY EREĞLİ İÇİN..

HER ŞEY EREĞLİ İÇİN..

YoÄŸun bir meclis gündeminden sonra Karadeniz EreÄŸli’ye gelerek vatandaÅŸları dinleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, 3,5 yılda yaptıklarını topladığı kitapçıkta yer alanların daha yapacakları projelerinin yarısı bile olmadığını söyledi.

Karadeniz EreÄŸli’de hafta sonunu dolu dolu geçiren ve cami temel atma törenine katılan Milletvekili Candan, Madeni Ä°ÅŸler ve Sanatkârlar Odası BaÅŸkanı Atilla Akar ve yönetimi ile Åžoförler ve Otomobilciler Odası BaÅŸkanı Cevdet Civelek’i ziyaretinde EreÄŸli’yi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Ä°lk olarak ÅŸehir içinde vatandaÅŸlarla çay sohbeti yapan Milletvekili Candan Kepez Tepe Cami’nin Temel Atma Töreninde yaptığı konuÅŸmada camileri Allah’a ve ahrete inanların yaptığını belirterek, bu camilerin ve ezanların bütün ülkenin tapusu olduÄŸunu söyledi.

Caminin temel atma töreninin startını Kaymakam İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Müftü Recai Albayrak, AK Parti Zonguldak İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti İlçe Teşkilatı mensuplarıyla veren Milletvekili Candan, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Candan Madeni Ä°ÅŸler ve Sanatkârlar Odası Atilla Akar’ı ziyaretinde EreÄŸli’nin önünü açmak için hayata geçirmeyi planladıkları Kent Meydanı, Marina, Yeni Hükümet Konağı ve Tersanelerle ilgili soruları cevaplandırdı.

Milletvekili Candan EreÄŸli eski Devlet Hastanesi yerinin üniversite kampüsü olması konusunda her türlü desteÄŸi vereceklerini söyleyen Atilla Akar’a teÅŸekkür ederek, “Biz bu konuda üzerimize düşeni yaptık. Sayın BaÅŸbakan’a bu konuyla ilgili 3 defa dosya verdim.

Genel BaÅŸkan Yardımcılarımız Numan KurtulmuÅŸ ve Bülent Arınç’a da BaÅŸbakan’ımıza kampus konusunu hatırlatması için destek istedik saÄŸolsun beni kırmadılar.

EÄŸer EreÄŸli’ye destek olacaksak sizin gibi duyarlı sivil toplum kuruluÅŸları Sayın BaÅŸbakan’a ıslak imzalı kısa birer mektup yazarak bu konuyu gündemde tutsunlar. Biz devlet hastanesinin yerinin baÅŸka kurumlara verilmesini önledik. Bir aksilik olmazsa inÅŸallah bu iÅŸ biter.Burası EreÄŸli’nin olmazsa olmazı” dedi.

“Erdemir Vakfı Vakıf Ãœniversitesi’ne ön ayak olur mu?” ÅŸeklindeki bir soruya ise, “Bunu Erdemir Vakfı bilir. Çünkü orası orada çalışanların ve emeklilerin. Para onların parası. Onların razı olması lazım. Bu konu daha önce de konuÅŸuldu. Vakıftan bize böyle bir teklif gelmedi. Demek ki sıcak bakmıyorlar” diye cevap veren Milletvekili Candan, üniversite kampüsü olması halinde ilk etapta 3 bin 500 öğrencinin geleceÄŸini söyledi.

Mevcut fakültelerde 3 bin 500 öğrenci olduğunu hatırlatan Milletvekili Candan onay verilmesi halinde Eylül ayında 7 bin öğrencinin hazır olabileceğini ifade etti.

Bir vatandaşın tersanelerle ilgili bir geliÅŸme olup olmadığı sorusunu da cevaplayan Milletvekili Candan, “Biliyorsunuz 2008’de yaÅŸanan dünya krizi tersaneleri olumsuz etkiledi. Devlet bu arazileri ücretsiz verdi. 2008’den bu yana öz sermayelerini kapatan bu tersane sahiplerine kredi verilmiyordu.

Sayın baÅŸbakan bu konuda da bir adım atarak Eximbank kredilerini açtı. Ben bu kriz 2016 yılından sonra çözülür demiÅŸtim hatırlarsanız. 2014 yılından itibaren gemi sipariÅŸleri alınmaya baÅŸlandı. Bu krediler tersanecilerin önünü açacaktır” dedi. 

“Ä°stanbul’dan bu yana Marina yok” diyen Milletvekili Candan Marina’nın EreÄŸli’ye gelecek insanların ayağını alıştırması açısından önemine deÄŸinerek, buraya turist çekmenin yollarından biri olduÄŸunu söyledi.

Milletvekili Candan bir vatandaşın, “Organize Sanayi Bölgesi teÅŸvik kapsamına alınabilir mi?’ ÅŸeklindeki sorusuna ise teknolojik ürünler üretenler ülkenin neresinde olursa olsun 5. Bölge kapsamına alınır. Biz ne yapmışız. Saca dönelik iÅŸler yapmışız. Biri para kazanıyorsa diÄŸerleri de karlı diye aynı iÅŸe girerek rekabet edip birbirini bitirmiÅŸler. BaÅŸka yerlerde böyle bir ÅŸey yok. Dolayısıyla uçak parçası gibi teknolojik ürünler üreten firmalara bu teÅŸvik verilir” diye cevap verdi.

Daha sonra Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ve yönetimini de ziyaret eden Milletvekili Candan burada da sürücülerin, servisçilerin, minibüsçülerin, kooperatif durak başkanlarının dertlerini ve sıkıntılarını dinledi.

Civelek’in, “Bizim genel baÅŸkanımız UlaÅŸtırma Bakan Yardımcısı ile randevu alamıyordu. SaÄŸolun siz aldınız ve D-4 belgesini geçici olarak durdurttunuz. Åžoför esnafı olarak odamız olarak teÅŸekkür ediyoruz” dedi.

Kandilli ve Köseler Mahallesindeki yolla ilgili soru üzerine Kandilli yolunun geniÅŸletileceÄŸini vurgulayan Milletvekili Candan, “Milletvekili kendi yolunu yapmıyor’ ÅŸeklindeki eleÅŸtiriler hatırlatıldığında ise, “Bu yol belediye sınırları içinde. Önce kendi yolunu yaptı derler demesin diye sonraya bıraktık” diyerek espri yaptı.

Köprülü kavÅŸağın akÅŸam saatlerinde tıkandığını vurgulayan bazı sürücülerin sorularına da, “Gereken neyse o yapılır” diye cevap veren Milletvekili Candan, “Siz projenizi çizin Cevdet baÅŸkanınıza verin. O bize ulaÅŸtırsın. GeniÅŸ olması gerekiyorsa öyle yaptırırız. Bu kavÅŸağın adı akıllı kavÅŸak. Normalinde yol hakkı kavÅŸaktakinindir ama bizde öyle deÄŸil. O yüzden gurbetçiler Türkiye’ye gelince kuralları unutup kaza yapıyorlar. Biz kurallara baÄŸlı deÄŸiliz.” Dedi.

Öte yandan Polisevinde bazı muhtarların sorunlarını dinlerken, arkadaÅŸlarınca hazırlanan sürpriz doÄŸum günü pastasını üfleyen Milletvekili Candan, “Ne yapıyorsak EreÄŸli için. Bize soruyorlar. EreÄŸli gibi sosyal demokratların ağırlıklı olduÄŸu ÅŸehirde nasıl seçim aldınız?’ diye. Biz EreÄŸli için siyaset yapmadık, yalan politika izlemedik. DoÄŸruya doÄŸru eÄŸriye eÄŸri yanlışa yanlış dedik. Hep EreÄŸli için çalıştık. “ diye konuÅŸtu.   

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo