Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MECLİS’TE EYLEM SESLERİ YÜKSELDİ!

MECLİS’TE EYLEM SESLERİ YÜKSELDİ!

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “BEÜ’nün eğitim Kampüs alanı diye burası tahsis edildi. Burada karar politik askeri ve sonuca saygı duymamız lazım diyorum. Sevdamızdan vazgeçmiş değiliz” dedi.


Karadeniz Ereğli Belediyesi Meclisi Nisan ayı toplantısının 2’nci Oturumu Hüseyin Uysal Başkanlında gerçekleştirildi.
Uysal, gündem dışı konuşmasında, Afrin’de yürütülen harekatı hatırlattı, şehitlere rahmet diledi. Türk Ordusu’nun denizlerdeki gücünü de anımsatan Uysal, "üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin savunmasında deniz kuvvetlerinin önemi son derece önemli son derece büyüktür. Ne mutlu ki bizlere şanlı ordumuzun Deniz Kuvvetlerinin Karadeniz Bölge Komutanlığını Kdz. Ereğli ilçemizde misafir etmekte, onlara ev sahipliği yapmaktayız” diye konuştu.
Uysal, ilçeye kazandırılmak istenen fakülteler kampüsü konusuna getirdiği sözlerini, Eski Devlet Hastanesi yerinin Bülent Ecevit Üniversitesine tahsisi durumunun devam ettiğini ancak Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nın da “Güvenli Bölge” olgusu sonucu taleplerinin olduğunu kaydetti. Uysal, şunları söyledi:
TAHSİZ BEÜ’DE
“Biz, 01.10.2014’te mal müdürlüğünden başlayan yazışmalar ile devlet hastanesi eski yerlerinin talep ettik. Hatta 05.02.2014 tarihinde meclisten bu kararı aldık. Başbakanlığımız 18.06.2015 tarihinde 'Bu yerleşkenin BEÜ’ye tahsisi öngörülmüştür' cevabını bizlere verdi. Halende mevcut durum devam etmektedir. Yani milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu’nun açıklamaları doğrudur.
ÖRNEKLER VERDİ
Bu karara saygılı olmalıyız. Üniversite kampüs alanının çok geniş bir alan olması lazım. İçinde sosyal tesislerin ve yurtların olması lazım. Ekonomik olarak başka şehirlere gittiği zaman Kdz. Ereğli’mizin buralara göre avantajlı olması lazım. Bir 50 ya da 100 yıl sonra iyi ki yapmışız iyi ki altından bunun bu şekilde kalkmışız diyebileceğimiz bir sorun olmalı. 6640 sayılı yasaya göre ilçelerde üniversiteler var. Örneğin; Antalya’nın Alanya ilçesinde Alaattin Keykubat, Hatay’ın İskenderun’un da teknik üniversite var. Balıkesir’in Bandırma’sında 17 Eylül üniversitesi var. Yani biz Zonguldak’ımızdan ayrılmadan kampüsleşmemize, üniversite hayallerimize devam edebiliriz.
KARAR POLİTİK… SAYGI DUYALIM
BEÜ’nün eğitim Kampüs alanı diye burası tahsis edildi. Burada karar politik askeri ve sonuca saygı duymamız lazım diyorum. Sevdamızdan vazgeçmiş değiliz. Milletvekilimizin söyledikleri de doğrudur.
CHP’Lİ OCAKCIDAN ELEŞTİRİLER
Söz alan CHP'li Meclis Üyesi Sertan Ocakçı, 2014 yılından itibaren yerel gazetelerde AK Parti Faruk Çaturoğlu’nun üniversite konusunda ‘müjde’ olarak verdiği demeçlerin yer aldığı gazete haberlerini gösterdi. Durumdan siyasi malzeme çıkartılmaması gerektiğini vurgulayan Ocakcı, kampüs konusuna sahip çıkacaklarını belirtti.
AK PARTİLİ KALAY’DEN EYLEM TEKLİFİ
Söz alan AK Parti Meclis Üyesi Yusuf Kalay ise meclis üyeleri olarak her gün eski devlet hastanesi arazisinde ateş yakıp nöbet tutarak kampüs yerine sahip çıkılması önerinde bulundu. CHP’li Ocakcı’da bu teklifin yanında olduğunu ilan etti.
SON SÖZÜ UYSAL KOYDU
Devlet hastanesi yeri buldu. Terminal yeri buldu. Kampüs alanı da bulabiliriz ancak Karadeniz’de tek olan askeri üssümüzü bir daha kuramayız, inşa edemeyiz. Bu mümkün değildir. Askeriyenin, bu planlara itiraz etme hakkı vardır.  
ŞEHİDİN İSMİ VERİLDİ
Öte yandan, gündem maddeleri arasında yer alan ilçenin 27 Mayıs Caddesi ile Malatra Sokağın isimleri değiştirildi. Bağlık ve Müftü Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan 27 Mayıs Caddesi’nin ismi 'Şehit Kader Acar Caddesi' olarak, İlçenin Göktepe Mahallesi’ndeki Malatra Sokağın ismi de 'Küçük Yalı Sokak' olarak değiştirildi.

 

MECLİS’TE EYLEM SESLERİ YÜKSELDİ!

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “BEÜ’nün eğitim Kampüs alanı diye burası tahsis edildi. Burada karar politik askeri ve sonuca saygı duymamız lazım diyorum. Sevdamızdan vazgeçmiş değiliz” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İsmail Seven

05 Nisan 2018 - 16:52

Ereğli devrek yolu nezaman başlayacak ve nezaman bitecek

Yorum Yazın

Canlı Radyo