Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇATUROĞLU’NA COŞKULU KARŞILAMA

ÇATUROÄžLU’NA COÅžKULU KARÅžILAMA

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Türkiye TaÅŸ Kömürü (TTK)’da 2006 ve 2009 giriÅŸli gruplu çalışan işçilerin daimi kadroya alınması ile ilgili konuÅŸtu.  ’Seçim öncesi, işçiler kadroya alınacaksa bunu Ak Parti iktidarı yapar dediÄŸini’ hatırlatan ÇaturoÄŸlu, “Yine işçiyi sevindiren, yüzünü güldüren bizim iktidarımız oldu. Tüm işçilere daimi kadroları hayırlı uÄŸurlu olsun” dedi.

1 Kasım Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem MilletvekilliÄŸi genel seçimleri öncesinde seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren ÇaturoÄŸlu, TTK Armutçuk Åžube Müdürlüğü’nde işçilerle bir araya geldi, işçiler tarafından yoÄŸun ilgi ve coÅŸkuyla karşılandı.

“YÄ°NE MÃœJDEYÄ° BÄ°Z VERDÄ°K”

Burada yüze yakın işçiye hitaben konuşma yapan Çaturoğlu, Kandilli TTK Armutçuk müessesesinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

“2006-2009 giriÅŸli gruplu işçilerin daimiye geçiÅŸleri ve iki asgari ücret konusunun çözülmesinin hep birlikte mutluluÄŸunu yaşıyoruz. DeÄŸerli madenci kardeÅŸlerim 2006 ve 2009 giriÅŸli guruplu çalışan arkadaÅŸlarımızın daimi konusu AK Parti iktidarımızın talimatıyla TTK Genel müdürlüğü tarafından imzalanmıştır. İşçi kardeÅŸlerimizin daimi statüye geçtiÄŸini belirten yazı personel daire baÅŸkanlığına bildirildi. Hatırlarsanız sizleri  7 Haziran seçimleri öncesinde de burada ziyaret etmiÅŸtik. O zaman bu kadro ve diÄŸer sorunlar sizler tarafından bizlere söylenmiÅŸti. Bizde demiÅŸtik ki; partiler içinde işçi kardeÅŸlerimize ne yapılacaksa, bunu AK Parti yapacaktır, bize güvenin demiÅŸtim. Buna inanalar vardı, inanmayanlar vardı. Biz ne yaptık. Gerek Bakanlık düzeyinde, gerekse diÄŸer bürokrasi ayağında üzerimize düşeni yaptık. Ä°ktidarımız Madenciye en güzel müjdeyi vermiÅŸ oldu.”

MUHALEFET BAKAN BÄ°LE VERMEDÄ°

Muhalefetin Anayasanın zorunlu geçici hükümetine bakan bile vermediğini hatırlatan Çaturoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“EÄŸer muhalefet partileri Anayasal zorunluk olan seçim  hükümete ortak olsaydı, madenci kardeÅŸlerimizin elde ettiÄŸi bu güzel haklara ortak olacaklardı, bizimle bu müjdemizi paylaÅŸabileceklerdi. Onu bile beceremediler. Anayasanın öngördüğü seçim hükümetine bakan bile veremediler. Bugün en ufak sorumluluk almayacaksınız da, ne zaman sorumluluk alacaksınız.

İnanıyorum ki; 1 Kasım Pazar günü konulacak olan sandıkta kardeşlerimiz işi bitirecek.

Sendikacı arkadaşlarımızla görüştük. Bakanımızla görüştük, 2006 ve 2009 girişli gruplu çalışan işçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bunu biz yaparız diğerleri yapamaz demiştik. Torba yasayı biz çıkarmıştık. Bunların hepsi sizin can güvenliği içindir. Hiçbir şey madenci kardeşimizin bir tek saçının telinden önemli değil.

“BU SÖZLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ”

Burayı kimsenin kapatma derdi yok. Ocaklar kapanacak siyaseti yapanlar var. Biz onlara pabuç bırakmayız. Aksine Madenlerimizi daha da modernize edeceÄŸiz. Yine ne adım atılacaksa bundan sonra da bu Adımı AK Parti iktidarı olarak biz atarız.  Göreceksiniz 1 Kasım’da tek başına iÅŸ başına geldikten sonra, bu sorunlarımızı daha iyi yapacağız.”

EŞİTMEZ TEŞEKKÜR ETTİ

GMÄ°S Armutçuk Åžube BaÅŸkanı Ali EÅŸitmez’de madencinin sevincinin tarifinin olmadığını belirterek, "Bize çok güzel müjde verdiler. TTK’ya 2006-2009 giriÅŸli gruplu işçilerin daimiye geçiÅŸleri ve iki asgari ücret konusunun çözülmesi bizler için önemliydi, talebimiz vardı, bu talebimiz yerine getirildiÄŸi için baÅŸta AK Parti Zonguldak milletvekillerimize ve emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkürlerimizi sunuyorum.“ dedi.

ÇaturoÄŸlu işçilere ziyaretinin ardından Kandilli esnafı ve pazarcı esnafıyla bir araya gelerek, sorun ve isteklerini dinledi. Gün boyunca seçim çalışmalarını sürdürdü 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo