Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kısıtlı imkanlarla geçen 3 yılı anlattı!

Kısıtlı imkanlarla geçen 3 yılı anlattı!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli de, altyapı çalışmaların bitmek üzere olduğu, üstyapı işlerinin ise önümüzdeki yılın ilk ayından itibaren başlanacağı bildirildi.


Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, beldede Varagel mevkisinde gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 30 yıldır yapılamadığını öne sürdüğü altyapı çalışmalarını, kısıtlı belediye imkanları ile sağladıklarını söyledi.
Göreve geldiğinde, belediyenin piyasaya borçları bulunduğunu ifade eden Aydın, "belediyenin borçları vardı, kamu borçlarını saymıyorum. Piyasaya olan borçlar vardı, onlar gerçekten de etkiliydi. Kimseyi de kötülemek anlamına söylemiyorum, gerçekleri söylüyorum. Birinci gün göreve başladığımızda EnerjiSa bizim tulumbaların elektriğimizi kesmeye geldi. O zamanın parası 180 bin lira civarında. Başladığımız da manzara bu şekildeydi. Göreve gelirken güllük gülistanlık bir Kandilli beklemiyorduk. Bunu bilerek böyle başladık. Borçların yapılandırmasını sağladık, gelirler üzerinde çalıştıktan sonra da borçları zaman içerisinde bitirdik” diye konuştu.

Projeler… Yollar… Duvarlar…
Kandilli’nin ileriki yıllarda çok büyüyeceğine inandığını kaydeden Başkan Aydın, konuşması şu sözlerle sürdürdü:
“Ekonomik gelişme sağlanırsa nüfus anlamında da büyüme olursa buradaki alt yapının hazır olması gerektiğini düşünüyoruz. Buna göre çalışmalar yürütüyoruz. Örneğin kapanan Gökçeler Belediyesi sınırları içerisinde kalan bölge burası 20 sene olmasına rağmen alt yapısı yoktu. Bir kanalizasyon alt yapısı olmayan bir beldeydi. Bunun çalışmalarına başladık. Proje aşamasını 6,5 aya sığdırdık. İhale aşamasına getirdik ve şuan içinde bitmiş vaziyette. İller Bankası’nın kabulü ile de sistem kullanıma girecek.
Mesire alanları projelerimiz var. Orman Bakanlığına sunuldu. Kandilli başındaki park alanının projeleri Orman Bakanı’nın önünde. İzinleri alınmış, proje izinleri ile birlikte Bakanlığın önünde. İmzalandıktan sona hemen çalışmaya başlayacak ve sosyal bir yatırım projesidir. Burası bir belde ama girişi bile beldeye anımsatmıyor. 700 Metre uzunluğundaki girişte 2 metrelik yol genişletme yapıldı, beton duvarlarla genişletildi. Bitirdik, diğer taraftan peyzaj çalışması başlayacak, 2018 yılında tamamen bitirmiş olmayı düşünüyoruz. Bunun yanında belde içerisinde sıkıntılar yaşadık. Ana minibüs yollarında büyük hasarlar vardı. Kızılsu mevkisinde istinat duvarları yaptık.”

Vatandaş yerinin sahibi olabilecek!
Bu dönem içerisinde bizim hesapladıklarımızdan biri de halkımıza sosyal alan yaratmaktı. TTK Yönetimi ile anlaşarak, park alanı oluşturduk, düğün hizmetleri de veriliyor. Devam edecek projesi var. Bunlar sadece bölgenin temel sorunları değildi, temel sorunlardan biri mülkiyetti. Bölgemizde ne belediyenin gerçek anlamda mal varlığı vardı ne halkımızın. 2B çalışmaları başladı, hızlanması için sıkı bir çalışma yürüttük, siyasilerimizde yardımcı oldu. Kandilli bölgesi bitti, Gökçeler bu yazın yazılımı yapacak. Belediye arsalarını görecek, vatandaş yerinin sahibi olacak. Kullanabileceğimiz araziler meydana çıkacak. Bize gelip bir kişi yatırım yapmak istediğinde gösterebildiğimiz bir arazi yok. Böyle bir şanssızlığımız var.”

Kardeş belediye ile görüşüldü!
Beldede yatırımları planlarken gerçekleştirmek istediği şeylerden birinin de çok amaçlı bir salon olduğunu anlatan Aydın, şöyle devam etti:
“Kardeş belediyemiz İzmir Bayraklı belediyesi onlarla irtibata geçtik. Süreç içerisinde onların yönlendirmesi ve cesaretlendirmesi oldu. Alan üzerinde inceleme yaptık olabilecek en uygun yeri Gökçeler’deki alanı bulduk. Bu süreçte kredi teminleri bitti, plan projeleri tamamlandı. Düğün salonunun inşaası başladı. Düğün salonu bir kompleksin başlangıcı, onun yapılması demek onun bağlantı yollarının yapılmasını getirecek.

Lise kapanıyor!!!
Beldemizde TEOG sisteminden dolayı lisemiz kapanmak durumunda, kapanıyor. Bölgemizden liseye giden öğrenciler var. Aileler buradan taşınmasın, bu öğrencilere destek verdik. Ereğli’nin içerisinde örnek olarak servis ücreti 150 lira burada bu paranın yarısını ödüyorlar, biz belediye olarak destek vermeye çalışıyoruz. Okullarımızın, camilerimizin, spor konusunda destek olmaya çalışıyoruz. Okullarımızda sporu geliştirmeleri için öğretmenlerimizi cesaretlendirdik. Bazı alanlarda eğitim vermeye başladı.”

Kısıtlı bütçe ile 1 milyon 800 bin lira borç ödedi!
Başkan Mustafa Aydın, göreve geldiğinde belediyenin, belediyeden emekli olan personel ile piyasaya borçlu olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“1 Milyon 800 bin civarında personele borcumuz vardı. Bunlar çalışmış insanlar, emeklerini harcamışlar paralarını alamamışlar. Anlaşma yaptık bunlarla. 2014 Yılından bu yana yaptığımız ödemler sonucu 1 milyon 220 bin lirasını ödedik. Kalanı da ödeyeceğiz. Bunlar belediyenin üzerinde olan yüklerdi.
Süreç içerisinde Kandilli Belediyesi’nin nüfusu azalmasına rağmen bütçesini yapılandırdık, tahmini bütçeyi arttırdık. Tahmini bütçenin gerçekleşmesi de yüzde 80’in üzerinde. Mali disiplini devam ettirerek 2018 yılının sonunda yatırımlarımız bitmiş olacak. Yatırımlarımız bittikten sonra daha ileriye dönük projelere imza atar duruma geleceğiz. Belde de 5 kilometre alt yapı çalışması yaptık. İçme suyu şebeke çalışmalarında iyileştirme yaptık. Toplam 21 kilometre su hattı döşedik. Su şebekesinde hala sorunumuz var. Göreve başladığımızda temiz su almayan mahallemiz vardı. Şuan 5 evlik bir kısım kaldı sadece.

Asıl yıl 2018!!!
2016 verilerine göre abone sayımız bin 900’dür. Sıkıntımız, 2 bin hektarlık bir alana sahip bir belediyeyiz. Diğer belediyelerin ölçümlerini baz alırsanız Kandilli’nin 4 bin nüfusla ne kadar dağınık bir alana yayıldığını gözünüzün önünde canlandırabilirsiniz. En ücra köşesindeki vatandaşa hizmet götürmek zorundasınız. Daha alt yapıdayız, üst yapıya bu yıldan itibaren başlayacağız. 2 Bin metre kare parke döşedik, 6 bin 200 metrekare beton yol yaptık. Bunun yanında da 10 kilometre stabilize yol yaptık. Esas yol çalışmalarını 2018 yılından itibaren başlayacağız, bir kısmını belediye kaynakları ile yapacağız.
Parkları geliştirdik, olan çocuk parklarını modernize ettik. Temin ettiğimiz yaklaşık 10 takım çocuk parkımız da var. Kurulacak alanları hazırlıyoruz. Hem çocuk parkı hem de sosyalleşme olarak yapılaşmaya başlayacağız. Çünkü bizim amacımız popülist şeyler yapmaktan çok hizmetlerin 20-30 yıl halka hizmet edebilmesi lazım.”

Ereğli il olması açıklaması!
Aydın, toplantının sonunda ise Ereğli’nin il olması gerektiğini dile getirerek, “Hep birlikte bunun üzerine odaklanmalıdır. Ereğli il olmayı hakeden bir ilçemizdir. Ekonomik, kültürel yapısı ile il olmayı hak ediyor” dedi.
Toplantıya Kandilli Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük12
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo