Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAPAN SORU, ÇAKIR YANITLADI

KAPAN SORU, ÇAKIR YANITLADI

AK Parti İlçe Başkanı Çakır:

“Ä°nsanlar bir birini sevmeyebilir. Bir birini sevmemek demek onunla hiç diyalog kurmamak demek deÄŸil ki”

“Bu ÅŸehirde Belediye BaÅŸkanı ile ilçe baÅŸkanı ortak hareket etse bu ÅŸehri uçururuz. Bunu net söylüyorum”

“Bu sadece bir ticari iÅŸ. SYDV ve hükümetimizle bir alakası yok. Kömür orada. Böyle bir düşüncemiz olsa ÅŸimdiye kadar dağılmış olurdu”

 EREÄžLÄ°

EreÄŸli’de, AK parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, “Bu ÅŸehirde Belediye BaÅŸkanı ile ilçe baÅŸkanı ortak hareket etse bu ÅŸehri uçururuz. Bunu net söylüyorum” dedi.

Çakır, EreÄŸli ve çevresinde 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz EreÄŸli FM’de, “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programının bu haftaki konuÄŸu oldu.
Aynı zamanda; ereglihakimiyet.com, ereflifm.com.tr ve haberhayat.net internet sitelerinden de dinlenebilen, program’da Kapan’ın sorularını yanıtlayan Çakır, Zonguldak’ın önemli sorunları bulunduÄŸunu kabul ederken, yaÅŸanan aksama ve gecikmeleri ise şöyle anlattı:

EREÄžLÄ°-ZONGULDAK YOLU HÄ°KAYESÄ°!
“AK Parti 12 yılda çok iÅŸler yaptı ama bizim en büyük sorunuzu iÅŸsizlik ve yollar. Türkiye’de bitmeyen yol kalmadı ama hükümetimizden önceki koalisyon iktidarı döneminde verilen EreÄŸli-Zonguldak yolu ile ilgili vatandaşımız ’bizim yolumuz neden bitmiyor’ diye bir düşünceye kapılıyor. O dönemde ihaleyi alan firmaya 2017’ye kadar  izin verilmiÅŸ. Hukukta baÄŸlayıcılık, Devlet’te devamlılık esası var. Bunlar da en büyük sorunlardır. Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu’nun (TTK) zararının bir ÅŸekilde tolere edilemiyor olması da etken. AK Parti’nin 13 yılda Zonguldak’a yaptığı yatırım 6 katrilyon 800 trilyon lira, TTK’ya yapılan sübvanse ise 7 katrilyon liradır. Hastane, yol ve diÄŸer bütün yatırımlar TTK’ya yapılan sübvanseye yetiÅŸmiyor.

EKÄ°P RUHU OLMAZSA..!
EreÄŸli Devrek yolu, öğrenci sayısının 2-3 binlerde olması 110 bin nüfuslu bir ilçeye yakışmayan bir durum. Organize Sanayi Bölgesi 25 yılda ciddi manada bir yere getirilememiÅŸ. Tersanelerin global kriz sonrası ortaya çıkan iÅŸsizlik… Bunların hepsi ekip ruhuyla oluyor. Zonguldak’ın yapısında biraz da ekip ruhu yok.

BU SÖZLER CANDAN’A!..
EÄŸer EreÄŸli’de daha erken ortak yürüyebilseydik, çok daha baÅŸarılı olurduk. Ä°nsanlar bir birini sevmeyebilir. Bir birini sevmemek demek onunla hiç diyalog kurmamak demek deÄŸil ki. Bir birlerine seçim meydanlarında neler söyleyen partilerin genel baÅŸkanları, bugün bir araya geliyor. Buz bunları söylemememize raÄŸmen bir ekip ruhunu oluÅŸturamıyoruz. Alınganlıklar, küskünlükler, yok saymalar. Böyle de olmuyor.

VADÄ° VE DÄ°ÄžER TARAF!
Biz bunları EreÄŸli’de, Zonguldak’ta daha önceden çözmüş olsak. Zonguldak Lobisi’nin ayrı, Vadi’nin (Çaycuma-Gökçebey-Devrek) ayrı bir yapısı var. EreÄŸli ve Alaplı bölgesi olarak daha farklı bir konumumuz var. Bunların hepsini birlikte deÄŸerlendirmek lazım. Seçim sonuçlarında ilçe yönetiminde her hangi bir deÄŸiÅŸiklik söz konusu deÄŸil. Çünkü Zonguldak genelinde en baÅŸarılı ilçe, en aktif  rolü oynayan ilçe EreÄŸli. CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nu EreÄŸli’ye getirme ihtiyacı isteyen bir AK Parti.”

“GEMÄ° Ä°LE ALAKAMIZ YOK”
Program yapımcısı Fikri Kapan’ın, Hakimiyet’te de haberleÅŸtirdiÄŸi ve EreÄŸli Limanı açıklarında bir ayı aÅŸkın süredir yaklaşık 160 ton kömür yükü ile bekleyen gemi ile ilgili soruyu da yanıtlayan AK parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, şöyle dedi:
“Gemideki kömürün Erdemir Limanı’nda paketleme yapmak istediÄŸini biliyorum. Firma limanında paketleme uygun olmaması nedeniyle gemiyi açıkta bekletiyor. Nakliyeci ile alan firma arasında bir problem var. Yada alacağını erken tahsil etmek için açıkta bekliyor. Bu olayı çok zamandır dillendirdiler. Bu sadece bir ticari iÅŸ. Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve hükümetimizle bir alakası yok. Kömür orada. Böyle bir düşüncemiz olsa ÅŸimdiye kadar dağılmış olurdu. Firma ile nakliyeci arasındaki bu sorunun bir haftaya kadar da çözüleceÄŸi bize söylendi.”

“BAÅžKANIN KURDUÄžU EKÄ°BE KARIÅžMAYIZ”
Çakır, Ereğli Belediyesi ve başkan Uysal ile diyaloglara ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:
“Bundan sonra Ä°nÅŸallah Belediye ile diyaloglarımız daha iyi olacak. Ama buradan açık yüreklilikle söylüyorum; belediyenin personel alımına teÅŸkilat olarak kesinlikle müdahil deÄŸiliz. Belediyede iki baÅŸlılık doÄŸmaması adına ilçe baÅŸkanı olarak süreci daha geriden takip ediyoruz. Bunları istiÅŸare ile yürütmeye çalışıyoruz. Her göreve seçilen belediye baÅŸkanının kendi kadrosunu kurması kadar doÄŸal bir olay yoktur. Sayın Belediye BaÅŸkanımız da ekibini böyle kurmuÅŸtur. Bunların siyasete yansımaları olumsuz olduÄŸu zaman ise beraber oturup istiÅŸare yaparız. Olumlu olduÄŸunda da kendisine takdir ve teÅŸekkür ederiz.

“EREÄžLÄ° KAVGADAN YORULDU”
Ä°nÅŸallah o dönem geride kalmıştır diyorum. Artık EreÄŸli kavgadan yoruldu. Bakın, bir uyum yakalandı, üniversite olayı çözüldü, büyük bir projeyi bitirdik. EÄŸer bunda Belediye BaÅŸkanımız, ilçe teÅŸkilatımız, milletvekilleri ayrı ses verse bu iÅŸler olmazdı. Gecikmelerin altında yatan nedenler de bunlardır. Belediyenin yapacakları bellidir, Biz de, Milletvekillerimizle birlikte Bakanlıklar nezdinde Belediyeye destek olacağız. Çünkü belediyeler seçimleri artı yada eksi yönde etkiler. ÖrneÄŸin Elmatepe ile Kepez mahalleleri mevkisindeki yol çalışmalarında kapanan yan yolları seçim öncesi açabilseydik, oylarımızın artacağına inanıyorum. Ama bu güzergahta geçmiÅŸte ruhsat verilen ancak çekme mesafesini yeterince çekmemiÅŸ binalar var. Böyle olmasaydı belediye yan yollarını yapar, buralardaki dükkanlarımız da ticaretlerini saÄŸlıklı yaparlardı. Bu da az yada çok oyumuzu etkilerdi. Ancak gittikçe üzerine koyan bir belediye var. Ä°nsanlar anasında Belediye BaÅŸkanı olarak doÄŸmuyor, yaÅŸadıkça piÅŸiyorsunuz. PiÅŸtikçe, tecrübeniz arttıkça daha iye yerlere taşıyorsunuz. Bir buçuk yıl oldu. Belediye BaÅŸkanımız artık bu iÅŸe daha iyi uyum saÄŸladı. Ä°nÅŸallah daha da iyi olur. Bizler de elimizden gelen desteÄŸi vereceÄŸiz. Gerekirse Ankara’da kapı kapı gezeriz.

“ORTAK HAREKETLE ÅžEHRÄ° UÇURURUZ!”
Bu ÅŸehirde Belediye BaÅŸkanı ile ilçe baÅŸkanı ortak hareket etse bu ÅŸehri uçururuz. Bunu net söylüyorum.  Bizim Devlet’ten alamayacağımız hiçbir hizmet yok. İçeride enerji kaybedenler bu ÅŸehre ihanet etmiÅŸ olurlar.Biz, Sayın Uysal ile bir sorun yaÅŸamayacağımızı umut ediyoruz. Çünkü genel merkeze seçimin hesabını ilçe baÅŸkanı olarak veren kiÅŸi olduÄŸumdan, oyumuzu artırıyorsa takdir ederim, her türlü etkenler düşürüyorsa, bunları da ifade ederim. Çünkü sonuçta hesabı biz vereceÄŸiz.

“NEÅžTERÄ° VURACAÄžI YERDE VURACAKTIR”
Bize de gelen bu yönde duyumlar var. Orada bir direnç söz konusu oluyorsa da karar verecek olan Belediye BaÅŸkanımızdır. Kendisi doktordur, neÅŸteri vuracağı yerde vuracağına da eminiz. Kararlı, dirayetli olmak lazım. Çünkü duygusallık, acıma duygusu, herkesi memnun etme duygusu.. Belediye BaÅŸkanımız yüzde 100 mutluluÄŸu arıyor. Siyasette böyle bir ÅŸey yok. Eski Belediye BaÅŸkanı Halil Bey (Posbıyık) zamanında yapılan neler vardı ki. Ama biz seçimlerde algıyı yüksek tuttuk. Bu algıyla da vatandaşımız bütün dertlerin biteceÄŸi beklentisine girdi. Ama sihirli deÄŸnek kimsenin elinde deÄŸil. Åžimdi bir yandan Pazaryeri, bir yandan Kent Meydanı projeleri yürüyor. Ãœniversite olursa Spor bakanlığından da olimpik yüzme havuzları, gençlik merkezi projeleri de yürüyor, Zaten hastane ve okul inÅŸaatlarını bitirmiÅŸiz, Adliye binasını yapmışız. Åžehir meydanında Hükümet Konağı da yapacağız. Aslında çok büyük sorunlarımız yok. Åžimdi EreÄŸli’de iÅŸsizlik azalsa, çok baÅŸarılı bir belediye baÅŸkanı var denilecek.

Tabi halkın içinde daha fazla olabilmek lazım, Düğünde, cenazede halkla bir arada olabilmek lazım. Halkımız milletvekillerinden de bunu istiyor.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo