Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇATUROĞLU, BELGELİ KONUŞTU!..

ÇATUROĞLU, BELGELİ KONUŞTU!..

Kdz. Ereğli İlçesi Süleymanlar Mahallesinde bulunan Kdz. Ereğli Eski Devlet Hastanesi 60 dönümlük yerinin Bülent Ecevit Üniversitesine eğitim kampüsü yapılması amacıyla devrilmesinin yankıları sürüyor.

 

UYSAL VE ÇAKIR’LA BÄ°RLÄ°KTE BASIN KARÅžISINA ÇIKTI

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu beraberinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır ile birlikte, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi.

 

TOPTAN’A TEÅžEKKÃœR ETTÄ°

Kdz. EreÄŸli Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısındaki konuÅŸmasına TBMM’si Eski BaÅŸkanı ve Zonguldak eski Milletvekili Köksal Toptan’a teÅŸekkür ederek baÅŸlayan ÇaturoÄŸlu ÅŸunları söyledi:

“Hastane yerinin Bülent Ecevit Ãœniversitesinin kullanımına tahsis iÅŸleminin tamamlanmasına Rektör Mahmut Özer’i de çok mutlu oldu. EreÄŸli olarak enerjimizi arttırmak için mücadele etmeliyiz, edeceÄŸiz de bundan kimsenin en ufak kuÅŸkusu olmasın. Hep beraber daha çok çalışacağız sinerji yaratacağız. Çalışmalarımız artarak devem edecek. Åžimdi EreÄŸli ve Zonguldak’ın önünü açacak baÅŸka projelerimiz var. Sivil toplum örgütleri güç destek verdikçe, yanımızda arkamızda olduÄŸunuz sürece baÅŸarılamayacağımız hiçbir ÅŸey yok.

Bu konuda bizlere destek olan BaÅŸbakanımız Ahmet DavutoÄŸlu’na, Maliye Bakanımız Mehmet ÅžimÅŸek’e, TBMM’si eski BaÅŸkanı Köksal Toptan’a, Zonguldak Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır’a, eski vekillerimize Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanımıza, AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanımıza teÅŸekkür ediyoruz.”

 

ÇAKIR’DA KONUÅžMA YAPTI

AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı M. Fatih Çakır’da konuÅŸmasında söz konusu projede herkesin büyük emeÄŸinin bulunduÄŸunu belirterek, “Bugün gerçekten çok mutluyuz. Bu konuyu başından bu tarafa takip ediyoruz. Gerek Ankara’da, gerekse ilçemize gelen siyasi büyüklerimize talebimizi iletmiÅŸtik. Dün itibariyle bu konuda resmi sonuç almanın sevinci içerisindeyiz. Fakülte kampüsünün EreÄŸli’ye katacağı katkıların bilincindeyiz. EmeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum.” Ä°fadelerini kullandı.

 

TOPLANTIDA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİ DE KONUŞTU

Toplantıda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Kdz.

EreÄŸli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi BaÅŸkanı Hikmet Tezel, Kdz. EreÄŸli Berberler ve Kuaförler Odası BaÅŸkanı Murat Cebesoy, Çilek Halk Otobüsleri BaÅŸkanı Çetin Çimen, Kdz. EreÄŸli Gazeteciler DerneÄŸi BaÅŸkanı Necati Günay’da eski hastanenin üniversiteye devir ve tahsisi konusunda birer teÅŸekkür konuÅŸması yaptı.

 

Ä°ÅžTE TAHSÄ°SÄ°N YAPILDIÄžINA DAÄ°R BELGEDE YER ALAN Ä°FADELER…

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından tahsis ile ilgili basın mensuplarına dağıtılan belgeler şu ifadeler ver alıyor:

“iÄ°gi (a) yazı ile tahsisi talep edilen ve ilgi (c) yazı ile s2012/15 sayılı Genelge kapsamında izin verilen Zonguldak ili, Kdz. EreÄŸli ilçesi, Süleymanlar Mahallesinde bulunan, iliÅŸik listede tapu kayıtları belirtilen ve saÄŸlık bakanlığına tahsisli bulunan toplam 38.824.76 metrekare yüzölçümlü 6 adet taşınmazla ilgili olarak saÄŸlık bakanlığına yazılan ilgi (b) yazımıza 4706 sayılı Kanunun 7. Maddesi uyarınca 2 ay içerisinde cevap verilmemesi nedeniyle tahsisin kaldırılmasına uygun görüş verildiÄŸi kabul edildiÄŸinden tahsisinin kaldırılarak ticari amaçla kullanılmaması, üçüncü kiÅŸilere ticari yada gayri ticari amaçla kullandırılmaması, devredilmemesi, tahsisli idarenin ilgili mevzuatları ile belirlenen ve alınması zorunlu olan gelirler dışında her ne ad altında olursa olsun herhangi bir ücret alınmaması tahsisli idare tarafından tahsis amacına uygun kullanım nedeniyle ticari amaca yönelik ünitelerin söz konusu ve zorunlu olması durumunda ise hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmeliÄŸin 67,70 ve 73 A maddelerine göre iÅŸlem yapılması, her türlü uygulama öncesi ilgili foruma bölge kurulundan izin alınması kaydıyla 178 sayılı maliye bakanlığının teÅŸkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararnamenin 13. Maddesinin (D) bendi ile 5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanununu 47. Maddesi gereÄŸince eÄŸitim ve öğretim amaçlı kullanılmak üzere Bülent Ecevit Ãœniversitesi Rektörlüğüne kesin tahsisi uygun görülmüştür.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo