Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAPAN SORDU, DEMİRTAŞ YANITLADI

KAPAN SORDU, DEMÄ°RTAÅž YANITLADI

CHP Zonguldak 2. Sıra Milletvekili Adayı Ãœnal DemirtaÅŸ, gazeteci Fikri Kapan’ın, 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz EreÄŸli FM’de hazırladığı “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” isimli programda konuÅŸtu. 
Farklı pek çok konuda sorulan soruları yanıtlayan DemirtaÅŸ, Zonguldak’ı da yakından ilgilendiren genel siyasi olayları deÄŸerlendirdi.

“MUHTARLAR BENÄ° EVLADI GÄ°BÄ° GÖRÃœYOR”
Ãœnal DemirtaÅŸ, köy ve mahalle muhtarları ile yapılan toplantıda yaÅŸananları anlatarak, muhtarların, kendisini evlatları gibi gördüğünü savundu. Muhtarlarla sıcak bir hava yakaladığını da söyleyen DemirtaÅŸ, şöyle konuÅŸtu: 
“Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte beni çok sıcak karşıladılar. Köyde yaşıydrum, Muhtarlar DerneÄŸi’nde genel sekterlik görevini yürüten Nazım muhtarda benim kendi köylüm. Onlarsa sıcak bir hava yakaladık. 
Dünkü toplantımızda bir kez daha fark ettim, beni kendi evlatları gibi görüyorlar. Toplantıya, emekli maden işçi olan babamda katıldı. Babamla beni, sahnede uzun süre alkışladılar. Aslına bakarsanız, muhtarların siyasetle bir baÄŸlantısı yok. CHP’ye destek verecekler diye bir ÅŸey yok. Onlar, kendi evlatları aday olmuÅŸ ve bizi onurlandırmak için geldiler. Onlar, muhalefette olsa iktidarda olsa hizmet almak, hizmet etmek istiyorlar. Bende onlara, onların evladı olarak, 8 Haziran’dan sonra hizmet etme sözü verdim. Onarın her dakika, her saniye emirlerindeyim.”

STK’LAR SORULDU, TARAFINI AÇIKLADI!..
Program yapımcısı Fikri Kapan, EreÄŸli’de bulunan sivil toplum kuruluÅŸlarını hatırlattı, Ticaret ve Sanayi Odası, Åžoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Türk Metal Sendikası gibi içlerinde büyük olanları anımsattı. Milletvekili seçilmesi durumunda ise STK’larla diyalogunun nasıl olacağı sorulan Ãœnal DemirtaÅŸ, ÅŸunları kaydetti: 
“STK’lar, demokrasimizin temellerini oluÅŸturan kuruluÅŸlardır. STK’lar, sendikalar ne kadar güçlü olursa demokraside o kadar güçlü olur. Biz, CHP olarak tavrımızı sivil toplumdan, sendikalardan, örgütlü meslek kuruluÅŸlardan yana aldık, almaya devam edeceÄŸiz. Pek çok sivil toplum örgütü kuruluÅŸunun ziyaretini yaptım. Eksik bıraktıklarımı da tamamlayacağım. Bunlardan bir tanesi de Türk Metal Sendikasıdır. Türk sendikacılık tarihinde, çok önemli bir yere sahip. Åžuanda, 180 bin üyesiyle Türk-Ä°ÅŸ’in bünyesinde barındırdığı Türkiye’deki en büyüğü, en güçlüsü ve baÅŸarılı olan sendikadır. Sendikanın, Yusuf Ziya OdabaÅŸ baÅŸkanlığındaki EreÄŸli Åžubesi de, ilçenin en güçlü sivil toplum kuruluÅŸudur.”

AK PARTÄ°’NÄ°N EN ÇOK ELEÅžTÄ°RDİĞİ KONUYU ANLATTI;
EMEKLÄ°LERE VERÄ°LEN VAATLERÄ° YÄ°NELEDÄ°...
Gazeteci Fikri Kapan, açıklanan seçim bildirgesinde yer alan emeklilere yapılacak zam ve pirim ile asgari ücretteki artışı hatırlattı, bu vaatlerin seçmene nasıl yansıdığın sordu. Bölgeyi de ilgilendiren genel siyasi konulara deÄŸinen Ãœnal DemirtaÅŸ, CHP’nin Seçim Bildirgesi’ne iliÅŸkin ÅŸunları söyledi:
“Genel BaÅŸkanımız Kemal KılıçdaroÄŸlu, 12 yıl süre Sosyal Güvenlik Kurumu’nun genel müdürlüğünü yürüttü. Dolayısıyla Türkiye’de, emeklilerin sorunlarını en iyi bilen üç kiÅŸi varsa, o üç kiÅŸiden birisidir. Ben, eni iyisi olduÄŸunu düşünüyorum. Çünkü emeklilerle ilgili vaatlerimiz, emeklilere rahat nefes aldıracak bir proje. Zonguldak, eskiden ’emeÄŸin baÅŸkenti’ olarak anılırdı ama AK Parti iktidarından sonra, yeni işçi alımlarının olmadığı ve ekonomi çökertildiÄŸi için emekli sayımız çoÄŸaldı. EmeÄŸin baÅŸkenti ’emeklinin baÅŸkenti’ haline döndü. Bunu, 2011 seçimlerinde ilk defa ben dile getirmiÅŸtim, sonra bu slogan haline geldi. Zonguldak’ta, 150 bin emeklimiz var. Bende, emekli madenci Yılmaz DemirtaÅŸ’ın oÄŸluyum. Emeklilerimizi çok önemsiyoruz. Emekli, maşını yalnızca kendisi için kullanmıyor, iÅŸsiz olan evladına da bakıyor. Hatta evladının evladına bakıyor o maaşıyla. Dolayısıyla emeklilerimizin refah payını arttırmamız lazım. Emekli maaÅŸlarındaki artışla birlikte, esnafımızın da yüzü gülecek. 
Geçenlerde emeklilere 23 lira zam yapıldı. Sadaka verir gibi aylık zam yapıldı. 2015 Türkiye’sine yakışmıyor, utanç verici bir durum. Ä°ktidarı bakanları, her fırsatta ’ekonomimiz şöyle güzel, kasamız aÄŸzına kadar para dolu’ diyorlar ama konu emekli olunca 23 lira zam, sadaka gibi. Bu, ’emekliyi önemsemiyorum’, ’siz bizim için önemli deÄŸilsiniz’ demektir. Genel baÅŸkanımızın, Türkiye’deki emeklilerin sorunlarını en iyi bilmesi nedeniyle böyle vaadimiz var.    

PROGRAMDAN SATIR BAÅžLADI:         

*Önceki genel seçimlerde 5. sıra aday olduÄŸunu hatırlatan DemirtaÅŸ, sırt sırta verilerek yürütülen çalışmalarda, EreÄŸli’de 41 bin oy aldıklarını söyledi.

*DemirtaÅŸ, EreÄŸli ve Alaplı’nın soysal yapı, ekonomik durumu ve siyasal yapısını birbirine benzetti, iki ilçenin bir elmanın iki ayrı yarısı olduÄŸunu savundu.

*EreÄŸli ve Alaplı ilçe örgütleri ile eÄŸilim yoklaması ile kontenjan adaylarının tek isteÄŸi olan ’EreÄŸli’ye 1 ve 2’nci sıra verilsin’ isteÄŸini anımsatan DemirtaÅŸ, 2’nci sıranın, ’Ãœnal DemirtaÅŸ’ isminden ziyade EreÄŸli’ye verildiÄŸini söyledi.

*Ön eğilim yoklaması öncesi bazı kırgınlılıkların olduğunu, sorulan soru üzerine itiraf eden Demirtaş, bu tür gelişmelerin her partide olduğunu ortaya attı. Bugün ise partinin örgütsel kademesinde bulunan tüm unsurlar ile eğilime giren ve kontenjandan aday olan tüm isimlerle kenetlendiğini kaydeden Demirtaş, başlatılan seçim çalışmalarını sırt sırta vererek yürüttüklerini bildirdi.

*İşçi bir ailenin çocuğu olduğunu yineleyen Demirtaş, işçi ve emeklinin her zaman yanında olacağını, milletvekili çalışmalarını ise bu doğrultuda yürüteceğini dile getirdi.

*Sokağa indiğinde, vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde, partisi ve kendisine büyük bir ilgi olduğunu belirten Demirtaş, vatandaşların isteklerine cevap vermek için mesai harcayacağını belirtti.

*Sosyal medya üzerinden sorulan bazı sorulara da cevap veren Aday DemirtaÅŸ, ’milletvekili olmada neden bu kadar ısrar ediyor?’ ÅŸeklinde sorulan soruya, “çok açık. EreÄŸli, Alaplı ve Zonguldak’a hizmet etmek için. Ãœlkemize hizmet etmek için ısrar ediyoruz” diyerek yanıtladı.

*CHP’nin 2. Sıra Zonguldak Milletvekili Adayı Ãœnal DemirtaÅŸ, açıklanan Seçim Bildirgesi’nin tamamının yerine getireceÄŸini, emeklini, işçinin, ev hanımlarını ve üniversite öğrencilerinin, bugüne kadar hiç olmadığı kadar mutlu olacağını iddia etti. CHP’nin iktidar olması durumda, saÄŸlık ve sosyal alanlarda da devrim nitelinde yeniliklerin olacağını kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo