Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İYİ’NİN ADAYI KAYA’DAN “KALKINMA” HAMLELERİ

İYİ’NİN ADAYI KAYA’DAN “KALKINMA” HAMLELERİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


İYİ Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, “tarım yapmayı başaracağız. Görüşmeleri yaptık, alt yapıyı hazırladık” dedi.

31 Mahalli İdari Seçimlere “oy işi gönül işidir, tapusuzdur” diyerek hazırlanan Kaya, Kepek mahallesine giderek seçmen ile bir araya geldi. Belediye Meclis Üyesi adayı Bülent Taşbilek'in ev sahipliğindeki halk toplantısına, partinin İl Başkan Yardımcısı Asım Tazegül, İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, İl ve Belediye Meclis Üyesi Adayları da katıldı.
Kaya ‘tarımsal üretim’, ‘sanayi hamleleri’ ve ‘turizm atılımı’ konularına ilişkin vurgu yaptığı sözlerinde, yerel kalkınmayı Karadeniz Ereğli’de başaracağını anlatarak şunları söyledi:

“TARIM YAPMAYI BAŞARACAĞIZ”
“Karadeniz Ereğli'de tarım arazilerini istihdam sağlamak ve ekonomiye katkı sağlamak için kullanıma açacağız. Tarım yapmayı başaracağız. Görüşmelerimi yaptık, altyapıyı hazırladık. Detayları ise kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız.
Kadın ve işsiz gençlerimizi hayata entegre ederek onların üretmelerini sağlayacağımız ürünleri satın alma garantili hale getireceğiz. Takriben 3 bin kişilik istihdam doğuracağız. Beş yılın sonunda ise bu rakam 6 bini bulacak. Çünkü biz, üretmek zorunda olduğumuzu biliyoruz.
Ereğli sanayi potansiyelini değerlendiremedi.
Elimizdeki tarım alanlarını üretime kazandırmak suretiyle acilen köylerde nüfusu arttırmak ve kenti üretime alıştırmak mecburiyetindeyiz.

“YAT LİMANI”
Karadeniz Ereğli'nin doğal limanını yat turizmine açılması noktasında en münhal nokta olduğunu biliyoruz. Bu kente marina kazandıralım. Korunaklı doğal bir liman imkanı varken biz bunu değerlendirememişiz. Bu konuya gayret gösteren siyasetçi politikacı yok ki. Buradan politikacıları şikayet ediyorum, onların karnesi bu. Bir şey yapmamışlar, sadece günü geçirmişler. Biz vilayet olursak üniversitemizi kurarsak bu kent gerçekten çok yol kat edecek.

İYİ PARTİ İYİ GELECEK
Eski başkanlar vizyonunu doldurmuştur. Halkımızdan genç, dinamik, vizyonu olan, akılcı bir başkan seçmenizi istiyorum.  İYİ Parti, Ereğli'ye iyi gelecek. Biz bu yanlış gidişata artık dur demek istiyoruz. Artık halkımız da yeter desin. Halkın önünde kimse duramaz. Halkımıza sunulan sanal liderlere dur deme zamanı geldi. 20 Yıllık bir belediye başkanlığı yapmış, 17 yıllık bir iktidar var. Değiştirelim artık, değişimin zamanı geldi. Bizim birbirimize ihtiyacımız var yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Çocuklarımız burada doğsun burada büyüsün, torunlarımızı burada sevelim. Ereğli'nin nüfusunun şuan 300 bin olması gerekiyor."

SATIR BAŞLARI İLE…
Toplantının sohbet kısmında ise kendisine iletilenleri not ettiren Kaya, diğer sözlerinde çocukların güvenliği için oyun parklarına güvenlik sistemleri kurarak ses ve görüntü sağlanacağını söyledi. Kalp, tansiyon, şeker gibi çeşitli hastalıkları olan insanlar için de, kurulacak münhal noktalara panik butonları koyarak yeni bir sistemi hayata geçireceklerini kaydetti.

CEM EVİ ZİYARETİ
Öte yandan, Kaya ve beraberindekiler Alevi Kültür Derneği Kdz. Ereğli Şubesi'ni ziyaret etti. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Avukat Adil Ateş ve Şube Başkanı Mahmet Ali Taştan ile görüşen Kaya, çalışma ve hedeflerine ilişkin bilgiler aktardı. Kaya, şehri birlikte yöneteceklerini ifade etti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo