Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“YEGANE GÖREVLERİMİZDENDİR”

“YEGANE GÖREVLERİMİZDENDİR”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Mehmet Akif Ersoy’u anlamak ve gelecek nesillere tarihimizi aktarmak yegane görevlerimizdendir” dedi.
Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:
“12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, Kurtuluş savaşı yıllarında yaşanan bütün sıkıntılara rağmen, inancını ve ümidini hiçbir zaman kaybetmemiş aziz milletimizin ortak duygu ve düşüncelerini yansıtan eşsiz bir eserdir.
Büyük şairimiz Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınan eser, İstiklal mücadelesinde,  bütün varlığını ortaya koyarak, bağımsızlık ve hürriyeti için mücadele eden halkımızın cesaretini daha da arttırmıştır.
Milletimiz birlik ve beraberlik ruhunu en kötü zamanlarda dahi unutmamıştır. Bu vesile ile Milli mücadele döneminde halkımızın topyekûn vermiş olduğu mücadeleyi destansı bir şekilde anlatan bu eşsiz eserin yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anlamak ve gelecek nesillere tarihimizi aktarmak yegane görevlerimizdendir.
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nün 98. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu eşsiz eserin yazarı Mehmet Akif Ersoy’u, vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyorum.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo