Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İYİ PARTİ TEŞKİLATI SENDİKAYA GİTTİ

Ä°YÄ° PARTÄ° TEÅžKÄ°LATI SENDÄ°KAYA GÄ°TTÄ°

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yusuf Ziya OdabaÅŸ, “siyaseten bu iÅŸin içine ne kadar gireriz bilmiyorum ama geçen seçimde yaÅŸadık bir ÅŸeyler ceremesini biz çektik. Takdir ettiler mi kötek mi verdiler o da ayrı bir dünya” dedi.
31 Mart’ta yapılacak Mahalli Ä°dari Seçimlere hazırlanan Karadeniz EreÄŸli Ä°YÄ° Parti teÅŸkilatında, EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Adayı Ali Kaya Türk Metal Sendikası’nı ziyaret etti.
Ziyarette konuÅŸan partinin Ä°l BaÅŸkanı Yavuz Erkmen, diÄŸer partilerce ‘oy manipülasyonu’ yapıldığını öne sürerek, “anki herkes oyu, herkesin cebinde sanıyor. Daha seçim olmadan ‘ÅŸu kazandı’, ‘bu kazandı’ diyorlar. Biz bunun hiçbirinin geçerli olmadığını, yani seçimin sahada kazanılacağını, insanların gönüllerine girerek kazanılacağını ve neler yapılması gerektiÄŸini, insanımızın neye ihtiyaç duyduÄŸunu onlara hissettirerek bu iÅŸin götürüleceÄŸine inanıyoruz” diye konuÅŸtu
Ä°YÄ° Parti Belediye BaÅŸkan Adayı Ali Kaya da, geçmiÅŸ yıllarda ÅŸehirde yaÅŸanan kavgacı tutumu Türk Metal Sendikası’nın bitirdiÄŸini belirterek, “ÅŸehrimize yeni bir yüz kazandırdınız, barış dilini getirdiniz. Öfke ve ÅŸiddet dilinden sıyrılıp insanlara ve diÄŸer kesimlere örnek olduÄŸunuzu görüyorum” dedi.
EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile gerçekleÅŸtirilen Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi’nden dolayı işçi ve iÅŸveren taraflarını tebrik ettiÄŸini ifade eden Kaya, sözlerine şöyle devam etti
KAYA: ARTIK YENİ BİR PENCERE, YENİ BİR SAYFA AÇALIM DİYORUM
“Erdemir yönetiminin olumlu yaklaÅŸarak Genel Müdürü Sayın Salih Cem Oral’ın toplu iÅŸ sözleÅŸmelerinde ki olgun ve babacan tavırlarını yakından takip ettik. Ona da buradan saygılarımızı iletiyorum. Ben bu ÅŸehirde 31 Mart seçimleri öncesinde, ziyaret ettiÄŸim bütün sivil toplum örgütlerinde kucaklayıcı ve sevgi dilini kullanmaya çalıştım sayın baÅŸkanım. Örnek bir tavır sergilemek sureti ile bundan sonraki siyaset dilini daha muhlis, daha sevgi dolu olmasına katkı saÄŸladım. Bu ÅŸehrin kavgayla neler kaybettiÄŸini hepimiz çok iyi biliyoruz. Daha barışık ve herkesin adalet anlamında iyi hissettiÄŸi bir kent yaÅŸamı kurulması anlamında bir konsensüsün saÄŸlanması anlamında çok emek vereceÄŸimi sizlere ifade etmek ihtiyacını duyuyorum. Sizle beraber bu kenti ortak akılla yönetilmesi noktasında baÅŸarılı çalışmalar yapacağımıza yürekten inanıyorum. Özel de size karşı büyük bir sevgi ve saygı olduÄŸumu zaten biliyorsunuz. Metin Bey'in gayretli çalışmalarını, sizden sonra aldığı bayrağı çok iyi taşıdığına ÅŸahidim, görüyoruz. EmeÄŸin ve emekçinin yanında olan ama aynı zamanda ülkenin sorunlarına da müdahil olan bu büyük örgütü takdir ediyorum.
Sizin bu kentteki deÄŸiÅŸime katkı üreteceÄŸine, ticaret hayatında olduÄŸu gibi cemiyet ve siyaset hayatında da yeni yüzlerin katılması anlamında çok önemli katkılar verebileceÄŸiniz de inancım vardır. Artık yeni bir pencere, yeni bir sayfa açalım diyorum.  Eski alışkanlıklarımızı bırakalım ve bir kere olsun iyi bir adım atalım. Ãœlkemizin buna ihtiyacı var. Ekonomi dip yapmış, insanlar geçim derdinde ve ekonominin olumsuz sinyaller verdiÄŸini görüyoruz. Bu anlamda sizin ve Erdemir'in baÅŸarılı çalışmalardan yana olduÄŸumuzu, Erdemir'in yeni yapacağı istihdama katkı üreteceÄŸini farkındayım. Bundan dolayı sizin sermaye düşmanı olmadığınızı görüyorum, sizin iÅŸveren ile çok iyi iliÅŸkiler içinde olduÄŸunuzu görüyorum ve bundan dolayı da teÅŸekkür ederim.”
ODABAÅž: RANDEVUNUZ BURADA NASÄ°P OLDU
Geride bırakılan Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi sonrası Karadeniz EreÄŸli’ye gelen Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yusuf Ziya OdabaÅŸ ise asıl randevunun Ankara’da gerçekleÅŸeceÄŸini belirterek, “ÅŸahsım adına özür diliyorum. Ankara'da randevulaÅŸtık, birlikte olacaktık ama toplu sözleÅŸmemizin bitmesi hem de gelip burada arkadaÅŸlarımızın yaÅŸadığı havayı koklamak için buraya geldim. Ben de buradan çıkma bir çocuÄŸum, Erdemir işçisiyim. ArkadaÅŸlarımla birebir konuÅŸalım diye toplantı yapmaya geldim, sizin randevunuz burada nasip oldu.  Yoksa yanlış anlaşılmasın, makamında kabul etmedi zannedilmesin, burası da bizim bir evimiz” dedi.
“BÄ°ZE ONURE EDÄ°CÄ° SÖZLER SÖYLEDÄ°NÄ°Z”
Mahalli idari seçimlere iliÅŸtinse çarpıcı mesajlar veren OdabaÅŸ, konuÅŸmasını ÅŸu sözlerle sürdürdü: “Burada sizi ağırlamaktan biz de mutluyuz. Her ikinizin sözleri için teÅŸekkür ederim, uzun zamandır duymadığımız güzel cümlelerdi bunlar. YiÄŸidi öldür hakkını ver derler. Bizim bir ÅŸey yapmadığımızı söyleyen EreÄŸli de bir kesim vardı ama ÅŸimdi siz de bize farklı gözle bakarak bize onure edici sözler söylediniz teÅŸekkür ederim.
“GEÇEN SEÇİMDE YAÅžADIK BÄ°R ÅžEYLER…”
EreÄŸli için her ÅŸey güzel olsun, EreÄŸli için her ÅŸey iyi olsun. Biz de kavgadan yana deÄŸiliz. Burada bir sermaye varsa, burada bir çalışan varsa işçilerimiz de mutlu olacak biz de payımızı almak isteriz. Bunun için de toplu sözleÅŸmeyi masada bitirdik, onun için mutluyuz. Ä°ki gündür arkadaÅŸları görüyorum mutlular. Onlar mutlu ise biz de mutluyuz.  Bugün birebir görüşeceÄŸiz, onlarla düşüncelerimizi paylaÅŸacağız. Ä°nÅŸallah iyi olur, EreÄŸli iyi noktaya gider ama söyleyecek çok ÅŸey var. Var ama fazla bir ÅŸey söyleyemiyorum. EreÄŸli'nin inÅŸallah önünü açarsınız, kazanırsınız. Biz siyaseten bu iÅŸin içine ne kadar gireriz bilmiyorum ama geçen seçimde yaÅŸadık bir ÅŸeyler, ceremesini biz çektik. Takdir ettiler mi kötek mi verdiler o da ayrı bir dünya.  Oturacağız, biz de arkadaÅŸlarımızla bugün yarın konuÅŸacağız. Hafta sonuna kadar durum deÄŸerlendirmesi yapacağız, pozisyonumuza da bakacağız ne yapacağız ya da yapmayacağız bir bakacağız. Sizleri tanıyorum, ileride bir ÅŸeyler olursa inÅŸallah beraber istiÅŸare ederiz, görürüz. Åžu an basının önünde fazla bir ÅŸey sürecek durumum da yok, (gülüşmeler) çalışmalarında baÅŸarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin.”
Ziyarette, Türk Metal Sendikası Şu Başkanı Metin Ercan ile kurmayları hazır bulundu.

 

Ä°YÄ° PARTÄ° TEÅžKÄ°LATI SENDÄ°KAYA GÄ°TTÄ°

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo