Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İNCE, EREĞLİ’DE KONUŞTU

İNCE, EREĞLİ’DE KONUŞTU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


24 Haziran 2018'de CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, partisinin Ereğili ve Gülüç Belediye Başkan Adayları Halil Posbıyık ile Burak Emrah Yapıcı’ya destek vermek için geldiği Karadeniz Ereğli’de konuştu.
İnce, CHP Merkez Seçim Ofisi önünde kalabalığa yaptığı konuşmada, Karadeniz Ereğli’de seçimi CHP’nin adayı Halil Posbıyık’ın kazanacağını öne sürerek şunları söyledi:
“Türkiye’de belediyeler son 10 yılın, 20 yılın kurumları değil. Belediyeler 1850’den beri var, 1930’dan bu yana da seçim var. Yani rahmetli İsmet İnönü, rahmetli Adnan Menderes, rahmetli Süleyman Demirel, rahmetli Turgut Özal, rahmetli Bülent Ecevit, rahmetli Necmettin Erbakan, rahmetli Alparslan Türkeş bunların hepsi belediye seçimlerini yaşadı, ama yendiler ama yenildiler. Hiçbirisi bir belediye seçimine beka seçimidir demedi. Yani beka seçimi demek memleketin var olma, yok olma mücadelesi demek. Bir belediye seçimi neden bir var olma yok olma meselesi olsun.
İşte işin ustası burada, belediyeciliğin usta ismi burada. Ne yapacak belediye başkanı; yolumuzu yapacak, çöpümüzü toplayacak, imarımızı yapacak, yoksuluna yardım edecek… Yani belediye başkanının kanun çıkaracak hali yok. Yol boyunca gelirken gördüm tersaneler yatıyor öyle kapalı, çalışan yok. Bir yabancı işadamı Türkiye’ye yatırım yapmak istese, televizyonu açsa Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Türkiye’de beka sorunu var diyor, geleceğimiz garanti değil diyor, Türkiye karışabilir diyor… Bir Amerikalı, Fransız ya da İngiliz bunu duyduğunda bu ülkeye yatırım yapar mı, yapmaz. Peki siz varlıklı bir Türksünüz, bankada paranız var bir tesis kuracaksınız, bir fabrika kuracaksınız. Cumhurbaşkanı diyor ki ‘memleketin gelecek problemi var’ siz paranızı yatırır mısınız bir yere. İşte ulu orta üç tane oy almak için beka sorunu var demek, memlekete kötülük var demektir.”
Bir süre daha konuşmasını sürdüren İnce; alanda toplanan kalabalık eşliğinde ilçe merkezinde gezerek vatandaşlarla selamlaştı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran9
gülücük1
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
sarı korkmaz

18 Mart 2019 - 23:58

Büyüksün Muharrem İnce beka 2 parti liderinin koltuk sevdası ..Eregli halkı bunu görüyor,işi,aşı,gelecegi için martın sonu bahar diyor.

Yorum Yazın

Canlı Radyo