Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

HENÜZ ADAY ADAYI AMA PROJERİNİ TEK TEK AÇIKLADI

HENÜZ ADAY ADAYI AMA PROJERİNİ TEK TEK AÇIKLADI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni yeniden isteyen AK Parti’de aday adayı Mustafa Kurt, enerji üretmek için ilçenin 7 tepesine güzgar türbinleri koyarak, vatandaşın ucuz elektrik tüketmesini sağlayacaklarını söyledi.
Kurt, yardımcısı iş insanı Alim Özer’inde katılımı ile Öğretmenevi’nde düzenlediği proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, memleketinin Ereğli, mesleğinin ise yüksek mühendis olduğunu belirtti.
Aday gösterilip belediye başkanı seçildiğinde görevi bir dönem yapacağını, en büyük projesininse nitelikli lider kişiler yetiştirmek olduğunu ifade eden Kurt, projelerinden bazılarını aktırdı.
Projelerin bazılarını yap-işlet-devret şeklinde, diğerlerini ise hükumet destekli, geri kalanlarını da bağışlar ve iyi diyaloglarla gerçekleştirebileceğini anlatan Mustafa Kurt, referans olaraksa daha önce gerçekleştirdiği Arıköy Kampüs, Rusya ve İskenderun'daki ortaya koyduğu bir takım işleri gösterdi.

UYSAL’DA BAHSETTİ
Ereğli'nin mevcut sorunlarının küçük dokunuşlarla çözüleceğine inandığını söyleyen Kurt, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'dan ise methiye ile bahsederek, "fazlası ve eksiği yok. Elindeki bütçe ile hareket ediyor” dedi.
Açıkladığı projeler arasında ise en dikkat çekenler arasında 'rüzgar enerjisi ile belediyeye kazanç sağlama, akıllı köyler, hobi bahçeleri ve modüler sistem evler, işsizlere sertifika programları ile işe yerleştirmek gibi' konular yer aldı.

ÜNİVERSİTE KONUSUNDA İDDİALI!
Mezun olduğu aynı zamanda iş ve dostluk ilişkilerini sürdürdüğünü belerttiği İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı’nın de desteğini arkasına alacağını öne süren Kurt, Karadeniz Ereğli’de teknoloji üreteceklerini ve mutlaka vakıf üniversitesi kurabileceğini iddia etti.

KENT MEYDANINA CAMİ YAPACAK MI? VE FESTİVALLER KONUSU…
Uzun süren toplantının sohbet şeklinde geçen çoğu kısmında da gazetecilerin sorularını yanıtlayan aday adayı Kurt, Kent Meydanı’nı inşası düşünülen camiyi, yerinin yanlış olduğunu vurgulayarak ilçenin başka bir noktasına yapacaklarını söyledi.
Festivallere ise sıcak baktığının altına çizen Kurt, deniz üstüne kuracağı platform üzerinde konserler düzenleyeceğini belirtti.

K Partili Aday Adayının açıkladığı projeleri ise şöyle:
Trafik sorunu çözüm sistemleri; hafif raylı ulaşım sistemi; (hastane, otogar, İstanbul yol sapağı, sahilden çınar altı- mevkisi -adalet sarayı, Kırmacı mahallesi,  İstanbul yol sapağından, sanayi sitesi, Anadolu Oteli, gülüç, belediye plajı, alaplı güzergahı.) 
Göztepe toprak altı tünel otopark düzenlemesi; şehir kent meydanı; Yıldız Teknik Ünivesitesi Vakfı destekli teknik üniversite kurulması; millet bahçesi (Delihakkı Köyü civarında) ve Karadeniz Ereğli Platformu kurulması.

 

HENÜZ ADAY ADAYI AMA PROJERİNİ TEK TEK AÇIKLADI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo