Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“EREĞLİ”, BAKAP’tan çıkamadı!

“EREÄžLÄ°”, BAKAP’tan çıkamadı!

“Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nin”, kısa adı BAKAP olan Batı Karadeniz Kalkınma BirliÄŸi’nden ayrılmasına iliÅŸkin BaÅŸkan Uysal tarafından verilen Meclis Önergesi reddedildi…


Belediye Meclisi Åžubat Ayı Toplantı Ä°kinci Oturumu, Uysal baÅŸkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirildi.
Gündem maddeleri öncesi, belediye icraatlarının anlatıldığı kısa film, Meclis üyelerine izletildi. Gündem maddelerine geçildiÄŸi sırada ise maddeler içindeki “EreÄŸli Belediyesi’nin BAKAB’dan ayrılmasına iliÅŸkin yetki talebi” AK Parti ve CHP’li iki gurup arasında bölünme yarattı. CHP Gurup Sözcüsü Sertan Ocakçı, destek vereceklerini ancak izahat istediklerini bildirdi.
Ocakcı, “bu zamana kadar buraya hiç proje verdik mi? VerdiÄŸimiz paranın üç katına kadar hibe alabiliyoruz. Bu bölgedeki sadece belediyelere hitap etmiyor. Bu bölgedeki sivil toplum kuruluÅŸlarının projelerine de yer veriliyor. Biz buraya sanırım bir proje vermedik, bunun karşılığında hibe almadık. Proje verdiysek, kabul edilmediyse niye kabul edilmediÄŸi ile ilgili bilgi rica ediyoruz” diye konuÅŸtu.
ÖNEMLİ OLAN LAFTA KALMAMASI
Meclis Başkanı Uysal ise istenilen bilginin yazılı olarak CHP gurubuna verileceğini söyleyerek şu sözlerle konuştu:
“Buradan birçok ayrılan belediye var. Zonguldak Belediyesi çıkmış, Alaplı çıkmış, Çaycuma çıkmış. DiÄŸer belediyeler çıkıyor. Biz enerjimizi, birikimimizi ÅŸehrimiz için kullanalım diyoruz. BAKAB cümle olarak çok güzel ama önemli olan lafta kalmaması. Belediyenin parasının belediyede kalıp, BAKKA gibi kuruluÅŸlarla daha kolay netice alabileceÄŸimizi düşünüyoruz.”
Bunun üzerine ise tartışmalar yaşandı. AK Partili guruptan da, maddinin incelenmek üzere komisyona havale edilmesi istense de madde oylamaya geçildi.
Ad okunarak yapılan oylamada CHP gurubunun tamamı ve AK Partili Yusuf Kalay red oyu kullanırken AK Partili üye Sabri Dinç, çekimser kalmayı tercih etti. Buna göre, 15 ret oyuna karşılık, 13 kabul, 1 çekimser oyla teklif reddedildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo