Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEMİRTAŞ’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!.

DEMÄ°RTAÅž’TAN ÖNEMLÄ° AÇIKLAMALAR!.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, "Ülkemizde bir kez daha darbe girişiminin yaşanmaması için demokrasimizi ve parlamentomuzu, kuvvetler ayrılığını, ve hukuk devletini güçlendirmeliyiz." dedi.

DemirtaÅŸ, partisinin Zonguldak Ä°l BaÅŸkanlığında düzenlediÄŸi basın toplantısında, 15 Temmuz akÅŸamı devletin içine yuvalanmış FETÖ terör örgütü mensuplarının, demokrasiyi ve millet iradesini ortadan kaldırmak için bir darbe kalkışmasında bulunduÄŸunu hatırlattı. 

Darbe girişimimin bütün siyasi partilerin, meslek kuruluşlarının, ordunun içindeki Atatürkçü ve cumhuriyetçi askerlerin yanı sıra vatandaşların ortak çabası ile önlendiğini anımsatan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bu durum ülkemizdeki demokrasi tarihi açısından çok önemli bir aÅŸamadır. Ben de darbe gecesi genel baÅŸkanımızın talimatı ile derhal TBMM’ye gittim ve üzerimize darbecilerin meclise attığı bombalara raÄŸmen ertesi güne kadar mecliste durdum. Ãœlkemizde bir kez daha darbe giriÅŸiminin yaÅŸanmaması için demokrasimizi ve parlamentomuzu, kuvvetler ayrılığını ve hukuk devletini güçlendirmeliyiz. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını saÄŸlamalıyız. Evrensel hukuk kurallarını herkese uygulamalıyız. Devlet yönetiminde ve bürokrasi de liyakatı, bilgiyi ve beceriyi esas almalıyız. Devlete olan güveni yeniden tesis etmeliyiz. EÄŸer bunları yapmazsak, baÅŸka büyük sorunlar yaÅŸarız. Yeni 15 temmuzlar yaÅŸarız."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo