Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Chp’liler Ret Etti, 3 Ak Partili Gelmedi!.

Chp’liler Ret Etti, 3 Ak Partili Gelmedi!.

- 21 Bin Nüfuslu Bağlık Mahallesine Hizmete, Mecliste Engel


Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yıllardır sorun olan 21 bin nüfuslu Bağlık mahallesindeki Sakindere’nin (Dombay deresi) ıslah edilmesi için İller Bankasından kredi kullanılması talebi Belediye Meclisinde CHP’lilerin ret oyu ve AK Parti’li Yusuf Kalay, Mehmet Erdoğan ve Reşat Latif’in katılmamaları nedeniyle salt çoğunluk sağlanamadığı için engellendi. Başkan Uysal yaptığı açıklamada, “Ereğli’ye hizmete devam edeceğim, orasını da yapacağım” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin Haziran Ayı 2. oturumu yapıldı. Meclisi Sakindere’de yapılacak ıslah çalışmaları için İller Bankası’ndan 3 milyon 300 bin TL kredi alınması konusunu görüştü.

Toplantıya katılan 12 CHP Grubu Meclis Üyesi söz konusu oylamada Ret oyu kullanırken, Başkan Uysal ile birlikte toplantıya katılan 15 AK Partili Meclis Üyesi Evet oyu kullandı. Oylama da evet oyu çıksa da borçlanma konularında salt çoğunluk gerektiğinden(17 oy), hem CHP’li Meclis Üyelerinin hayır oyları hem de AK Partili Üyeler Yusuf Kalay, Mehmet Erdoğan ve Reşat Latif’in toplantıya katılmaması nedeniyle ilgili borçlanma gerçekleşmedi.

"BEN BU HESABI VERMEK İSTEMİYORUM"

Başkan Uysal, yaptığı açıklamada Meclis üyelerinin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği yönünde ikazda bulunarak; “Yılda 11 ay olmak üzere 11 kez toplanıyoruz, 1 ay da izinli geçiyor. Tüm meclis üyelerimiz sorumluluklarını yerine getirmek zorunda. Hastalıkta zaten hasta olduğu zaman hep birlikte gideriz, gerekeni yaparız. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımız hastalık dışında kendi, ailesi ve sevdiklerin haricinde devama dikkat etme konusunda titiz olması lazım. Çünkü eğer bizler sorumluluklarımızı yerine getiremezsek yarın ve yarınlara hesap veremeyen insanlar oluruz ben bu hesabı vermek istemiyorum" dedi.

"ORASI YAPILACAK"

Başkan Uysal, ilçeye hizmet etmeye devam edeceklerini ve Bağlık Mahallesi’ne de önem verdiklerini belirterek; “Orası yapılacak, kesinlikle yapılacak, kesinlikle olacak ve en kısa zamanda olacak. Benim anlamadığım bazı şeyler oluyor tabi ki. Burada Ramazan’ın kutsallığından da faydalanarak Peygamberimiz diyor ki, ’Kul, din kardeşine yardım ettiği sürece Allah’da ona yardım eder’ diyor. Ben Sakindere ve Bağlık bölgesinde yaşayan, şehrimizin yürüme mesafesindeki yerinin ıslahını yapılıp güzel olması için elimden geleni yapacağım" dedi.

Chp’liler Ret Etti, 3 Ak Partili Gelmedi!.

- 21 Bin Nüfuslu Bağlık Mahallesine Hizmete, Mecliste Engel

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo