Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Demirci, Maden Sergisi Gezdi!.

Demirci, Maden Sergisi Gezdi!.

- Demirci maden sergisi gezdi


Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci TMMOB Maden Mühendisleri Zonguldak Şubesi’nde Ressam İrfan Ertel’in 3-10 Haziran tarihleri arasında sergilediği sergiye katıldı.
Ressam İrfan Ertel’in TMMOB Maden Mühendisleri Zonguldak Şubesi’nde 3-10 Haziran tarihleri arasında sergilediği “Maden İşçileri Resim Sergisi’ni ziyaret eden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci; “Bir madencinin yaşamı her yönüyle ortaya konmuş. Hocamızın emeğini saygıyla selamlıyorum” dedi.


GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile birlikte sergiyi ziyaret eden Demirci’ye ressam Ertel, resimlerde işlemiş olduğu temalar ve vurgulamalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Demirci; ressam Ertel’in maden işçisinin çalışma hayatını, iş kazalarını, ölümlerini, umutlarını, madenci ve ailesini işleyen resimlerini incelediğinde, bir madenci olarak duygu travması yaşadığını belirterek, serginin maden işçilerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde mutlaka sergilenmesi gerektiğini vurguladı.
Ressam İrfan Ertel, sergiyi TTK’ya bağlı Karadon, Kozlu ve Üzülmez’ de de sergilemeyi düşündüğünü ve daha sonra ülke genelinde madenciliğin yoğun olduğu bölgelerde sergilemeyi düşündüğünü söyledi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo