Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP SANAYİ SİTESİNİ HATIRLADI!.

CHP SANAYÄ° SÄ°TESÄ°NÄ° HATIRLADI!.

EreÄŸli Belediye Meclisi Mayıs Ayı  toplantısı yapıldı. CHP grubu tarafından verilen önergeyle gündeme gelen Belen Sanayi Sitesi’nin asfalt sorunu, tartışmalara yol açtı.

EreÄŸli Belediye Meclisi Mayıs ayı olaÄŸan toplantısı Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın günden dışı konuÅŸmasıyla baÅŸladı.7 Haziran milletvekili seçimlerine bir ay süre kaldığını hatırlatan Uysal , “Ä°nÅŸallah bu seçimler ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uÄŸurlu olur.” dedi. 31 mahhalleyi gezdiÄŸini sorunları tek tek tespit ettiÄŸini söyleyen Uysal, seçim  haftasından sonra halk toplantılarımıza kaldığımız yerden devam edeceÄŸiz." dedi.

CHP’LÄ°LER ÖNERGE VERDÄ°..

BaÅŸkan Uysal’ın gündem dışı konuÅŸmasının ardından meclis toplantısı resmi oturumuna geçildi. Gündem maddelerinin okunmasının ardından, CHP Grup Sözcüsü Özkan ÖzyaÄŸcı, "Belen Sanayi Sitesi’ndeki asfaltın ömrünü tamamladığı, durumdan esnafın maÄŸdur olduÄŸu, asfaltlama çalışması için ad okumak suretiyle meclisten karar çıkarılması" önerisinin gündeme alınmasını içeren bir yazılı öneri verdi.

ERDOÄžAN: "NEDEN YAPMADINIZ"

Öneriye iliÅŸkin söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Nazım ErdoÄŸan da "Mecliste her hangi bir hizmetin yapılması için karar çıkarılması diye bir ÅŸey söz konusu olamaz.” Diyerek baÅŸladığı konuÅŸmasında,  “CHP böyle bir öneriyi neden meclise taşımaktadır. Bu çalışmalar birimlerimiz tarafından zaten takip edilmekte ve bir program dahilinde yapılmaktadır. Kaldı ki sizin belediyeniz döneminde yapmanız gereken bir hizmetti. Åžimdi diÄŸer sanayi sitesinin alt yapı çalışmalarını bahane gösteriyorsunuz. Oysa o kış bırakın asfaltlamayı, yaÄŸan karda kapanan sanayi çarşısının yolunu bile günlerce açmadınız. Asfaltı bir yana bırakın karı günlerce kaldırmadınız. Åžimdi biz sizin o dönem yapmadığınız asfaltı da yapacağız ve bunun için karara gerek yoktur.”dedi.

UYSAL: "SÄ°YASET YAPIYORSUNUZ"

Konuya iliÅŸkin düşüncelerini açıklayan BaÅŸkan Uysal, bu tür tavırların meclis çalışmalarına hiçbir yararı olmayacağını belirterek: " Rutin bir ÅŸekilde yapılan hizmetler içerisinde gerçekleÅŸtirilecek bu hizmet için meclisten karar çıkarmayı doÄŸru bulmuyorum. Siyasi bir tavır olarak deÄŸerlendiriyorum . Esnaf arkadaÅŸları da buraya toplamışsınız. Bu hoÅŸ bir durum deÄŸil. Bizlerde baÅŸka bir grup esnafı buraya toplasak hoÅŸ olur mu?. Biz asfalt yapmayacağız demiyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtu. Konunun gündeme alınması  CHP grubunun kabul oylarına karşı Ak Parti grubunun red oylarıyla 13’e karşı 19 oyla reddedildi.Önerinin reddedilmesi üzerine, toplantıyı izlemek üzere meclise gelen sanayi esnaflarından bazıları toplantı salonunu terk etti. Meclsin ikinci oturumu yarın yapılacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo