Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞ ADAMINDAN EĞİTİME DESTEK

İŞ ADAMINDAN EĞİTİME DESTEK

Zonguldak’ta faaliyet gösteren enerji üretim ÅŸirketiyle orta öğretim öğrencilerine dağıtılmak üzere 32 bin 585 kitabın alınmasının yanı sıra 20 Roman kızın umre masraflarını karşılaması amacıyla protokol imzalandı. 

Vali Ali Kaban, valilikte düzenlenen imza töreninde yaptığı konuÅŸmada, Eren Enerji Elektrik Ãœretim AÅž Genel Müdürü Emir Eren’e eÄŸitime verdikleri desteklerinden dolayı teÅŸekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin daha önce kitap kampanyası gerçekleştirdiğini anımsatan Vali Kaban, şöyle konuştu:

"Ä°lkokullar için Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğümüzde görevli arkadaÅŸlarımız geçmiÅŸte sınıf kitaplığı oluÅŸturma konusunda çalışma yaptı. Bir sınıfa 50-60 kitap düşmek üzere ortalama ilk okullarda bütün sınıflarımıza 133 bin kitap dağıtıldı. Buna da saÄŸ olsunlar Eren Enerji sponsor oldu. Bunun devamı olmak üzere 33 bin orta öğretim öğrencisine bu yılın Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısıyla üç ayrı kitap seçildi. Bu 33 bin kitap aslında 99 bin kitap olacaktır. Bizim Çanakkale’yi unutmamamız ve unutturmamız gerekir. Orada kazanılan zafer gerçekten çok büyüktür. Bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin de temelleri oralarda atıldı. Eren Enerji’ye daha önce aldıkları 133 bin kitap için teÅŸekkür ediyoruz."

 Zonguldak’ta 14 bin Roman vatandaşın yaÅŸadığını ifade eden Kaban, ÅŸunları kaydetti:

"Biz MithatpaÅŸa Mahallesi Ä°kinci Makas mevkisini yapılacak tünel çalışmaları sırasında kamulaÅŸtırma yaptığımız zaman Roman vatandaÅŸlarımızı fark ettik. Ãœniversitemizin de bu konuda çalışma yapmadığını görünce de rektörümüzle görüşerek Roman vatandaÅŸlarımızla ilgili çalışma baÅŸlattık. Bizim içimizde yaÅŸayan ve daha iyisine layık olan bu kardeÅŸlerimizi bir ÅŸekilde tanıyarak ulaÅŸmamız gerekiyor. Bu konuda yapılacak sosyal bir çalışma için Emir Eren de ’bizde destek verebiliriz’ dedi. Roman vatandaÅŸlarımıza yönelik sosyal program çalışmaları kapsamında Ä°l Müftülüğümüzde bu vatandaÅŸlarımızı ’umreye getirebilir miyiz’ diye çalışma baÅŸlattı. Yapılan çalışma kapsamında Kur’an Kursu’ndaki bir kızımızın çalışması neticesinde 20 Roman öğrencimiz umreye gidecekler. Bununda Eren Enerji sponsorluÄŸunda olacaktır."

Emir Eren de her zaman eÄŸitime destek vermeye çalıştıklarını belirterek, "Bu yıl ise eÄŸitim alanında yardımlar yapmaya ağırlık verdik. Ben de bu kitapların çok faydalı olacağını düşünüyorum’ dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Kaban ile Emer Eren arasında protokol imzalandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo