Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇATUROĞLU VE DEMİRTAŞ’IN KOALİSYON YORUMLARI

ÇATUROĞLU VE DEMİRTAŞ’IN KOALİSYON YORUMLARI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş katıldığı radyo programında, Hükümet kurulabilmesine yönelik açıklamada bulundular.

91.7 frekansından yayın yapan radyomuz Ereğli FM’de hazırladığı “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” isimli programda gazeteciler Fikri Kapan ve Doğan Gönüllü’nün, ’koalisyon’ sorulanını yanıtlayan Faruk Çaturoğlu, AK Parti seçmeninin, HDP ile kurulacak koalisyona onay vermediğini söyledi.
Çaturoğlu, şöyle konuştu:  

ÇATUROĞLU: SEÇMEN CEZALANDIRIR
“Demokrasilerde çözüm yeri sandıktır. Seçmen iradesi, son seçimde bu şekilde tecelli etmiştir.
AK Parti’siz koalisyon kurulması imkansız gözükmekte. Adil olmak koşuluyla CHP ve MHP ile koalisyon yapılabilir. 
Kırmızı çizgimiz ’adil olmaktır’. Gittiğim yerlerde, vatandaşlarımıza soruyorum, koalisyon istiyorlar mı diye bakıyorum. Onlarda bunun adil olmak koşuluyla koalisyona sıcak bakılıyor. Ancak HDP ile koalisyonu kabul etmiyorlar. Şu andaki tabloda, hiç kimsenin tek başına iktidar olamadığına göre, erken seçimde de yeni bir koalisyon olacağına göre, siyasi partiden ne yapmak istiyor? Bu partilerin tabanına yazık değil mi? 
Partilerin amacı iktidar olmak değil mi? Siyasi partilerini nihai amacı iktidar olup, ülkeye hizmet etmektedir. Seçmenin verdiği mesajı anlamayıp iktidara sırt çevirenleri, olası erken çeçimde, seçmenlerin o partileri cezalandıracaktır.”

Çaturoğlu, konuşmasının ardından AK Parti Gurup Toplantısı’na katılmak üzere programdan ayrıldı.

ÜNAL DEMİRTAŞ: MHP İLE UMUT EDİYORDUM AMA..!
Programa katılan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, gazetecilerin koalisyon kurma çalışmalarına yönelik sorduğu soruları yanıtladı. 
Demirtaş, MHP ile koalisyon umutlarının yapılan açıklamalarla zora girdiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“Seçim sonuçlarına baktığımızda hiçbir parti tek başına iktidar olamıyor. Yüzde 60 değerinde muhalefet bloğu var.
Özellikle MHP ile birlikte hareket etmeyi umuyorduk. Buna HDP’nin de dışarıdan destek vermesiydi.
Bu olsaydı güzel olurdu çünkü 3 partinin de vaatleri hemen hemen birbiriyle aynıydı. Seçmene verilen bu sözlerin tutmanın verme zamanı gelmişti. Ama şuanda daha kesinleşmiş bir şey yok. Bu 45 günlük bir süreç.
Şuanda bir berilsizlik var, bir tarafa yoğunlaşma var gibi bir şey göremiyorum. Yorum yaymamda yanlış olur diye düşünüyorum. Yöneticilerimiz, gelen başkanlar düzeyinde görüşüyorlar.
Şu aşama, bir şey söylemenin vekil olarak doğra olmadığını düşünüyorum.”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ
CHP’li Demirtaş, bugün yapılacak Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin sorulan soruyu ise “CHP adayı Deniz Başkan’ın seçilmesini çok istiyorum. Siyasetçi kimliği yanı sıra Devlet adamı kimliği de var. Meclis Başkanlığını çok iyi götürebilir” diye yanıtladı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo