Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TURPÇU: AKP-MHP YA DA AKP-CHP KOALİSYON OLABİLİR

TURPÇU: AKP-MHP YA DA AKP-CHP KOALİSYON OLABİLİR

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, katıldığı radyo programında, Hükümet kurulabilmesine yönelik açıklamada bulundu.

Radyomuz EreÄŸli FM’de hazırladığı “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” isimli programda gazeteciler Fikri Kapan ve DoÄŸan Gönüllü’nün, Türkiye’deki ulusal ve yerel siyaset üzerine konuÅŸtukları programa katılan Milletvekili Turpcu, Hükümet kurma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Turpcu, CHP’nin tavrının belli olduÄŸunu belirterek, ’satırbaÅŸları’ ile ÅŸunları kaydetti:

NORMALLEÅžME VURGUSU…
“Biz hiçbir partiye ambargo koymuyoruz, her partiye açığız. Ä°ÅŸin zorluÄŸu ÅŸu; AK Parti, tek başına iktidar kurumaz duruma geldi. MHP ve HDP arasında bir araya gelinemiyor.
Erken seçimin ülkeye bir faydası dokunmayacağını düşündüğümüz için sivri çıkışlar yapmıyoruz. AKP-MHP yada AKP-CHP koalisyonu olabilir. Bunlar olmazsa, maalesef erken seçime gidilebilir.
13 yıllık bir AKP var. Onlarla ilgili ciddi iddialar vardı. Bunlar çok ayrı bir ÅŸey. Bunlar yargıya gitmesi lazım ki bizde yeniden bunları açmayalım. 
Belli ilkeler etrafından, CHP’nin seçimler öncesinde verdiÄŸi beklentiler baÅŸta olmak üzere, bunları karşıladıktan sonra; varsa bir suç affedilmeyeceÄŸine göre bir koalisyon görüşmesi yapılabilir. Toplumları normalleÅŸtirmeye yönelik politikaya ihtiyaç var.”

Milletvekili Åžerafettin Turpcu, bugün yapılacak ’Meclis BaÅŸkanlığı’ seçimine iliÅŸkin de, “umarım Deniz Baykal üzerinde birleÅŸme saÄŸlanır ve rahatlama oluÅŸur” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo