Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’İSRAİL SAZANI’ İNCELENECEK!..

’Ä°SRAÄ°L SAZANI’ Ä°NCELENECEK!..

Alaplı Çayı’nda amatör balıkçılar tarafından yakalanan "Ä°srail Sazanı" olarak bilinen "carassius gibelio" balıklarıyla ilgili inceleme baÅŸlatıldı.

Çayda bu balığın çoÄŸalması ve diÄŸer balık türlerini yok etmesiyle ilgili çıkan haberler üzerine Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ä°l Müdürlüğüne baÄŸlı Balıkçılık ve Su Ãœrünleri Åžube Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gelerek Alaplı Çayı’nda inceleme yaptı. 

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Derya Çetin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, balığı incelemek üzere şubelerine götüreceklerini belirterek, "İlk tespitler balığın İsrail sazanı olduğu yönünde ancak tam tespit için üniversitede yapılacak incelemenin ardından belli olacak. Şu an için bir şey söylemek doğru değildir. İncelemelerin ardından Müdürlüğümüz tarafından açıklama yapılır" dedi.

Amatör Balıkçı Serkan Yılmaz da bu türün Alaplı çayındaki yerli balık neslini yok ettiğini ifade ederek, "Çayda 3 sene önce böyle bir balık türü yoktu. Burada hep yerli balık tutardık. Nasıl olduysa bu balıklar burada çoğalmaya başladı. 100 İsrail sazanı yakalıyorsak, 1 tane yerli balık tutabiliyoruz" diye konuştu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo