Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇATUROĞLU, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

ÇATUROĞLU, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu Basın toplantısı düzenledi. Gülüç Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen toplantıya, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları Ayhan Atay, Esra Alpago, Belediye Meclis Ãœyeleri, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, AK Parti Kdz. EreÄŸli ilçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, Alaplı Ä°lçe BaÅŸkanı Mustafa Yavuz, Ä°l Genel meclis üyeleri ve bazı muhtarların yanı sıra partililer katıldı.

 

“..BAÅžKANLIK SÄ°STEMÄ° VE YENÄ° ANAYASA ÅžART”

ÇaturoÄŸlu, Yeni Anayasa ve BaÅŸkanlık sistemi ile ilgili çalışmaların da meclis nezdinde yürütüldüğünü söyleyerek, “Bir Anayasa uyum komisyonu kuruldu ve buradan bu masayı terk edenler oldu, terk etmeyenler oldu. Biz arzu ediyoruz ki bütün partilerin iÅŸbirliÄŸi içerisinde buradan bir metin çıkaralım ve bunu halkımıza sunalım. Daha fazla dayanacak zaman da yok. Birileri kalkar birileri oturur. Kim oturuyorsa orada biz bu yürüyüşe devam ederiz. Ãœlkemizin gerçekten daha iyi noktalara gelebilmesi için BaÅŸkanlık sistemi ve Yeni Anayasa’nın da kaçınılmaz olduÄŸunu belirtmek istiyorum.”diye konuÅŸtu.

Konuşmasının ilerleyen kısmında bölge için yürüttükleri yatırım ve projelerden de söz eden Çaturoğlu, bu çalışmaları eğitim, sağlık ve soysal hizmetler, kültür ve turizm, alt yapı ve ulaşım, sanayi-ticaret ve istihdam gibi alt başlıklara ayırarak şunları söyledi:

BEÜ EREĞLİ VE ALAPLI KAMPÜSLERİ

“Bülent Ecevit Ãœniversitesi EreÄŸli kampüsü için eski hastane yerinin süratle devrini gerçekleÅŸtirmiÅŸtik. Burada 2015 yılında bir takım çalışmalar yaptık, belediyemizin ve ticaret odamızın içerisinde olduÄŸu. Buradan görseller ile ilgili müracaatlar yapıldı, ÅŸimdi proje için bir miktar ödenek ayrıldı.  2016 yılında da projesi bittikten sonra süratle inÅŸaat ihalesi yapılacak ve fiilen kampüs inÅŸaatı bu yıl içerisinde baÅŸlamış olacak. Yine bölgemiz için önemli olan 4 yıllık Turizm Fakültesi iÅŸimiz vardı. Biz bunu da takip ettik. Bakanlar Kurulundan imzaya çıktı, BaÅŸbakanımız imzalayacak ve CumhurbaÅŸkanının onayının ardından inÅŸallah 2016-2017 yılına öğrenci kabulüne baÅŸlayacak. EreÄŸli’de 2015 yılında yapımı devam eden, 2016 yılı yatırım planında olan okullarımız var.

BEÃœ Alaplı Kampüsü için de Alaplı Belediyesi’ne ait bir arazinin takas yolu ile üniversiteye kazandırılarak 1 ve 2 adet fakülte veya yüksekokulun 2017 yılında inÅŸaatının baÅŸlaması planlanmakta. Bunun ile ilgili Rektör hoca ile temaslarımız devam ediyor. Yüksek Öğrenim Yurtları konusuna gelince EreÄŸli’de kiralama yöntemi ile 2 tane yurdumuz var. Gerek kaymakamlık gerek belediyemiz gerek ilçe teÅŸkilatımız ile birlikte bir arazi arayışlarımız devam ediyor. Bu çalışmalar bittikten sonra kredi yurtlar kurumu tarafından yapılması için tekliflerimiz olacak. Alaplı’da en az 300 kiÅŸilik kız öğrenci yurdunun yapılması için 2016 yılı yatırım programına teklif edildi. Ä°htiyaç duyulan 700 metre karelik alan Alaplı Belediyesi’nden takas yöntemi ile alınacak.

SAÄžLIK YATIRIMLARI

SaÄŸlık ve sosyal hizmetler konusunda ise, EreÄŸli’de güzel bir Devlet Hastanemiz var trendi her geçen gün yükseliyor, saÄŸlık kapasitesi ve kalitesi de yükseliyor. Buna ilaveten butik hastane bu bin metre kare alanda olacak ve bünyesinde 112 acil, 6 doktor, röntgen doktor laboratuar olan 12 saat hizmet veren bir yer planlanıyor. Kepez bölgesinde ana saÄŸlık hedefimiz var. EreÄŸli Devlet Hastanesinin kreÅŸ sorunu var yazışmalar yapılıyor. Özel saÄŸlık kurumlarının yapacakları yatırımlara da diÄŸer yatırımlarda olduÄŸu gibi destek vermeye devam edeceÄŸiz ve bölgenin saÄŸlık turizmine açılması için çaba harcayacağız. Alaplı’da biliyorsunuz bir hastanemiz var. Depremden önce yapılmış ÅŸimdi bu hastanenin yerine yeni bir hastane yapıyoruz. O hastanenin sınıfı da C seviyesine çıkıyor. Yeni bölümler ve yeni doktorlar gelecek. Hasta hizmetlerinin saÄŸlık hizmetlerinin kalitesini seviyesini Alaplı’da da arttırmayı planlıyoruz.

BÖLGE KÜLTÜR VE TURİZMİ

Kültür ve Turizm konusunda, Ereğli Atatürk Kültür Merkezi şuandaki mevcut durumu ile ihtiyaçları giderme noktasında biraz sıkıntı arz ediyor. Bunun için belediye proje yaptı. Bu proje kültür ve turizm bakanlığına sunuldu ve tekrar değerlendirilmesi için belediyeye gönderildi, üzerinde çalışılıyor. Kültür Bakanımız da bu konuda temas içerisindeyiz. Yine Zonguldak merkez ve ilçelerini kapsayan kültür ve turizm envanterinin çalışmasını yaptırmayı planlıyoruz. Bunu Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz ile görüştük, böyle bir çalışma hizmet alım yöntemi ile yapılacak. Bizim bölgemiz turizm konusunda zengin bir bölge ama bakılmamış. İnanç, deniz, doğa turizmi var her türlü turizme elverişli bir yer. Bazı il ve bölgelerimiz gibi sadece güneşe ve kuma dayanan bir şeklimiz yok, yaylalarımız bile var. Bunları bir konsept halinde düşünüyoruz.

ALEMDAR GEMÄ°SÄ°’NE ’ Ä°STÄ°KLAL MADALYASI’ TALEBÄ°

Alemdar Gemisi vakası var. Türkiye Cumhuriyeti’nin KurtuluÅŸ Savaşı’ndaki tek deniz savaşıdır. Bunun ile ilgili Alemdar Gemisi’ne Ä°stiklal Madalyası verilmesi için Savunma Bakanlığımıza baÅŸvuruda bulunduk, ilgili bir kanun teklifi sunup inÅŸallah bu madalyayı bu müzeye getireceÄŸiz.

ALT YAPI VE ULAÅžIM

Alt yapı ve ulaşım ve çevre konusunda ise burada biliyorsunuz iki ana alterimiz var. Bunlardan bir tanesi EreÄŸli-Zonguldak yolu, bunun 2017 yılı sonunda bitmesi planlanıyor, hummalı bir çalışma var. Özellikle hastane kavÅŸağı, Kepez, Kandilli arasında ve diÄŸer ayrımlarda hem satıh hem tünel çalışmaları devam ediyor. 2 tane firma çalışıyor bu yol üzerinde. Bizim için ikinci olmazsa olmazlarımız arasında olan EreÄŸli-Devrek karayolu. Bunun da 2018 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor yeni bir heyelan ve aksilik olmaz ise. Burada yol yapmak zor. Zonguldak’ın coÄŸrafyası bu açıdan sıkıntılı. Yapılan yollarda meÅŸakkat çekiyoruz. Yeniden bir ihale ile burasının tek bir firmaya verilmesi planlanıyor. Ä°nÅŸallah bu aÅŸamada yeni bir aksilik olmaz diye düşünüyoruz. Alaplı-EreÄŸli çevre yolu etüt proje çalışmaları devam ediyor. Alaplı balıkçı barınağından giriyor, OSB’yi yarıp hastane yoluna çıkıyor. Bu gerçekleÅŸtirildiÄŸi zaman ÅŸehir içi trafiÄŸini de önemli bir miktarda azaltacak bir proje. DiÄŸer taraftan Yığılca-Alaplı baÄŸlantısı yolu etüt çalışmaları devam ediyor.

Çeşitli köy ve mahalle bağlantı yollarımızın sorunları var. Cepler var, ufak tefek köprü bağlantıları var bunlar ile ilgili çalışmaları hem belediye, hem özel idaremiz, hem karayolları sürdürüyor. Alaplı Mollabey alternatif sahil yolu projesi var. Kısmen başlanmış belli bir aşamaya gelmiş, 2016 yılı bütçesine alınmış vaziyette.

Alt yapı dediÄŸimiz için Kdz.EreÄŸli Belediyemizin limanı var. Bir takım iÅŸler yapılması gerekiyor UlaÅŸtırma Bakanlığına ilettik. Alaplı Gümeli içme suyu barajı yol inÅŸaatı baÅŸladı, yakın bir tarihte gövde inÅŸaatı baÅŸlayacak. Ormanlı ve ÇaylıoÄŸlu gölet inÅŸaatları da sürüyor. Kızılcapınar içme su hattı devam ediyor. EreÄŸli-Gülüç dere ıslah çalışmaları ve köprü inÅŸaatı yapılması burada bir takım mevzuatlar var. Ä°haleye hazır vaziyette. Kabasakal deresi ıslah çalışmaları ihalesi bitti ÅŸuanda ölçüm çalışmaları devam ediyor yakın zamanda inÅŸaata baÅŸlanacak. Kavvukkavla ve Kocaman’da ıslah çalışmaları var. Bu bölgede 2019 yılının sonuna kadar 18 milyarlık bir yatırım ile nerede dere var ise ıslah edilmesi çevre düzenlemesi ve göletlerin yapılması planlanıyor. Alaplı mendireÄŸi için de UlaÅŸtırma Bakanlığının alt yapı bölümüne müracaatta bulunduk. Toplu konut çalışmaları devam ediyor. Ormanlı’da yakın bir tarihte arsası temin edildi bir örnek proje hayata geçecek. 100 civarında konutun yarısı emeklilere yarısı da normal taleplilere verilmek üzere. EreÄŸli ve Alaplı ilçelerinde de arazi üretildiÄŸinde bu çalışmaları yapmakta herhangi bir sıkıntı yok. TOKÄ° BaÅŸkanının söylediÄŸini söylüyorum, sıkıntı yoksa 3 ayda kazmayı vuruyoruz diyor. EreÄŸlimizin eski çöp depolama alanı için çevre ve ÅŸehircilik bakanlığına proje sundu belediye biz takip ediyoruz. Ayrıca katı atıkların depolanması için de Bakanımız ile birlikte Orman ve Çevre Bakanlığına giderek yer talebinde bulunduk.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümü arzu ediyoruz bölgemizde. Kentsel dönüşümden biz bir iki binanın yıkılıp yeniden yapılması değil de büyük bir alanda büyük bir planlama yapılmasını anlıyoruz. Bu noktada çalışmalarımız olacak. Yerel yöneticilerimiz ile görüşeceğiz. 24 saat canlı yaşanabilir bir çevre için bu çalışmalara ihtiyaç var.

ALAPLI BALIKÇI BARINAĞI

EreÄŸli ve Alaplı’da balıkçı barınaklarımız var. Bunların iÅŸletmesinde sıkıntılar var. Özellikle Alaplı’da orayı iÅŸleten kooperatifin mali imkansızlıklarından dolayı temizleyemiyorlar. Bakanlık tarak gemisini gönderiyor ama bunun masraflarını yakıt ve yaÄŸ masraflarını ilgili iÅŸleticinin saÄŸlaması gerekiyor. Alaplı’da bu imkan olmadığı için temizlenemiyor. Bu konuyla ilgili 1 Kasım’dan önce bir kanun teklifinde bulunmayı dahi düşündük. Bakanlık bizim paralelimize gelmiÅŸ durumda. Belediye sınırlarında ise belediyenin de dahil olduÄŸu kooperatifin de dahil olduÄŸu bakanlığın da dahil olduÄŸu bir yönetim modeli. Belediye sınırları dışında ise içerisinde özel idarenin, tarım bakanlığı ve balıkçı kooperatifinin bulunduÄŸu yeni bir yönetim modeli üzerinde çalışma yapılıyor. Bunun için kanun deÄŸiÅŸikliÄŸi planlanıyor. Alaplı balıkçı barınağındaki balık lokantalarının durumunu da çözebilecek bir geliÅŸme.

TARIM VE HAYVANCILIK

Önem verdiÄŸimiz fasıllardan biri de tarım ve hayvancılık. Çünkü bizim bu bölgenin sanayi geçmiÅŸi geleceÄŸi olduÄŸu kadar tarımsal geçmiÅŸi geleceÄŸi de var. Çünkü bu bölgenin en büyük geçim kaynaklarından biri fındıkçılık. Bunun ile ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Zonguldak’ta tarımsal kalkınma ve destekleme kurumu kuruluyor. 42 Ä°l’de geçerli olan Avrupa BirliÄŸi kaynaklı bu. Kurulduktan sonra Zonguldak’ta da geçerli olacak. Ä°lçelerimizde bundan pay alacak. Biliyorsunuz tarımsal destekler, devletin destekleri yüzde 50, yüzde 50 hibe oluyor. Bunda yüzde 70’e kadar yükselebiliyor. Fındık ile ilgili önemli tekliflerde bulunduk hem Plan Bütçe Komisyonunda hem de Bakanlık nezdinde. Biliyorsunuz fındık deÄŸeri düşük, yüksek tartışmalar var. Bunun ile ilgili memnuniyet ile ifade ediyoruz ki bir takım çalışmalar var. Önümüzdeki sezon için faaliyete geçecek bunlardan biri fındıkta monopol piyasa hesabı. Görünürde yüzlerce binlerce alıcı varmış gibi görünüyor ama bütün bu alıcılar aslında 1 firmaya hükmediyor, bu rekabet kurulunda görüşülüyor. Yine fındıkta biliyorsunuz rekolte tahminini hem ihracatçılar birliÄŸi açıklıyor hem de ziraat odaları açıklıyor. Haliyle de herkes kendini yontuyor. Ziraat odası fiyatlar artsın diye düşük açıklıyor, ihracatçılar da fiyatlar düşüsün diye yüksek açılıyor. Bu konuya da bakanlık el koydu. Haziran ayında rekolteyi Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı belirleyecek. Tek bir otorite belirleyecek. Fındıkta alan bazlı destekler var. Biz bu desteklerin tarlaların geliÅŸtirilmesi için önerdik. Fındık stratejik bir üründür. Girdilerinin tamamı yerli ve yüzde 80’i de ihracat yapılıyor. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına toplam 3 bin 71 tane uzman tarımsal kalkınma için iÅŸe alınacak. Biliyorsunuz Alaplı ilçemizde Çamcılar köyünde defneyaprağından organik sabun üretimi var. Onlara da maddi manevi destek olmaya devam edeceÄŸiz. Fındıkta en önemli konulardan biri de emanete veriliyor, emanete verildiÄŸinde de fındığın para yapmasının imkanı yok. Bugün fındık var deniliyor ya var olan fındığın yüzde 90’ı emanette. Lisanslı depoculuÄŸa önem vereceÄŸiz. Hem Ticaret Bakanlığımız hem de tarım bakanlığımız bu konuda önemli çalışmalar yapıyor.

EreÄŸli’nin simgesi olan Osmanlı ÇileÄŸinin üretimi için bunu Tarım Bakanlığında da söyledim, talep var ama üretim yok. Osmanlı çileÄŸi talep var, üretim yok, yine kestane balı talep var üretim yok. Demek ki bizim hem kestane balı olayına hem de Osmanlı çileÄŸinin üretilmesi olayına ağırlık vermemiz gerekiyor. Bunları yaparsak bu bölge ekstra gelir kaynağı saÄŸlamış olur. Bal ormanları oluÅŸturuyoruz. Alaplı Ziraat Odamız meÅŸhur karaçatlak üzümünün yaÅŸatılması için bir çalışma yapıyor, yine çavuÅŸ üzümü vardı onun canlanması için de proje çalışması yapma çabasındayız. Bu bölge verimli bir bölge. Bu bölgede zeytinciliÄŸi de geliÅŸtirebiliriz.

TERSANELER

Sanayi Ticaret ve Ä°stihdam konusunda; Karadeniz EreÄŸli bölgesinde 7 adet, Alaplı’da 1 adet tersaneye bedelsiz yer tahsisi yapıldı. Ama ne yazık ki 2008’e kadar çok iyi gitti ÅŸartar, 2008’den sonra da dünya krizi ticaretin dağılması, gemi ihtiyaçlarının tekrar yükselmesi sonrası da hazır sipariÅŸler de iptal edilmiÅŸ oldu. Tersanecilik sektörü EreÄŸli’de olduÄŸu gibi Türkiye’nin çeÅŸitli yerlerinde de sıkıntıya girdi. Bu noktada ÅŸartları yerine getiremeyen tersaneciler var onlar ile ilgili yeni bir çalışma yapılıyor. 5018 kapsamından bu iÅŸletmeler çıkarılacak yeni yasaya uydurulacak. Yeni tasarıda da kira bedeli karşılığında bu iÅŸin devam etmesi ön görülüyor. Kira bedeli olarak da cironun yüzde 1’i kadar bir kira ödenmesi isteniyor. Ä°ÅŸ yaparsa kira ödeyecek iÅŸ yapmıyorsa kira ödemeyecek. Böyle 2-3 firma var bölgemizde onlar da bu ÅŸekilde iÅŸletmelerini devam ettirme ÅŸansı yakalayacaklar. Hurda teÅŸviki ve gemi tasarım teÅŸviki saÄŸladık bu bölgedeki yatırımcılar bundan faydalanacak. Kredi Garanti Fonundan yeterli teÅŸviÄŸi olmayanlara teminat desteÄŸi saÄŸlıyor. Bunu tersaneciler için iki katına yükselttik. Tersane amaçlı limancılık tersanelerin limancılık faaliyetinde de konulması talebi var bunlar da imar sorunu devam ediyor.

MÄ°LLÄ° GEMÄ° PROJESÄ°

Biz şöyle bir ÅŸey yapacağız bunu hem plan bütçe komisyonunda görüştüm hem de bakan ile görüştük. Milli Savunma Bakanımız Ä°smet Yılmaz’dan çok yakın bir zamanda randevu talep edeceÄŸiz bu tersaneciler ile bir toplantı yapacağız. Amacımız da ÅŸu Türkiye’de milli savaÅŸ gemileri projesi var. Teknoloji olarak alt yapısı da müsait ise bu bölgede üretilmesi için talepte bulunacağız. Tersaneciler ile bir Ankara çıkartması yapacağız.

YAT ÃœRETÄ°M Ä°HTÄ°SAS PROJESÄ°

Öte yandan Alaplı bölgemizde uzunca bir süredir gündemde bulunan ama ÅŸuanda konuÅŸulmayan bir proje var. Yat Ãœretim Ä°htisas Projesi, imar planına iÅŸlendi canlandırıp hayata geçirmek istiyoruz. Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Ä°stanbul ziyaretinde tene ve yat fuarını da gezdim, oradaki ciddi üreticiler ile konuÅŸtuk. Alaplı’da böyle bir durum oluÅŸturulursa gelebileceklerini belirttiler. Katma deÄŸeri çok yüksek olacak. Özellikle Alaplı ve yakın köylerinin geleneksel mesleÄŸidir yatçılık. Aynı zamanda göçü tersine çevirecek en önemli sebeplerden bir tanesidir diye düşünüyorum.

OSB

Organize Sanayi Bölgesi biliyorsunuz EreÄŸli’de 1, Alaplı’da da henüz faaliyete geçmemiÅŸ 1 OSB’miz. EreÄŸli’deki OSB’de bütün tahsisler yapılmış yüzde 60 seviyesinde. Yatırımcıları buraya davet ediyoruz gelmeyenlerin de ayağına gitmeye hazırız. EreÄŸli OSB’nin içerisinde bir arsa tahsisi yapıldıktan sonra özel bir müteÅŸebbis tarafından bilim teknik koleji yapılması planlanmaktadır. Sanayi içerisinde çalışacak bir bilim teknik koleji Türkiye’de az sayıda var. OSB ve devletten para çıkmayacak, sadece OSB arsa tahsisi yapacak iÅŸadamı okulu gerçekleÅŸtirecek.

ALACAĞZI KÖMÜR İŞLETMESİNDE SON DURUM

Kandilli’de, AlacaÄŸaÄŸzı kömür iÅŸletmesi var, HEMA bir dönem iÅŸletti 850 kiÅŸi burada çalışıyordu, HEMA’nın çekilmesi ile bu 850 kiÅŸi iÅŸsiz kaldı. TTK, HEMA’nın çalıştırdığı bu alanı geri aldı. Burada yeni ihale çalışmaları yapılıyor ancak sanıyorum yeni ihale çalışmalarında rödevans iÅŸletmecileri için devletçe verilecek kararların bakanlar kurulu tarafından açıklanması var, onu bekliyorlar. O destekler buradaki iÅŸtahı arttıracak veya azaltacak. Alaplı ilçemizde yakında bir Halk Bankası ÅŸubesi açılacak. Daha önce vardı, kapanmıştı. Genel Müdüre rica ettik yer tespit çalışmaları sürüyor.

BATI KARADENÄ°Z KALKINMA PROJESÄ°

Bizde bu bölgeye BAKAP’ı istiyoruz açık ve net. BaÅŸbakanımız Ahmet DavutoÄŸlu, BAKKA Genel Sekreterine bu konunda çalışma yapması talimatı verdi. Batı Karadeniz Kalkınma Projesi. Zonguldak, Bartın, Karabük, Sinop ve Kastamonu’yu kapsayan bir proje. Bir de yine istihdam noktasında gündeme aldık biliyorsunuz; Soma ve Ermenek’de biz bunun TTK ve maden iÅŸletmelerinde yer altı maden iÅŸletmelerinde ÅŸehit olanların yakınlarına verilmesi için de talepte bulunduk bunun için de gerekirse bir kanun teklifini meclise vermek istiyoruz. Bu konuda 700-800 kiÅŸi var, deÄŸiÅŸiklik olursa bunların alınması var.

ERDEMÄ°R METALURJÄ° FAKÃœLTESÄ°

Bölgemizin bir gerçeÄŸi de Erdemir. Erdemir’i konuÅŸmadan biz EreÄŸli ve Alaplı’yı Zonguldak’ı konuÅŸmuÅŸ olmayız. Basına da yansıttık; Erdemir’in bizzat Bilim ve Sanayi Bakanımız Fikri Işık buraya geldiÄŸinde bizzat orada yönetim kurulu baÅŸkanları ile verilmiÅŸ olan 50. Yıl hatırasına bir Metalürji Fakültesi sözü var. Biz halen bu sözün yerine getirilmesini kamuoyu adına bölge halkı adına takipçisiyiz, yapılana kadar da takip edeceÄŸiz. Bu söz verilmiÅŸtir bunun ÅŸahitleri vardır. Gizli kapaklı bir iÅŸ deÄŸildir, yerine getirilmesi gerekir. Erdemir gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin güzide bir kuruluÅŸunun bu sözünün altında kalmayacağını düşünüyoruz. Erdemir’in bu bölgede iÅŸ yapan esnafımız ve sanayicimize daha fazla ilgi ve alaka göstermesi gerektiÄŸini düşünüyoruz. Erdemir’den zaman zaman hayret ettiÄŸimiz uygulamalar duyuyoruz bu bizi ürkütüyor.

Bu bölgenin bir önemli konusu da EreÄŸli ve Alaplı bölgesinde talaÅŸlı imalat, makine ve makine parçası imalatı var. Madenlerde bir modernizasyon yatırımları yapılması söz konusu. Amasra müessesinde yapılmış Çekoslavakya’dan gelen aparatlar ve makinalar kurulmuÅŸ biz bakanımıza bu aparatlar ve makinelerin EreÄŸli, Alaplı ve Zonguldak bölgesinde yapılabileceÄŸini ifade ettik. BAKKA özellikle bu bölgede bir makine imalat sanayi üzerine kümelenme modeli geliÅŸtirmeye çalıştı. Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığımız, BAKKA’nın ortak yaptığı bir çalışma idi. Zonguldak valiliÄŸi de buna destek veriyordu, bu yeterince ilgi görmedi. Bu ilgi görmedi diye biz bu konuyu bir tarafa bırakacak deÄŸiliz. Bu konunun takipçisi olacağız.”

“KRÄ°TERLERE UYANLARA KAPIMIZ AÇIK”

Toplantının sonunda gazetecilerin sorularına da cevap veren ÇaturoÄŸlu, bir gazetecinin aralarında Gülüç Belediye BaÅŸkanı Gökhan DemirtaÅŸ’ın da bulunduÄŸu bazı belediye baÅŸkanlarının AK Parti’ye geçeceÄŸi iddialarına yönelik sorusuna, “Zonguldak Milletvekilleri olarak bizim Ankara’da bütün belediye baÅŸkanlarımıza kapımız açık. Herkes bize gelirler burada söyleyebilecek bu tür niyetler talepler kamuoyunda konuÅŸulmaktadır. Ama resmi bir davet henüz olmamıştır. Bu baÄŸlamda tabi niyeti olan arkadaÅŸlarımızın niyetleri deÄŸerlendirilecektir. Kriterlere uyanlara da partimize alınmasında herhangi bir sıkıntı yoktur. Genel Merkezimiz de aynı düşüncededir. “ÅŸeklinde cevap verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo