Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZAFERİN 100.YILI KUTLANDI!..

ZAFERİN 100.YILI KUTLANDI!..

Karadeniz Ereğli Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında, Gazi Alemdar Müze Gemisi önünde anma töreni düzenledi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken ardından da havaya 3 el saygı ateşi yapıldı ve gemi bordasına hazırlanan Karadeniz Ereğli’nin tüm şehitlerinin yer aldığı panonun açılışı ile devam etti.

Kışla Mahmut Likoğlu Orta Okulu Müdür Yardımcısı Tarihçi Murat Kara’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Çanakkale’de bir kahramanlık destanı yazıldığına vurgu yaparak , “Vatan sevgisi,  birlik ve beraberlik ve dayanışma duyguları ile dünya tarihine adımızı altın harflerle yazdırdığımız bir kahramanlık mücadelesi olan Çanakkale Zaferi’nin 100.yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizin nice adsız kahramanlarını minnet, saygı ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Ressam Hikmet Çekintaya, canlı resim performansı sergilediği etkinlik kapsamında, Turkuaz Sanat Topluluğu da Çanakkale türkülerini seslendirdi.

Düzenlenen törende Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Kıbrıs Gazileri adına Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Durmaz Demiroğlu, Ünlü Ressam Hikmet Çetinkaya, Sanat Elçileri Derneği Başkanı Ayşe Hindistan, Turkuaz Halk Müziği Topluluğu adına Cihangir Bilgin ve Kışla Mahmut Likoğlu Orta Okulu Müdürü Yardımcısı Mustafa Kara’ya etkinliğe katkı ve desteklerinden dolayı plaketleri, protokol tarafından takdim edildi.

Tören, konuklara yapılan üzüm hoşafı ikramıyla sona erdi. 

ZAFERİN 100.YILI KUTLANDI!..

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo