Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI!..

KAN BAÄžIÅžI KAMPANYASI!..

Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Ãœniversitenin spor salonunda ’’Kampüsün Kanında Hayat Var’’ sloganıyla düzenlenen kampanyada Çanakkale ÅŸehitleri anısına kan bağışı alındı.

Türk Kızılayı Genel BaÅŸkanı Ahmet Lütfi Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılama gayretinde olduklarını söyledi.

"Türk halkı, dünyada görülmemiş davranış örneği gösteriyor" diyen Akar, şunları kaydetti:

"2005 yılında yıllık donasyonumuz 305 bindi, geçtiÄŸimiz yıl 1 milyon 865 bin ünite kan topladık. Bu da 5 milyonu aÅŸkın hastaya ÅŸifa oldu. Kan donasyonunu daha da arttırmak ve günün ÅŸartlarına adapte olmak için bu ÅŸekilde üniversitelerimizin rektörlerinin öncülüğünde kampanyalar düzenleniyor. BEÃœ, bu konuda en önde gelen üniversitedir. GeçtiÄŸimiz ve ondan önceki yıl yapmış oldukları kampanyalarla bu iÅŸte farkındalık oluÅŸturdular. Bu yıl da çok anlamlı bir kampanya var. Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla ona armaÄŸan edilmiÅŸ kampanya yapıyorlar. 1915 sayısı hedefleniyor ama tabii bu, sembolik hedeftir. Bu arada kan veren genç kardeÅŸlerimize teÅŸekkürlerimi sunuyorum. 

Yaptıkları bu sevap iÅŸten dolayı ’Allah kabul etsin’ diyorum. Rektörümüze de bu konuda önderlik ettiÄŸi için çok teÅŸekkür ediyorum."

- BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de öğrenciler ve çalışanların katkılarıyla Türk Kızılayına kan bağışında bulunduklarını anlattı.

Kanın sürekli ihtiyaç olduğunu bilerek bağışta bulunan öğrenciler, idari personel ve akademisyenlere teşekkür eden Özer, şöyle konuştu:

"Çanakkale’de hayatını kaybeden ÅŸehitlerimizi baÅŸta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve minnetle anıyorum. Daha önce de olduÄŸu gibi rekor beklentimiz yok. Kan bağışının sürekli ihtiyaç olduÄŸunu göstermek ve bunun tüm üniversitelere dalga dalga yayıldığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu defa istisna yaptık ve Çanakkale Zaferi’nden dolayı sembolik rakama ulaÅŸmak istiyoruz. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nden dolayı 1915 rakamını tutturmaya çalışacağız ama ’illa ki 1915 olacağız’ diye iddiamız yok. SaÄŸlıklı ve sükunetli ÅŸekilde bu kampanyayı yapmamız gerekiyor, inÅŸallah o rakama ulaÅŸacağız."

Salonun önünde kurulan stantta katılımcılara 57. Alay’ın son azığı çorba, komposto ve ekmekten oluÅŸan "Çanakkale Menüsü" ikram edildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo