Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“Bizim belediye başkanlarımızın tamamı düzgün insanlar"

“Bizim belediye başkanlarımızın tamamı düzgün insanlar"

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, "Bizim belediye baÅŸkanlarımızın tamamı düzgün insanlar" dedi. 
CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Madenci Anıtı önünde miting gerçekleÅŸtirdi. KılıçdaroÄŸlu, Zonguldak isminin Bülent Ecevit’i hatırlattığını ifade ederek, “Zonguldak deyince aklıma hep rahmetli Ecevit gelir. İşçilerin babası Ecevit, grevi, toplu sözleÅŸmeyi getiren Ecevit. Kıbrıs Fatih’i Ecevit. Biz Ecevit deyince Zonguldak, Zonguldak deyince Ecevit’i hatırlarız. Kara elmasın, alın terinin baÅŸkenti. Alın terini lokmasına katık edenlerin baÅŸkenti. Zonguldak’ta olmanın bir ayrıcalığı vardır. Zonguldaklı demek çalışan ve üretenler demektir. Birlikte yaÅŸamak demektir. Türkiye sevdasını yüreÄŸinde taşıyan insanlar demektir. Ben Zonguldak’ı böyle bilirim, böyle tanıdım ve böyle tanımaya da devam edeceÄŸim” dedi. 
“Zonguldak’ın altında hazine var” 
Kemal KılıçdaroÄŸlu, “Zonguldak’ın altında bir maden var, bir hazine var. Bu hazineyi kazanmak için binlerce insanımız çalıştı, alın teri döktü. Binlerce insanımız buradan kazandıklarıyla evlatlarını üniversiteye gönderdi, evlendirdi, askere gönderdi. Zonguldak bir tarih yazdı. Åžimdi geliyoruz aynı Zonguldak’a bugün geliyoruz. 17 yılın sonunda geliyoruz. 17-20 bin kiÅŸinin çalıştığı kara elmasın yatağında bugün binlerce kiÅŸi çalışmıyor. Her seferinde gelip size söz verdiler. Seçimler öncesi gelip söz verdiler. Åžu kadar işçi alacaklarını söylediler. Oylarını alıp gittiler" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
“Ä°ÅŸsizlik, Türkiye’nin en temel sorunudur” 
Son bir yılda iÅŸsiz kalanların sayısının 1 milyon 11 bin kiÅŸi olduÄŸunu söyleyen KılıçdaroÄŸlu, “Son olarak bir yılda iÅŸsiz kalanların sayısı 1 milyon 11 bin kiÅŸi. Toplam iÅŸsiz sayısı 8 milyon. 8 milyon eve ekmek girmiyor" dedi. 
"17 yılın sonunda vatandaşı getirdiler soÄŸan kuyruÄŸuna mahkum ettiler" diyen KılıçdaroÄŸlu, "Åžimdi o kuyruk varlık kuyruÄŸu diyor. Ne söylenir. Ben ÅŸimdi Japonya’nın haline üzülüyorum. Fakir Japonya. Almanya’ya üzülüyorum. Sizin ülkenizde varlık kuyruÄŸu yok. Zenginlik yok. Açlık var, sefalet var. Varlık kuyruÄŸu görmek istiyorsanız gelin görün Türkiye’yi diyeceÄŸim. Ä°nsanların aklıyla alay ediyorlar. Sarayda oturuyor. Sarayın mutfağı ayrıdır. Soruyor sarayda mutfakta eksiklik var mı, yok. Kilosu 4 bin liralık çay da var. KılıçdaroÄŸlu iÅŸsiz nereden çıkardı diyor. Bay Kemal’e anlat anlat ne söyleyeceÄŸiz diyor. Bay Kemal konuÅŸacak. Ä°ÅŸsizin, vatandaşın, alın teri dökenlerin derdini elbette dile getirecek. Bay Kemal olmak kolay deÄŸil" dedi. 
“Osmanlı’nın parasını basacak Merkez Bankası bile yoktu” 
Türkiye’nin canlı hayvan, mercimek ve nohudu yurt dışından ithal ettiÄŸini söyleyen KılıçdaroÄŸlu, Merkez Bankasıyla ilgili de şöyle dedi: 
“Dışarıdan kömür gelmiyor sadece, tütün geliyor. Geçen sene 13 milyon dolarlık tütün aldık. 115 milyon dolarlık pamuk aldık. Nasıl oluyor da bu cennet gibi ülkede bereketli tarlaları, suyu, güneÅŸi varken yurt dışından niye bunlar geliyor. Mercimek, canlı hayvan, nohut, et geliyor. Her ÅŸeyi dışarıdan alırsanız bu iÅŸ yürümez. Yorulmadan, alın teri dökmeden, çalışmadan baÅŸkalarının ürettiklerini tüketirseniz haysiyetinizi ve onurunuzu, daha sonra da bağımsızlığını kaybedersiniz diyor Mustafa Kemal Atatürk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı’nın nasıl battığını gördü. ÃœretmediÄŸi için Osmanlı battı, üretemediÄŸi için battı. Osmanlı’nın parasını basacak Merkez Bankası bile yoktu. 1930 yılından sonra paraları basacak bir bankamız oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk üretime önem verdi. Sümerbank, Etibank bunları pamuk satarak, incir, üzüm satarak kurdu. Yani ilk ÅŸeker fabrikamız UÅŸak’ta yumurta satılarak kuruldu. Åžimdi babalarımızın, dedelerimizin, incir, üzüm, pamuk, yumurta satarak kurdukları fabrikaları biz satıyoruz. Fabrika satarak canlı hayvan alıyoruz. Fabrika satarak pamuk alıyoruz. Patates alıyoruz, soÄŸan alıyoruz. Yani iÅŸler tersine döndü. Tersine gidiÅŸi düzeltmek bizim, sizin elinizde, yani sandıkta. Buna izin vermeyeceÄŸiz. Yeter kardeÅŸim üretmekse beraber üretelim, üretmek kazanmak demektir. Ãœretmek alın teri dökmektir. Ä°ÅŸsizlikle mücadele demektir. Bunu yaptığınız zaman baÅŸarılı olursunuz.” 

“Dünyada hangi devlet kendi silah fabrikasının yüzde 49.9’unu yabancı bir ülkeye satmıştır” 
Sakarya’daki tank palet fabrikasının Katar ordusuna satıldığını söyleyen KılıçdaroÄŸlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Sakarya’daki tank palet fabrikası bugünkü deÄŸeri 20 milyar dolar. Bunu niye anlatıyorum. Özellikle ülkücü kardeÅŸlerime, milliyetçi kardeÅŸlerime anlatıyorum. Bir silah fabrikası devletin namusu, haysiyeti, Türkiye’nin bekasıdır. Dünyanın aynı konuda üretim yapan 5 fabrikasından birisidir. DeÄŸeri 20 milyar dolar. Kime satıldı, Katar ordusuna satıldı. Ãœlkücü kardeÅŸlerime soracağım ilk soru, dünyada hangi devlet kendi silah fabrikasının yüzde 49.9’unu yabancı bir ülkeye satmıştır. Dünyada böyle bir örneÄŸi yok. EÄŸer dünyada bir örneÄŸi yoksa dönüp kendisine milliyetçi diyen vatandaÅŸa, Katar ordusuna peÅŸkeÅŸ çekenlerin arkasında durup milliyetçi diyecek misiniz? Kendi silah fabrikalarımıza, kendi üretimimize güveniyoruz. Fabrikalarımızın baÅŸka orduya peÅŸkeÅŸ çekilmesini istemiyoruz." 
"Bizim belediye baÅŸkanlarımızın tamamı düzgün insanlar" diyen KılıçdaroÄŸlu, "Yeni pırıl pırıl insanlar. Sizin Ä°stanbul’da çok arkadaÅŸlarınız, dostlarınız var. Ekrem Ä°mamoÄŸlu diye bir beyefendiyi tanıyor musunuz? Ekrem Ä°mamoÄŸlu Ä°stanbul’un kaderini deÄŸiÅŸtirecek. Hiç kimseyi ötekileÅŸtirmiyor, herkesi kucaklıyor. Alın teri, dostluk, kardeÅŸlikten yana. Onlar ayrıştırıyorlar, biz birleÅŸtiriyoruz. Biz barış tohumları, huzur tohumları ekiyoruz. Ä°stiyoruz ki her evde huzur, bereket olsun. Mutluluk olsun. Ä°nsanlar mutlu yaÅŸasınlar. En büyük arzumuz budur” dedi. 
KılıçdaroÄŸlu, madenci bareti ve Zonguldak Kömürspor atkısıyla çıktığı mitingde partisinin belediye baÅŸkan adaylarıyla hatıra fotoÄŸrafı çektirerek kent merkezinden ayrıldı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük9
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo