Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şahin: “Hesap sorabileceğiniz bir belediye başkanı olacağım”

Şahin: “Hesap sorabileceğiniz bir belediye başkanı olacağım”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli’de, bazı adayların 30 yıldır hayali projelerle halkın karşısına çıktığını, aynı adayların 5 yıl sonra kendilerinden hesap sorulamayacağını öne sürüne AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, “ben adil, şeffaf ve ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağım” diye konuştu.
AK Parti SKM’den yapılan yazılı açıklama ‘aynen’ şöyle:
“ ”
AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin seçim gezileri kapsamında bu akşam Kavaklık, Sarıkorkmaz ve Dağlar Mahallesi’nde halkla buluştu. Gittiği her mahallede coşkulu bir şekilde davul, zurna, havai fişek ve meşalelerle karşılanan Şahin, vatandaşlarla tek tek tokalaştı desteklerini istedi. Gördüğü sıcak ilgi karşısında moral bulan Şahin “Sizler gibi güzel inşalara hizmet etmek benim için gururdur. Ben sizlere efendi değil,  hizmetkârı olamaya talibim. Ben başkaları gibi sizleri karşımda esas duruşta asla bekletmem” dedi.
Konuşmasında projelerine değinen AK Parti Kdz. Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, kadınlar ve çocuklara ayrı önem verdiğini söyledi. Şahin konuşmasında, “Eksik olan istinat duvarlarını, çocuk parklarını, oturma banklarını yapacağım sizlere sözüm olsun. Buradan tüm kadınlarımıza sesleniyorum; Erol Şahin Belediye Başkanı olduğunda bavullarınızı hazırlayın, Nisan ayından itibaren sizleri kültür gezilerine göndereceğiz. Yeme, içme dahil tüm seyahat masrafları Kdz. Ereğli Belediyesi’nden. Tüm mahallelerde ki kadınlarımız kültür gezilerimizden faydalanacak. Okullar açıldığında Cumhurbaşkanımız nasıl tüm sıraların üzerine çocuklarımızın kitaplarını koyuyorsa Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bizde o kitapların üzerine kırtasiye malzemelerini koyacağız. Kırtasiye masrafına son veriyoruz. Yeni doğan bebeklerimiz içinde ‘Hoş geldin bebek’ projemiz var. Yeni doğan bebeklerin kayıtlarını hastanelerimizden alıp evlerine ‘hoş geldin’e gideceğiz. Giderken elimizdeki pakette çocuğun emziği, biberonu ve bezi olacak. Tüm bebeklere hediyemiz olacak” ifadelerine yer verdi.
“İstihdam sorununu çözüyoruz”
İstihdam atölyeleri ile işsizlik sorununa çözüm olacaklarını belirten Şahin, “Ereğli’nin öncelikli sorununun ekonomi ve istihdam olduğunu biliyoruz. Çalışmak isteyen, aile ekonomisine katkı sunmak isteyen kadınlarımız için istihdam atölyeleri kuruyoruz. Tekstil atölyelerinden birini de inşallah Sarıkorkmaz Mahallesi’ne yapacağız. Bir teksitil atölyesinin yapımı bize 2 milyon TL’ye mal olacak. 2 bin metre kare ve içerisinde 250 kadınımız çalışacak. Biz gelecek işadamına “Gel fabrikayı aç, 250 kişi çalıştır, kirada istemiyoruz” diyeceğiz. Her tekstil atölyesinin yanına da kadınlarımız rahat çalışsınlar diye kreş inşa edeceğiz. Aynı zamanda bu yapacağımız kreşlerden sadece tekstil atölyelerinde çalışanlar değil başka yerlerde çalışan kadınlarımızın çocukları da yararlanabilecek. Kadınlarımız çocuklarını güvenli bir şekilde kreşlerimize bırakıp çalışmaya gidebilecekler.” Dedi.
“Projelere Cumhurbaşkanı desteği”
Şahin konuşmasını şekilde sürdürdü: “Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Cumhurbaşkanımız geldiğinde ‘Ben sizin milletvekilinizim’ dedi. Kendilerini bir kez daha Ereğli’ye davet ettik ve 19 Mart’ta geldi. Tarihinde görülmemiş bir kalabalıkla muhteşem bir şekilde karşıladık Sayın Cumhurbaşkanımızı. Allah hepinizden razı olsun. Üniversite yeri ile ilgili sıkıntımızı söyledik geldi ve engelin kaldırıldığını müjdeledi. Erdemir’in bir milyar dolar yatırım yapacağını ve Ereğli’den bin kişinin işe alınacağını söyledi. Tersanelerin canlandırılması için ne gerekiyorsa yapılacağını ve söyledi gerekli talimatları verdi. Allah razı olsun cumhurbaşkanımızdan. Sizlerde dağıtılan kataloğumuzda birçok projemiz var. Bunların hepsini yapmaya Kdz. Ereğli Belediyesi’nin bütçesi yetmez. Bizim açıkladığımız tüm projelerin arkasında Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ve imzası var.
“Hayali projeler ile vatandaşı kandırıyorlar”
Biz 30 yıldır aynı projeleri getirip getirip koyan birisi olmayacağız inşallah. Yıllarca yapmadığınız teleferik projesini yine kataloğa koyuyorsunuz. Yine 170-200 milyon TL maliyetli viyadüğü koymuş. Bunu daha öncede koymuştunuz, neden yapmadınız? 15 sene öncede aynı projeleri getirdiniz, neden yapmadınız? Ereğli halkı ile dalga geçiliyor. Bizim kataloğumuzda neden viyadük yok? Çünkü 170 milyon TL maliyetli viyadüğü Kdz. Ereğli Belediyesi’nin yapma imkânı yok.  Ereğli halkını hayali projelerle kandırmayın. Bakın ben bu belediye bütçesiyle 170 milyon TL’ye viyadük yapamam. Ama Ereğli’ye çok modern bir düğün salonu yapabilirim. Kapalı olimpik yüzme havuzu yapabilirim. 7/24 uyumayan kütüphane yapabilirim. Ben bunları vaat ediyorum. Evlatlarımızın gurbet hasretini sona erdirmek için, mahallelerdeki işsizliği sona erdirmek için, hanımlarımız için istihdam projelerini hayata geçirebilirim. Kdz. Ereğli bütçesi ile bunlar yapılabilir. Benim yaşım daha 52. 5 yıl sonra 57 yaşında olacağım. 5 yıl sonra sizlerin karşınıza gelip hesap vereceğim. Ben hesap veren bir belediye başkanı olacağım. Ama diğer bazı arkadaşlarımızın bir dahaki dönem karşınıza gelme şansları yok. O yüzden seçildiğim günden itibaren bir sonraki 5 yılı düşüneceğim.”
“Herkesin yüzü gülecek”
Herkesin yüzünü güldüreceğim ki bir daha sizin karşınıza gelmeye yüzümüz olsun. Ben ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağım. Herkesin belediye başkanı olacağım. Adil, şeffaf ve merhametli olacağım. Mahallelerin, sokakların sorunlarını çözeceğiz.
Biz millete efendi olmaya değil sizlere hizmetkâr olmaya geliyoruz. Onlar isiz karşısında esas duruşta bekletir. Benim karşımda kimse esas duruşta beklemeyecek.
Cumhurbaşkanımız “Ereğli’deki benim temsilcim Erol Şahin’dir” dedi. Bizde kendisini mahcup etmeyeceğiz sizlere en güzel şekilde hizmet edeceğiz.

 

Şahin: “Hesap sorabileceğiniz bir belediye başkanı olacağım”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo