Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI!

BELEDÄ°YE MECLÄ°SÄ° TOPLANDI!

Karadeniz EreÄŸli Belediye Meclisi Mart Ayı OlaÄŸan Toplantısı yapıldı. CHP’li meclis üyeleri Ören Yenimahalle’de tespit ettikleri sorunları meclis gündemine taşıdı.

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilen toplantıda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

  "O PROJELER BAÅžLIYOR"

 Belediye BaÅŸkanı Uysal, resmi oturumu öncesinde yaptığı konuÅŸmasında Devrim Bulvarında bulunan eski belediye hizmet binasının yıkılarak yerine ticari bina yapımı ile ilgili ihale sürecinin 5 Mart tarihinde dolacağını, yine Çetin Apatay Bulvarındaki çevre düzenleme projesine ise kısa sürede baÅŸlanacağını söyledi. Belediye bünyesindeki UlaÅŸtırma, Su ve Kanalizasyon Ä°ÅŸleri Müdürlüğü ile Fen Ä°ÅŸleri Müdürlüğü’nün Belen’deki yeni ÅŸantiye alanına taşındığını anlatan Uysal, "Ä°lçemizde önemli projeleri adım adım hayata geçireceÄŸiz" dedi.

  SORU ÖNERGESÄ° VERÄ°LDÄ°

Meclisin resmi oturumunda CHP Belediye Meclis Ãœyeleri tarafından Meclis BaÅŸkanlığına Ören Yenimahalle’deki vatandaÅŸlarla yapılan görüşmelerin ardından tespit edilen sorunların çözümüne iliÅŸkin cevaplandırılması istemi ile soru önergesi verildi. 

 "2010 YILINDA BELEDÄ°YE SINIRLARINA GÄ°RDÄ°"

BaÅŸkan Uysal yaptığı konuÅŸmasında Ören Mahallesi’nde ciddi çalışmalar yapmak için çaba gösterdiklerini belirterek ÅŸu ifadelere yer verdi: "Bunlara yazılı olarak da cevap vereceÄŸiz. Sizler Ören Yenimahallesi, kaç yılında belediye sınırlarına dahil oldu? 2010 yılında. Peki 2010 yılından beri Ören Yenimahalle hakkında ne gibi bir giriÅŸimlerde bulundunuz? "

AYAKKABILARINI YIKAMAK ZORUNDA KALIYORLARDI"

Önemli olan sorunları çözmek, tartışmak. Sizin zamanınızda bir kaçak yapılaÅŸma vardı sizler de tutanak tuttunuz. Buraları biz görev geldikten sonra her türlü yazışmaları yaptık ama sizlerin yapması gereken aslında 2012 yılında bir imar revizyon planı yapmıştınız. O plan dahilinde sizler bunu bu bölgeyi katabilirdiniz veya 2010 yılından 2014 yılı seçimlerine kadar geçen 4 yıl içerisinde bu mahallenin sorunlarının bitirebilirdiniz. Biz göreve geldiÄŸimiz zaman seçim döneminde de o mahallelerde de dolaÅŸtım. O mahallenin ana arteri dahi köy görünümünde. En geniÅŸ yolu bile çamur içerisindeydi, hatta mahalleli EreÄŸli’ye geldiÄŸinde ayakkabılarını yıkamak zorunda kaldıklarını söylüyorlardı. 

 DOÄžALGAZ İÇİN Ä°MAR PLANI LAZIM

 O bölgeye doÄŸalgaz gelmesi nasıl olacağını biliyorsunuz, imar planları olmayan yerlere doÄŸalgaz baÄŸlanmıyor. Öncelikle bunu bilmek gerekiyor. ’Kafa çekme yerleri’ dediniz sizin tabiriniz ile açılan her park her mesire alanı kafa çekme yeri olarak tabir ediliyorsa o zaman hiç park yapmayalım. YeÅŸil alan, parkları kapatalım o zaman. Ben orada ÅŸu sözü verdim ve bu sözümün de arkasındayım. Oranın nüfusu inanılmaz geliÅŸecek bir alan.  

"AÄžZINIZLA Ä°TÄ°RAF EDÄ°YORSUNUZ"

Ben çok daha fazla Ören, Yenimahalle hakkında konuÅŸmak istemiyorum. Bizim her hafta her aylık en önemli konularımızdan bir tanesi o. Ben ÅŸunu isterdim, 2010 yılında belediye sınırlarına geçmiÅŸ bir mahallenin en azından bazı hizmetleri sizler kendi aÄŸzınızla itiraf ediyorsunuz. Kanalizasyon sorunu var diyorsunuz, eÄŸer siz 4 yıl görevde kalıp da alt yapının a’sı olan kanalizasyonu halletmediyseniz bence inanılmaz bir ayıp.  Kusura bakmayın böyle cümlelerde kullandım"

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo