Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM ZONGULDAK’TA!.

BAÅžBAKAN BÄ°NALÄ° YILDIRIM ZONGULDAK’TA!.

BaÅŸbakan Binali Yıldırım beraberinde SaÄŸlık Bakanı Recep AkdaÄŸ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Akif ÇaÄŸatay Kılıç, UlaÅŸtırma Bakanı Ahmet Arslan ve  Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Zonguldak’a geldi.

BaÅŸbakan Binali Yıldırım beraberinde SaÄŸlık Bakanı Recep AkdaÄŸ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Akif ÇaÄŸatay Kılıç, UlaÅŸtırma Bakanı Ahmet Arslan ve  Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Zonguldak’a geldi. Filyos Projesi Temel atma töreni ve tamamlanan tesislerin ortak açılış töreni için gelen BaÅŸbakan Binali Yıldırım 2020 olan Filyos Limanının açılış töreni için 15 Temmuz 2019 tarihini verdi. BaÅŸbakan Yıldırım’ın Zonguldak’a verdiÄŸi önemli mesajları ÅŸu ÅŸekilde: EmeÄŸin, alın terinin, helal kazancın ÅŸehri Zonguldak’tayız. Karaelmasın merkezi Zonguldak’tayız. EmeÄŸin baÅŸkenti Zonguldak’ta madencilerimizi, özellikle sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bugün Zonguldak’ta sevinci paylaÅŸmaya mutluluÄŸunuza ortak olmaya geldim. Daha önemlisi Zonguldak’tan Türkiye’ye Karadeniz bölgemizin doÄŸusuna müjdelerle geldik. 81 ilde olduÄŸu gibi Zonguldak’ta evelallah elimiz boÅŸ gelmedik. Türkiye’nin üçüncü büyük liman projesinin temelini atmaya geldik. Filyos Limanı hayırlı ve uÄŸurlu olsun.

 

DOÄžU KARADENÄ°Z’E AÇILAN EN BÃœYÃœK KAPI 

Bu proje, sadece Zonguldak’ı ilgilendirmiyor. Bu proje aynı zamanda Bartın ve Karabük’ü ilgilendiriyor. DoÄŸu Karadeniz’e açılan en büyük kapısı niteliÄŸinde… Ayrıca Zonguldk ve ilçelerine bugün Filyos Limanı’nın yanı sıra toplam tutarı 700 milyona aÅŸan 72 tesisin de toplu açılışını gerçekleÅŸtiriyoruz. Hayırlı ve uÄŸurlu olsun.  Dün bütün Türkiye için teÅŸvik ve tedbir paketlerini açıkladık. Bugün de Zonguldak’a müjdelerimizi getiriyoruz.   TeÅŸvik paketimizde istihdamdan üretime, esnaftan KOBÄ°’ye birçok kesimi ilgilendiren önemli kararlar aldık, açıkladık. Böylece dünyada krizin tüm hızıyla devam ettiÄŸi bu günlerde firmalarımızın, esnaflarımızın iÅŸverenlerimizin, fabrikalarımızın ihtilacı olan nakiti gidermek için 250 milyar liralık bir kredi hacmi oluÅŸturduk.  

150 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR  

Sultan 2’nci Abdülhamid Han’ın hayali olan Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Limanın toplam maliyeti 538 milyon TL. Bu sadece bir baÅŸlangıç... Altyapı turarı, liman kısmı, ama onun arkasında 100 binlerce dönüm araziyi de endüstri bölgesi haline getiriyoruz. Bu yatırımla birlikte Zonguldak’ı deniz ulaşımında Karadeniz’in bir yıldızı haline getirmiÅŸ olacağız. Zonguldaklı kardeÅŸlerimizin bu projeyi yıllardır beklediÄŸini biliyorum. Liman projesiyle birlikte baÅŸka yatırımlar aynı zamanda gelecek. 607 hektarlık alanı limanın etrafında endüstri sanayi bölgesi ilan ettik. Burada fabrikalar yapılacak. Büyük kısmı fabrikalar, bir kısmı da orman arazisi olarak yeÅŸilliÄŸi muhafaza ediyoruz.

10 BÃœYÃœK FABRÄ°KA GELÄ°YOR  

Bu endüstri bölgesinde tabi ki fabrikalar kurulacak. Ãœretim alanında en az 10 büyük fabrika kuracağız, 12 bin insanımıza iÅŸ saÄŸlayacağız. Yılda 25 milyon ton yükleme-boÅŸaltma kapasitesine sahip olacak bu liman. Bu endüstri bölgesi de limanla birleÅŸmiÅŸ olacak. Limanın karayolu baÄŸlantıları gerçekleÅŸtirilecek. Yol üzerinde bulunan MithatpaÅŸa, Aslankaya Tünelleri de önümüzdeki sene hizmete girecek.   Bugün limanla birlikte 72 hizmet tesisini de açıyoruz. Bölünmüş yollardan köprülere, okullardan gençlik merkezlerine, maden müzesinden yüzme havuzu ve spor salonlarına varıncaya kadar birçok tesisi Zonguldak’a kazandırıyoruz. Alaplı’da 500 kiÅŸilik yurt yapıyoruz. EreÄŸli’ye 350 yataklı, Devrek’e 10 yataklı, Çaycuma’ya 75 yataklı hastane yaptık. Resmi açılışını yapıyoruz.   SaÄŸlık Bakanımızın ifade ettiÄŸi gibi Zonguldak’a 400 yataklı büyük hastane yapma kararı aldık. BaÅŸladık, ama yaÅŸanan sıkıntılar nedeniyle inÅŸaatı devam ettiremedik. Bunun da sorunları çözülüyor ve Zonguldak’a yakışır 400 yataklı ÅŸehir hastanesini de yapmış olacağız.  

14 YILDA 7 MÄ°LYAR YATIRIM  

Zonguldak’ta 14 yılda 7 milyar yatırım yaptık. Bu baÄŸlamda bin 400 üzerinde derslik, 7 hastane, 2 bin 112 konut bitirdik, bin 686 yeni konutun da yapımı devam ediyor. 44 taÅŸkın koruma deresi ıslahı gerçekleÅŸtirdik. YeÅŸil Zonguldak’a 12 milyon fidan diktik. Çaycuma Havaalanını elden geçirdik, daha da geliÅŸtireceÄŸiz. Filyos Limanı açıldığında Çaycuma Havalimanı’n hem yurt içinden, hem yurtdışından sefer olacak. Daha çok insan gelecek, daha çok Zonguldak’ın ekonomisi geliÅŸecek

BÖLÃœNMÜŞ YOLLARLA KONFORLU SEYEHAT  

Bu süre içerisinde toplam 156 kilometre bölünmüş yol yaptık. Farklı noktalarda devam eden 16 projemiz var. Zonguldak-Bolu arası bölünmüş yol olarak tamamlandı. Zonguldak-Bartın arasına da bölünmüş yol yapıyoruz, 4 kilometre kaldı. Bütün çalışmalar tamamladığında Bolu, Bartın, Karabük, Düzce’ye artık bölünmüş yollarla konforlu ÅŸekilde devam edeceksiniz.   Filyos Limanımızın dış ticaretin geliÅŸmesi açısından hayati öneme sahip olduÄŸunu biliyoruz. GeçtiÄŸimiz 14 yılda denizciliÄŸe çok büyük önem verdik.   

 ’SÄ°Z HER ÅžEYÄ°N EN Ä°YÄ°SÄ°NE LAYIKSINIZ’  

Bütün bunları niye anlatıyorum Zonguldak Karaelmas’ın merkezi  Zonguldak Demokrasinin merkezi Zonguldak’ın kadınları, erkekleri 15 Temmuz gecesi BaÅŸkomutanın CumhurbaÅŸkanın çaÄŸrısını alır almaz meydana indiniz ay yıldızlı bayrağı yere düşürmediÄŸiniz. Türkiye’nin geleceÄŸini kurtardınız. Sizin için ne yapsak azdır sizler herÅŸeyin en iyisine layıksınız Allah sizden razı olsun.   Alçak darbecilere alçak FETÖ örtüne gereken dersi veren sizsiniz Zonguldaklılar iÅŸte böyle bir duruÅŸ sergilediler bununla da kalmadınız darbecilere darbe yaptınız ekonomiye de can suyu verdiniz ÅŸimdi de dövizi doları bozdurarak da ekonomiye katkı yapıyorsunuz. Etrafımızda civarımızda ülkelerde büyük sıkıntılar var Suriye’de, Irak’ta maalesef milyonlarca mazlum insanlar hiç uÄŸruna hayatlarını kaybediyorlar.

AdaletsizliÄŸin ortadan kaldırılması için baÅŸta CumhurbaÅŸkanımız olmak üzere hükümetimiz bütün gayretleri gösteriyor. Oradaki kardeÅŸlerimize kucak açmak onların maÄŸduriyetlerini gidermek için bütün imkanları seferber ediyoruz. Anadolu insanı var oldukça bu ülkeyi kimse dize getiremez böldüremez bölmeye kalkışamaz. Gerek terör örgütüne karşı bu milletin neler yaptığını bütün dünyanın önüne serdi Zonguldaklılar.   KardeÅŸlerim Bugün Türkiye’de her alanda büyük deÄŸiÅŸim yaşıyoruz. Siyasetle demokrasi adaletle milletimize yaraşır bi ülke olmaya gayret ediyoruz bu azmi ülkemizin her köşesinde vatandaÅŸlarımızın gözünde görüyorum ÅŸimdi ise artık ülkemizi darbelerden kurtarmak bir daha darbelerle anılmamak istikrarsızlığın Türk siyasetinden tamamen kalkması için sistem deÄŸiÅŸikliÄŸi çalışması var.

Ak Parti olarak yarından itibaren anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine veriyoruz. Ak Parti söz veren verdiÄŸi sözü de yerine getiren partidir. Yapamayacağımız hiçbir ÅŸeyin sözünü vermedik verdiÄŸimiz her sözü de yerine getirdik. Biz gece demeden gündüz demeden çalışan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın yoldaÅŸlarıyız. Bu tekliflerle birlikte CumhurbaÅŸkanlığı sistemi inÅŸallah Türkiye’de koalisyonlar döneminde sona erdirecek demokrasimizin güçleneceÄŸi güzel günleri hep birlikte yaÅŸayacağız. Ben ÅŸimdi soruyorum sizlere Türkiye’nin Türkiye Demokrasisinin geleceÄŸi için anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine hazır mı Zonguldak? Ä°ÅŸte Zonguldak’ın sesi. Ä°nÅŸallah mecliste bu görüşmeleri yaparak bu sözümüzü gerçekleÅŸtirmek için tekrar size geleceÄŸiz ÅŸunu iyi biliyoruz sorunların krizlerin çözüldüğü yer millettir. Milleti deÄŸil de çözüm için baÅŸkalarını arayanlar gerekli cevabı alırlar. Bölücülerin avukatlığına soyunanlar Fetö’yü maÄŸdur yerine koyanlar bu milletten cevabını alacaktır. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler olmazsa bizim ne gümünüz olur. KardeÅŸlerim Ak parti hükümetli olarak daima vatandaşın iÅŸi vatandaşın ihtiyacı bizim önceliÄŸimiz oldu iÅŸimiz hizmet gücümüz millet. Durmak yol yola devam laf üstüne laf deÄŸil taÅŸ üstüne taÅŸ koyacağız. Çalışacağız çalışacağız insanlarımızın yüzünü güldüreceÄŸiz.

 

Türkiye’ye inanmayanlar ne söylerle söylesin bu ülke Türkiye istikrarlı bir ÅŸekilde ilerliyor kalkınıyor güçleniyor. Bu toprakları yüzyıllar boyunca bize bahÅŸeden büyük millet olma ruhunun ne demek olduÄŸunu 15 Temmuz’da gösterdik siz gösterdiniz. Okul okul fabrika fabrika tersane tersane ocak ocak büyüyerek geliÅŸecek dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edeceÄŸiz. Ekonomi seferberliÄŸi sürecek 7’den 77’ye hepimiz daha güzel günler için yarınlar için torunlarımızın geleceÄŸi için seferberlik halindeyiz.  Ak parti olarak hiç bir zaman sorunları arkamızda bırakmadık daÄŸ gibi sorunları daÄŸ gibi hizmetlere dönüştürerek bu günlere geldik. Ak partinin iÅŸi sorunları torunlara havale etmek deÄŸildir çözmektir. Bizler bu heyecanın daha fazlasını sizde görüyoruz bize olan desteÄŸiniz için çok teÅŸekkür ediyoruz. Türkiye’nin Zonguldak’ın geleceÄŸi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceÄŸiz. Ä°nancımızı heyecanımızı kaybetmediÄŸimiz sürece çok daha güzel baÅŸarıları birlikte yaÅŸayacağız. Bize dur durak yok bu ülke için bu millet için gece demeden gündüz demeden aÅŸkla ÅŸevkle çalışmaya devam edeceÄŸiz. Bugün açılışını yaptığımız tesislerimizin Zonguldak’a ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum gününüz kutlu geleceÄŸiniz aydın olsun saÄŸ olun var olun. Filyos limanının gerçekleÅŸmesinde emeÄŸi geçen Zonguldak, Bartın, Karabük milletvekillerimize teÅŸekkür ediyorum. SaÄŸ olun var olun hayırlı uÄŸurlu olsun.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo