Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖSYM KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM KPSS sonuçları açıklandı.

ÖSYM tarafından gerçekleÅŸtirilecek olan KPSS ortaöğretim düzeyinde sınav Türkiye’de ÅŸimdiye kadar yapılan en kalabalık sınav oldu, sınava 3 milyon 500 bin kiÅŸi katıldı.

2016’da bugüne kadar yapılan 53 sınava 10 milyon 500 bin kiÅŸi girdi. Yıl sonuna kadar 12 sınav daha var. Sınavlara giren toplam katılımcı sayısı 14 milyon 500 bine ulaÅŸacak.

ÖSYM tercih kılavuzunu 21 Aralık’ta resmi sitesinden yayınlayacak. KPSS sonuçları, tercih kılavuzunun yayınlanma tarihinden önce açıklandı.

2016-KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve ÅŸifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doÄŸru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. Ä°nternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliÄŸ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doÄŸrulanmasını saÄŸlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” iÅŸlemini hizmete sunmuÅŸtur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiÅŸ bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu iÅŸleme https://sonuc.osym.gov.tr Ã¼zerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

DEÄžERLENDÄ°RME

Sınavda yer alan her test kendi içinde deÄŸerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneÄŸin Genel Yetenek’te, doÄŸru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az bir soruyu
doğru ya da yanlış işaretlemesi gerekir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. 

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi iÅŸaretleyen tüm adaylar için doÄŸru cevaplanmış kabul edilecektir.

Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aÅŸağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiÅŸ olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleÅŸtirme ÖSYM
tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

NTV

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo