Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BALI’DA, YER YERİNDEN OYNADI

BALI’DA, YER YERİNDEN OYNADI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


İstanbul’dan Karadeniz Ereğli’ye AK Parti’li Erol Şahin’e destek amaçlı gelen sanatçı Tahsin Taşkın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taklidi yaptı. O’nun bu performansı uzun süre alkışlandı.

Mahalli İdari Seçimlere 4 koldan hazırlanan AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, ilçenin Balı mahallesinde düzenlenen mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Saadet Oruç ile mahalleye gelen Şahin, burada kendisini bekleyen kalabalıkça coşku ile karşılandı. Karşılamada davul ve zurna ile Ereğli’ye özgü müzikler çalındı, maytaplar yakıldı ve havai fişekler peşin sıra göğe atıldı.   

SANATÇININ “ERDOĞAN” TAKLİDİ
Erol Şahin’in ‘dostum’ diyerek alanda bekleyenlere tanıttığı sinema ve dizi oyuncusu Tahsin Taşkın, Karadeniz Ereğli’den övgü dolu sözlerde bahsederek, “hani bir deyim vardır: çiçekler çoktur ama gül başkadır. İnsanlar çoktur ama dost başkadır. Bütün ilçeler çoktur ama Ereğli bir başkadır” dedi. Sözlerin arkasına ise beklenmedik anda Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma şeklini taklit etmesi, önce şaşkınlık yarattı sonra büyük beğeni topladı.

SAADET ORUÇ: BURALARIN TOZUNU ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç da, alanda toplanan yaklaşık bin kişiye hitaben yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın 8 aya aradan sonda ikinci kez Ereğli’ye geleceğini hatırlatarak şunları söyledi:
“Bugün çok sıcaktı ve güzel bir gündü. Güne, çarşı merkezimizdeki esnaflarımızı ziyaret ederek başladık. Belediye başkan adayımız çok yoğun bir şekilde çalışıyor. İnşallah 19 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız burada olacak. Niye geliyor biliyor muzunuz? 8 ay aradan sonra Ereğli’nin yapacağı çok iş olduğu için ve sizlerle buluşma da çok önemli olduğu için ama her şeyden önemlisi belediye başkan adayımıza destek olmak, projelerinin arkasında olduğunu belirtmek için geliyor. Güzel müjdeler ile gelecek. Bu buluşma önemli ama en önemlisi 31 Mart’ta belediye başkanlığı seçimlerimizde adayımıza büyük bir destek bekliyoruz.  Ereğli’nin üzerindeki bu gri tozu kaldırmamız gerekiyor. Buraların tozunu arttırmamız gerekiyor.”

EROL ŞAHİN: ANKET YAPTIRDIK
Partinin Belediye Başkan Adayı Erol Şahin de, halkı selamladığı konuşmasında, ilçedeki sorunların tespiti için anket yaptırdıklarını, çıkan sonuçlar doğrultusunda ise yol haritası belirlediklerini söyledi. Şahin, “işsiz arkadaşlarımızın hala olduğunu ve esnaf arkadaşlarımızın sıkıntıları olduğunu tespit ettik. Arkasından otopark, yol ve ulaşım sorunlarının olduğunu gördük. Arkasından diğer sorunlar birbirini takip etmektedir. Bunları çözmek için genç, dinamik, arkasında siyasi güç olan ve kararlı bir ekip ile gece ve gündüz hiç durmadan günde 15 saat çalışarak sorunları çözebiliriz” diye konuştu.

NELER YAPACAĞINI, BİR BİR ANLATTI…
Seçilmesi durumunda, ilçede iş atölyeleri kuracağını anlatan Erol Şahin, özetle şunları söyledi:
“İlk yapacağımız tekstil atölyelerinden bir tanesini bu bölgele inşa edeceğiz. 250 kişi iş sahibi olacak inşallah, bunun sözünü veriyorum. Belediye başkanı olursam, bu bölgeye bir tane istihdam atölyesini inşa edeceğim ve anahtarını 250 Balılı’yı çalıştırmayı taahhüt edene ücretsiz olarak vereceğim.

TURİZM ALANI İLAN ETTİ
Göztepe’den Kandilli’ye kadar olan bu alanın tamamını turizm alanı ilan ediyoruz. Köseağzı mevkisinde yılda en az 1 milyon turistin ziyaret edeceği cam terası inşa edeceğiz. Herkes buraya gelip fotoğraf çektirecek. Aynı zamanda, Ereğli’den Kandilli’ye kadar eski demir yolu vardır, onun çöken yerlerini tamir edeceğiz ve bu alanı komple yürüyüş ve bisiklet alanı olarak inşa edeceğiz.
Balı daha da kalkınacak. Gelir gelmez ilk işimizlerden birisi imar sorunlarına el atmak olacak. Bunu tüm Ereğli’de çözeceğimiz için Balı’dan bundan istifade edecek. Böylelikle doğalgazı olmayan evimiz kalmayacak. Burada deremizin ıslahı var. Asfalt problemlerimiz var. Köseağzı’nın ıslahı var. Çöplüğün ıslahı var. Top sahasının iyileştirilmesi var. Hepsini çözeceğiz inşallah.

TERMİK SANTRAL HAKKINDA
Ben hayatta olduğum sürece hiç kimse bu bölgeye termik santral yapamaz, bunun garantisini veriyorum. Beni çiğnemeleri lazım. Bizim cesedimizi çiğnemeden bunu yapamazlar. Geçmişte ilçe başkanlığı görevini yaptığımda da böyle bir teşebbüs olmuştu ve buna karşı olduğumuzu açık seçik ilan etmiştik. Bu bölge de böyle bir talebi olan yok, böyle bir bilgi yoktur. Söylenenler tamamen uydurmadır.
Bu kardeşiniz 1 Nisan sabahında, beş sene sonrasının hesabını yapacak ve diyeceğim ki ‘5 yıl sonra Balı’ya gittiğimde hiç kimseden oy istemeden Balı’nın oyunun tamını nasıl alabilirim” diyeceğim.
Bir yatırımcı, Ereğli’de yatırım yapmak istiyorsa eğer, ilçe belediyesi olarak bu yatırım alanının yolunu, suyunu, kanalizasyonunu ve hafriyatını bedava yapacağız. Yeter ki yatırımcı gelsin ve temelini atsın, çocuklarımıza iş olsun aş olsun. Biz bu gayede geliyoruz, yatırımcının yanında olacağız.

YÜZME HAVUZU
Ereğli’de, çocuklarımıza yüzme öğretecek bir tane havuzumuz yok. Bu kardeşiniz iki tane havuz inşa edecek. Bir tanesi plajda bir tanesi de Ereğli’de olimpik havuz olacak. Ereğli Belediyesi çocuklarımıza bedava yüzme havuzu öğretecek. Ayrıca iki tane kapalı halı saha, en az iki tane futbol sahası yapacağım.

OKUL PROJESİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Devlet Demir Yolları’ndan alınan arazi üzerine; Türkiye’de iki tane örneği bulunan bir okulun üçüncüsünü inşa edeceğiz inşallah. O okul ne okulu biliyor musunuz? Engelli çocuklarımızın ilkokuldan, ortaokuldan meslek lisesini bitirip mezun olacakları bir okulu inşallah Ereğli’ye kazandıracağız.

ERDOĞAN’IN GELİŞİ
Arkanızda büyük bir güç olması lazım. Kimin gücü, Devlet’in gücü. Hükümet’in gücünün de yanınızda olması lazım. İşte bu kardeşiniz seçilirse bu güç yanımızda olacak. Bakın bizim için daha da büyük bir güç var. Sayın Cumhurbaşkanımız, Haziran ayında geldiğinde ‘Ereğli’nin milletvekiliyim’ dedi. Karadeniz Ereğli’ye büyük bir sevgi duyuyor. Bu kadar yoğun programının arasında kocaman illere, büyük ilçelere vakit ayıramadığı halde Ereğli milletvekili olması ve ilçemize özel ilgi duyması sebebi ile 19 Mart’ta Karadeniz Ereğli’ye geliyor. Saat 12’de eski terminal alanında halka seslenecek. O’nu coşku ile karşılayacağız. Orada en az 20 bin kişi olacağız.

-HABERİN İÇİNDEN-
*AK Parti Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş’un organize ettiği mitingte katılım üst düzey oldu.
*Mahalle sakinlerinin ilgi gösterdiği Gökme mevkisindeki dün akşam gerçekleyen mitingde, kadınlar ve çocuklarda vardı.
*Saadet Oruç ve Erol Şahin, karşılama esnasındaki coşku karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Oruç, davul ve zurna çalan vatandaşların elini sıktı, teşekkür etti. Yakılan onlarca maytap ile atılan havai fişekler geceyi aydınlattı.
 

 

BALI’DA, YER YERİNDEN OYNADI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran2
kızgın2
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
dogrucu davut

18 Mart 2019 - 02:12

Bu kadar da yalan atılmaz saadet hanım,din kardeşiyiz:))rnköseagzını yılda bir milyon kişi ziyaret edecekmiş.. usturuplu olsun,yalanlar da bir zahmet.

Yorum Yazın

Canlı Radyo