Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAKAN, ADAYLARINA DESTEK İÇİN GELDİ

BAKAN, ADAYLARINA DESTEK İÇİN GELDİ

BÖLGEDE OLAN BİTENLER İÇİN www.ereglifm.com.tr


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, partisinin Karadeniz Ereğli ilçesi ve Gülüç beldesinin belediye başkan adaylarına destek olmak amacı ile Zonguldak’ın Ereğli ilçesine geldi. Bakan Selçuk, bir dizi kurum ve kuruluş ziyareti de gerçekleştirdi.
Selçuk, Fiziksel engelliler derneği, Şehit aileleri, gazi, ve gazi yakınlarının katıldığı programda yaptığı konuşmasında “biz böylesi bir kutsal dava içinde mücadele ederken birileri şehit cenazelerine katılmak yerine terörist cenazelerine katılmayı yeğliyorlar. Biz teröristleri etkisiz hale getirdikçe birileri siyasi manipülasyonlarla mücadelemize gölge düşürmeye kalkıyorlar” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ereğli’ de ilk olarak Şehit aileleri, Maden Şehidi aileleri, Gaziler, gazi aileleri ve özel gereksinimli vatandaşların toplantısına katıldı.
Toplantıda ilk olarak Ereğli Fiziksel engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Ereğli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mehmet Ali Demirdüyen birer selamlama konuşması yaptı.

ÇORUMLUOĞLU’NDAN İKİ İSTEK
Dernek başkanlarının ardından kürsüye gelen Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan ilçe olarak iki isteklerinin olduğunu söyledi. Kaymakam Çorumluoğlu konuşmasında “Sayın bakanım. İlçem adına sizden iki talebimiz olacak. Bunlardan bir tanesi, şehir merkezinde daha önce Çocuk esirgeme kurumuna ait olan 3 bin 50 metrekarelik bir arazimiz var. Burası bir vesile ile TOKİ’ye verilmiş. Şu anda şehir merkezinde olduğu için buraya açacağımız ‘Engelli bakımı ve gündüz bakım evi’ ilçemizin en büyük ihtiyacıdır. Bunun sebebi, şehit ailelerimiz, gazi ailelerimiz ve engelli kardeşlerimize en yakın ve en pratik ulaşabilecek nokta burasıdır. Ayrıca dağınık olan ve hizmetini yürütmüş olduğumuz Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın bütün birimlerini biz bu arsaya şehir merkezine taşıyarak buradaki kardeşlerimize daha iyi ve daha başarılı daha güzel bir hizmet sunacağız. Diğer bir isteğimiz şudur. Malumlarınız Zonguldak ilimizde erkeklere yönelik ‘Engelsiz Yaşam merkezi’ bulunmamaktadır. Devrek ilçemizde kadınlara yönelik engelsiz yaşam merkezimiz vardır. Ancak, erkeklere yönelik engelsiz yaşam merkezimiz olmadığı için biz bu vatandaşlarımızı farklı illere gönderiyoruz. Dolayısıyla Soğanlıyörük mahallemizde yol üzeri ve Devlet hastanesine yakın olması sebebiyle yaklaşık 10 dönümlük bir arazimiz var. Biz bu 10 dönümlük araziyi Bakanlığımıza tahsis etmeye ve kullanımına açmaya hazırız. Eğer bu konuda bizim önümüzü açarsanız biz erkeklere yönelik engelsiz yaşam merkezini de buraya kurmak için gerek hayırsever vatandaşlarımızdan gerekse de devlet imkânlarımızdan bunu yapmaya hazırız diye düşünüyorum” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, burada yaptığı konuşmasında terör ile yapılan mücadele bazı kesimlerin teröristleri etkisiz hale getirdikçe birileri siyasi manipülasyonlarla mücadelemize gölge düşürmeye kalktıklarını kaydetti. Bakan Selçuk konuşmasında “Tek Millet diyoruz. Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet anlayışıyla aziz milletimizi bir ve beraber kılmaya devam ediyoruz. Dün olduğu gibi bugünde Anadolu’yu barış ve adaletin hüküm sürdüğü kardeşlik coğrafyası halinde sürdürmeye önem arz ediyor. Biz böylesi bir kutsal dava içinde mücadele ederken birileri şehit cenazelerine katılmak yerine terörist cenazelerine katılmayı yeğliyorlar. Biz teröristleri etkisiz hale getirdikçe birileri siyasi manipülasyonlarla mücadelemize gölge düşürmeye kalkıyorlar. Ama inanıyoruz ki Aziz milletimiz her şeyi görüyor her şeyi biliyor ve milletimizin bekası söz konusu olduğunda da kahraman güvenlik güçlerimiz hiç tereddüt etmeden gerekeni yapmaya devam etmekteler. Şehitlerimiz bizlere iki emanet bıraktı. Birincisi hepimizin can borcu olan vatanımız, ikincisi ise şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve gazi yakınlarımız. Devlet ve millet olarak bizler şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazi yakınlarımıza minnet borcumuzu hiçbir zaman asla ödeyemeyiz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Gülüç Anadolu Otel’de ERDEMİR İşçileri ile bir araya geldi. Burada düzenlenen programda Bakan Selçuk’tan önce söz alan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak, Ereğli halkının ve ERDEMİR yönetimi ile çalışanlarının her zaman devletinin ve milletinin yanında olduğunu kaydetti. Türkiye üzerinde oynana bir çokl oyunu bozduklarını kaydeden Türkmen “Zonguldak halkı her zaman devletinin milletinin yanında olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. ERDEMİR bunun en güzel örneklerini her dönemde vermiştir. Fedakârlıksa fedakarlığın en güzelini yapmıştır. Devletimizin başı sıkıştığı zaman eğer bir cefa ve çile çekilecekse onu da çekmiştir. Onun için her şeyin en güzeline layık olan ERDEMİR çalışanları, Ereğli ve Zonguldak halkımız, bunun gereğini bundan sonra da yapacaktır” dedi.
Tatoğlu Kültür Merkezinde ki programın ardından Anadolu Otel’de Erdemir işçileri ile bir araya gelen ERDEMİR işçilerine seslenen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuşmasına Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini söyleyerek başladı.  Selçuk konuşmasında “Öncelikle işten çıkarak yorgun bir şekilde buraya gelip bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum sizlere. Gittiğimiz her il, ilçe ve belde de milletimizin teveccühü ile karşılaşıyoruz. Siz ERDEMİR işçi kardeşlerimiz ve işverenlerimizle de bir arada olmaktan büyük guru ve memnuniyet duyuyoruz. Karadeniz Ereğli’miz ve Zonguldak gerçekten gerçekleştirdiğimiz sanayi hamlelerimiz, kalkınmamızın en önemli üssü oldu aslında. Bu güzel ilçe, zengin maden havzaları çalışkan ve üretken insanlarıyla ülkemize değer katmaya devam ediyor” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gülüç Belde belediye başkanı ve Ak Parti Gülüç belediye başkan adayı Gökhan Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında kendisini karşılayan kalabalığa hitaben konuşan Selçuk, Gülüç beldesine gelen ilk bakan olduğunu öğrendiğini ve kendisinin tek istediğinin, Gülüç halkı olarak 31 Mart seçimlerinde Başkan adayı Gökhan Demirtaş’a destek vermelerini istediğini kaydetti.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gülüç Anadolu Otelde İş adamları, Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve üyeleri ile Kanaat önderleri ile bir araya geldi. Burada katılımcılara hitaben konuşan Bakan Selçuk “Ben öncelikle konuşmama sevgili basın mensubu arkadaşlarıma teşekkürle başlamak istiyorum. Gün boyunca yoğun bir programı takip ettiler. Özellikle enerji sektörüne can suyu olan Zonguldak’ta ve Ereğli’ de gerçekleştirdiğimiz çalışmalar bizlere güç katıyor ve güç veriyor. Bir çok ülkede ağır etkileri olan küresel krizlere rağmen, Ülkemize yönelik siyasi ve ekonomik manipülasyonlara rağmen, Zonguldak maden sektöründe ki üretim gücü istihdama verdiği destek ile gurur kaynağımız oldu her zaman. Elimizde ki kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek daha çok çalışarak, her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğimizi gösteren illerimizden oldu. Ereğli’ de bu gücü bizlere veren ilçelerimizden oldu.  İş insanlarımızın azmi ile, sivil toplum gücü ile kanaat önderlerimizin feraseti ile birlik ve beraberliğimizin, sosyal dayanışmanın, kardeşliğimizin teminatı oldunuz. Bu anlamda her birinize teşekkür ederiz” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yapılan konuşmaların ve ziyaret programının sona ermesinin ardında ilçeden ayrılarak Ankara’ya hareket etti.
Düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Baş danışmanı Saadet Oruç, Bakan yardımcıları, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ak Parti Ereğli Belediye Başkan adayı Erol Şahin, Ak Parti ilçe başkanı Fatih Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Kele ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticiler, Odaların başkan ve yöneticileri, İş adamları, Dernek başkan ve yöneticileri ile davetliler katıldı.

 

BAKAN, ADAYLARINA DESTEK İÇİN GELDİ

BÖLGEDE OLAN BİTENLER İÇİN www.ereglifm.com.tr

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo