Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ALİ KAYA, ÜRETİM HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

ALİ KAYA, ÜRETİM HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Ali Kaya:
*Bu kentin 2006’dan buyana sürekli küçüldüğünün farkındayız. Bu kayıp sosyokültürel, ekonomik ve sosyolojik anlamdadır. Göç kaybı, iÅŸ kaybı, akıl kaybıdır.
*Kentimizin tarımsal alanında ki üretim kapasitesini arttırmak anlamında tüm projelere destek olacağımızı; tohum, bilirkişi desteği, veteriner ve ziraat mühendisliği desteği vereceğimizin sözünü veriyoruz.
*Karadeniz Ereğli üretmek zorundadır. Tek sorunumuz üretememe sorunudur.
*20 sene hizmet eden belediye başkanını takdir ediyoruz zaten. Ben belediye başkanı olursam kendisini uygun göreceği şekilde takip etmek, ona saygı duymak ve fikirlerinden de faydalanmak isterim. Lakin artık vakti dolmuştur, şimdi değişim zamanıdır.
*Geçen 5 yıllık dönem içinde AK Parti belediyeciliÄŸinin Karadeniz EreÄŸli’ye kattıklarını gördük. Biz sizden deÄŸiÅŸim bekliyoruz.


 

Karadeniz EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret eden Ä°YÄ° Parti Belediye BaÅŸkan Adayı Ali Kaya, “Karadeniz EreÄŸli’yi sizlerle beraber yöneteceÄŸimizi, yönetirken de sizin fikrinizi almadan hiçbir adım atmayacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.
Mahalli Ä°dari Seçimlere ‘oy iÅŸi gönül iÅŸidir, tapusuzdur’ diyerek hazırlanan Kaya, kurmayları ile birlikte ETSO ziyaret eden Kaya, iÅŸ dünyasından destek istediÄŸini bildirdi.
KELEŞ: BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ
Ziyarette konuÅŸan ETSO BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ, Kaya’nın adaylığı konusunda mutlu olduklarına belirterek, ÅŸunları söyledi:
“Birlikte yürüdüğümüz ve yaklaşık bir yılı aÅŸkın çalışma içinde olduÄŸumuz Sayın Ali Kaya’nın Ä°YÄ° Parti’den Belediye BaÅŸkanı Adayı olması, bizi çok mutlu etti. Kendisine, çıkmış olduÄŸu yolda ekip arkadaÅŸları ile birlikte baÅŸarılar diliyorum.
Gördüğüm kadarı ile yeni, dinamik ve toplumun her kesimine hitap edebilecek bir yapıyı oluÅŸturmuÅŸsunuz. Umarım ÅŸehrimiz için hayırlı olur. Ekibi içinde (meclis üyesi adayları) birbirinden deÄŸerli ve aynı zamanda deÄŸer verdiÄŸim arkadaÅŸlar var. BU enerji ile inÅŸallah hak ettiÄŸiniz noktaya geleceksiniz diye düşünüyorum.”
Belediye BaÅŸkan Adayı Kaya ise EreÄŸli’de baÄŸlı olduÄŸu tek kulübün ETSO olduÄŸunu belirterek, “Karadeniz EreÄŸli’deki tüm sosyal dokulara, bütün kılanlara dokunmak sureti ile yüreÄŸimiz ve aklımızdakini anlatmak; Karadeniz EreÄŸli’yi sizlerle beraber yöneteceÄŸimiz, yönetirken de sizin fikrinizi almadan hiçbir adım atmayacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuÅŸtu.

GÖÇ KAYBI, İŞ KAYBI, AKIL KAYBI
Tarım, sanayi ve üretim alanındaki kesimlere mesajlarını aktaran Kaya, şu sözlerle konuştu:
“Bu kentin 2006’dan buyana sürekli küçüldüğünün farkındayız. Bu kayıp sosyokültürel, ekonomik ve sosyolojik anlamdadır. Göç kaybı, iÅŸ kaybı, akıl kaybıdır. EÄŸer biz belediye baÅŸkanı olursak, kente yapılacak tüm yatırımları destekleyeceÄŸiz. Yatırımcının yanında olacağımızın sözünü veriyorum. Tüccarımızı destekleyeceÄŸimizin sözünü veriyorum. Ortak akıl ile bu kendi yöneteceÄŸimizin sözünü veriyorum.
EreÄŸli Belediyesi bütçesinden arttırdığımız tasarruflar ile kendin istihdamına katlı üretmemiz mümkün ise kurulacak kooperatif ve üretim atölyelerinde ‘iz deÄŸeri’ anlamında hisseteler satın alarak destekleyeceÄŸimizin sözünü veriyorum. Kentimizin tarımsal alanında ki üretim kapasitesini arttırmak anlamında tüm projelere destek olacağımızı; tohum, bilirkiÅŸi desteÄŸi, veteriner ve ziraat mühendisliÄŸi desteÄŸi vereceÄŸimizin sözünü veriyoruz. Ayın zamanda üretilen ürünlerin tanıtımı, paketlenmesi, nakliyesi ve satışı aÅŸamalarında her pozisyondaki üreticiyi, kente deÄŸer katan bütün kısımları destekleyeceÄŸimizin sözünü veriyoruz. Karadeniz EreÄŸli üretmek zorundadır. Tek sorunumuz üretememe sorunudur.

KENTÄ° Ä°DARE EDENLER EKSÄ°K Ä°ÅžLER YAPMIÅžLAR
Bu tablo, bu kenti son 30 yıldır yönetenlerin karnesidir. Bu kentte, son 20-30 yılda kent merkez nüfusuna ilhak olan Ören, Ömerli, Belen, Hamzafakıhlı, Akpınar, Bölücek gibi 20’nin üzerinde köyü ÅŸehrin nüfusunun dışına çıkarırsak EreÄŸli’nin nüfusu 85 bin civarı eder. Zaten 1990’lı yıllarda bu ÅŸehrin nüfusu bu civardaydı. Biz büyümedik. Büyüme ivmemizi engelleyen, bizi bu anlamda baÅŸarısızlığa sokan bütün seçilmiÅŸlerin hepsini halka ÅŸikayet etmek istiyorum. Manisa’nın nüfusu 20 yıl önce 45 bindi, ÅŸimdi 450 bin. Akhisar ilçesi 20 bindi ÅŸuanda 180 bin. Merzifon 20 yıl önce 17 bindi ÅŸimdi 86 bin. EreÄŸlimiz büyüyememiÅŸ ise bu kenti idare edenler eksik iÅŸler yapmışlardır.
POSBIYIK Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° SÖZLERÄ°…
20 yıl bu kenti yöneten değerli bir büyüğümüz ağabeyimiz, kendisine yapmış olduğu sosyal belediyecilik anlamında kattığı değerleri inkar edersek ayıp etmiş oluruz. Biz bu güzel sahili, Bozhane mevkisindeki yapılan hizmetleri ve çevre düzenlemelerini kabul ediyoruz. 20 sene hizmet eden belediye başkanını takdir ediyoruz zaten. Ben belediye başkanı olursam kendisini uygun göreceği şekilde takip etmek, ona saygı duymak ve fikirlerinden de faydalanmak isterim. Lakin artık vakti dolmuştur, şimdi değişim zamanıdır.

AK PARTÄ°LÄ° BELEDÄ°YE…
AK Parti’ye gelince ise 17 yıllık AK Parti hükümetleri bu kente vereceÄŸini verdi. Ogünlerden bugüne ciddi kamu yatırımı olarak Karadeniz EreÄŸli Devlet Hastanesi’dir. 5 yıllık AK Parti BelediyeciliÄŸinin görmüş olduÄŸu budur.
Alaplı’da Sayın Nuri Tekin Cumhuriyet Halk Partilidir. Gülüç’te ise Gökhan Bey yine CHP’li bir belediye baÅŸkanı iken Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nden daha baÅŸarılı belediyecilik sergilediler. Demek ki bunun iktidarla alakası yok.  
Belediyelerin milli bütçe olan Hazine’den aldığı yardımların esas kıssası nüfustur. Bir belediyenin iktidar veya muhalefet olması, o belediyeye gelecek olan milli bütçeden gelecek payı doÄŸrusal etkilemez.
DESTEĞİNİ, DUASINI İSTİYORUZ
Geçen 5 yıllık dönem içinde AK Parti belediyeciliÄŸinin Karadeniz EreÄŸli’ye kattıklarını gördük. Biz sizden deÄŸiÅŸim bekliyoruz. Sizden, yeni biri ekibin bu kendi yönetmesi ve bu kente deÄŸer katması noktasında iÅŸ camiasının da desteÄŸini, duasını istiyoruz. Bizi, kendinizden birisi gibi görmenizi istiyoruz. Bizi kabul etmenizi istiyoruz.”

BELEDİYEDEN İŞÇİ ÇIKARTACAK MI?
Ä°YÄ° Parti Belediye BaÅŸkan Adayı Ali Kaya, sözlerinin sonunda, kamuoyunda son günlerde dillendirilen “yönetim deÄŸiÅŸirse belediyeden işçiler çıkartılacak” söylemleri üzerine ise ÅŸu ifadeleri kullandı:
“Biz eÄŸer seçilirsek Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nde ÅŸuanda istihdam edilen hiçbir personelin gerek konumu, gerek maaşı, gerek se yaptığı iÅŸ anlamında hiçbirine en ufak bir zulüm, en ufak bir ötekileÅŸtirme ya da mobbing uygulamayacağımın sözünü veriyorum. Bize güvenin.”

 

ALİ KAYA, ÜRETİM HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo