Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SEN NE GÜZELSİN EREĞLİM...

SEN NE GÃœZELSÄ°N EREÄžLÄ°M...

95 yıldır tam yol ilerleyen Türkiye’nin Zonguldak ili Ereğli ilçesinde de Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe 10 binden fazla yurttaş katıldı.


Cumhuriyet’in ilan ediliÅŸinin yıl dönümü dolayısıyla yurt genelinde yaÅŸanılan coÅŸku, Karadeniz EreÄŸli’de de sokaklara taÅŸtı. Ä°lçe Kaymakamlığı ve Belediyesince organize edilen yürüyüşün adresi deÄŸiÅŸmedi. Eski adı ile Eski BaÄŸlık Karakol olan Çocuk Güvenlik Büro önünde toplanan kalabalık, 18.30’da yürümeye baÅŸladı. Motorize polis birimleri, yürüyüşe kortej etti. Kaymakam Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Cemal Özden YazıcıoÄŸlu ve EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, diÄŸer guruplar ile birlikte halka selamladı.
Ä°lçenin STK’ları da kortejdeki yerlerini aldı. Dev Türk Bayrakları açıldı, Atatürk resimleri gösterildi. Her guruptan pek çok kiÅŸi, sloganlarda söyledi, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye bağırdı.
EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Salih Cem Oral’da kortejin ön sıralarındaydı. Oral, tuttuÄŸu Türk Bayrağı’nı yukarılara tutarak salladı.
Takım taraftar dernek ve gurupları, renklerini temsil eder formalar giydi, flama açtı. Bina ve iÅŸyerleri ve kaldırımda bekleyenlerde korteji alkışlardı, hatıra fotoÄŸrafları çekti.  VatandaÅŸlar, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli askerlere ilgi gösterdi. 10 bin kiÅŸiden fazla kiÅŸinin katıldığı yürüyüş Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda son buldu.

ANIT ÖNÜNDE TÖREN
CoÅŸku burada da sürdü. Saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyetin 95. yıldönümünü büyük bir coÅŸku ve gurur ile kutladıklarını belirtti, bir ve beraber oldukça Cumhuriyet’i ilelebet yaÅŸatmaya kararlı olduklarını bildirdi. Güne sebep havai fiÅŸekler atıldı, coÅŸku, bir süre daha devam etti.

 

SEN NE GÃœZELSÄ°N EREÄžLÄ°M...

95 yıldır tam yol ilerleyen Türkiye’nin Zonguldak ili Ereğli ilçesinde de Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe 10 binden fazla yurttaş katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran6
gülücük5
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo